Muffinki z brzoskwiniami – Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu babeczki. Delikatne, puszyste, owocowe z nutką śmietankową oraz waniliową. Wspaniale smakują z brzoskwiniami, które dodają soczystości i sprawiają, że są bardziej syte. Przygotowanie zajmie nam tylko z 15 minut, a będziemy się cieszyć świeżymi, domowymi muffinkami. Z przepisu upieczemy 12 sporych babeczek, które apetycznie się prezentują przyrumienione na złoto, bardzo polecam…
Muffinki z brzoskwiniami
Składniki na 12 dużych babeczek:
200g mąki pszennej
100g mąki pszennej pełnoziarnistej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka sody
1 jajko
250g jogurtu naturalnego
80ml oleju
130g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1/2 łyżeczki aromatu śmietankowego
350g brzoskwiń
1. Wymieszać razem obie mąki, proszek do pieczenia i sodę.
2. W drugiej misce wymieszać jogurt, jajko, olej, cukier, cukier waniliowy i aromat śmietankowy.
3. Brzoskwinie obrać i pokroić na kawałeczki.
4. Do mąki wsypać brzoskwinie, wlać mokre składniki i krótko wymieszać (tylko do zwilgotnienia składników). Ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec w temperaturze 160°C na funkcji termoobieg przez 25 minut.
Udanych wypieków:)
180stopni i brzoskwinie bardzo drobno krojone.
najlepiej 180oC, pozdrawiam
W jakiej temperaturze powinnam piec jeżeli mam piekarnik bez termoobieg ?
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie
Witam. Kolejny przepis warty wypróbowania. Muffinki pięknie wyrosły i super smakują. Nawet osoba, która ciągle liczy kalorie sięgała po drugie ciacho. Dziękuję i pozdrawiam.
tak można, pozdrawiam
Czy można dodać takie brzoskwinie z puszki ???
ogromnie się cieszę:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Godzinę temu znalazłam przepis a teraz już stoją na stole:) Wyszły pyszne… to już kolejny przepis z Twojej strony i na pewno nie ostatni:) Dziękuję!
mmm…. ale pycha, bardzo lubię białą czekoladę, życzę samczego! pozdrawiam serdecznie
Witaj Mala Cukierenko! Wyszly super. Wogole cos mi sie wydaje , po tym co ja nawywijalam ;) ze trudno je zepsuc:) Na koniec pochwale sie : do ciasta dodalam pastylki bialej czekolady Ghirardelli, a wierzch posmarowalam rowniez biala czekolada ( garsc czekoladowych chips’ow podgrzewalam w mikrofali 2x po 20 sek.) Pozdrawiam!
bardzo dziękuję! Cieszę się, że smakowało, życzę kolejnych udanych wypieków! pozdrawiam serdecznie
Witaj!
Właśnie wykorzystałam Twój przepis- tyle tylko, że zrobiłam większe dwa ciacha, w blaszkach do tarty. Wyszło wyśmienite!!!
Bardzo dziękuję za to, że jesteś w neciku i masz tak świetne pomysły!!!
Życzę dalszych sukcesów cukierniczych!!!
cieszę się, że smakowały, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Przepis wlanie wyprobowany;) Bardzo smaczne i takie fajnie delikatnie wilgotne:) pozdrawiam i dziekuje za kolejny przepis:)