Dzisiaj przepis dla osób, które uwielbiają serowe wypieki. Bardzo smaczny sernik z masą krówkową (teraz jeden z moich ulubionych:)). Na kruchym, kakaowym spodzie, z fantastyczną polewą krówkową. Sernik wspaniale wygląda i ładnie pachnie podczas pieczenia. Jest wilgotny, delikatnie karmelowy, pyszny. W przygotowaniu jest szybki i prosty. Polecam i zapraszam na FILMi do subskrypcji mojego kanału na YouTube http://www.youtube.com/malacukierenka .
Sernik krówkowy
Składniki:
Spód:
100g masła w temperaturze pokojowej
170g mąki pszennej (użyłam tortowej)
2 łyżki kakao bez cukru
2 łyżki cukru
1 żółtko
1 łyżka śmietany
Masa serowa:
50g masła w temperaturze pokojowej
800g gotowego sera na sernik (dobrze jest wyciągnąć ser z lodówki na około 2 godziny przed pieczeniem, będzie się bardziej równomiernie piekł)
160g cukru
4 duże jajka w temperaturze pokojowej
1 czubata łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej)
250g gotowej masy krówkowej (resztę masy zużyjemy na polewę, użyłam puszki 400g)
Polewa:
100g białej czekolady
reszta masy krówkowej, która została w puszce po odjęciu 250g (użyłam puszki 400g)
Dodatkowo:
orzechy włoskie do ozdoby
Spód:
1. Wszystkie składniki na spód przełożyć do miski i przez chwilę zagniatać rękoma. Następnie mieszać mikserem, aż powstanie kruszonka.
2. Tortownicę o średnicy 23-24cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. Wsypać do niej kruszonkę i wyrównać, nie dociskać.
3. Piekarnik nastawić na 160°C na funkcji góra-dół.
Masa serowa:
4. Jajka ubić z cukrem na puszystą pianę. Ciągle mieszając, dodać masło, następnie mąkę i ser. Wymieszać na jednolite ciasto.
5. Masę podzielić na dwie równe porcje. Do jednej dodać masę krówkową i wymieszać.
6. Na spód w tortownicy na przemian dodawać łyżką obie masy (zobacz film). Wierzch sernika wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 60-65 minut (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik przy uchylonych drzwiczkach na około 30 minut.
7. Po wyjęciu z piekarnika nożem oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i sernik odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Polewa:
8. Czekoladę połamać i razem z masą krówkową, która została w puszcze, roztopić na parze.
Polewą udekorować wierzch sernika i poukładać orzechy włoskie.
Udanych wypieków:)
Dzień dobry Mała Cukierenko,
a czy zamiast masy krówkowej można użyć gotowanego mleka skondensowanego (kajmaku)? Na Pani filmie masa krówkowa wydaje się gęściejsza niż mleko skondensowane/kajmak dlatego mam wątpliwości.
Pozdrawiam serdecznie
tak można użyć gotowanego mleka skondensowanego (kajmaku), pozdrawiam
Przepyszny sernik. Piekłam już dwa razy i za drugim razem był nawet lepszy 😁.
Szkoda, ze nie przepis na 1kg sera, wiaderka sa wlasnie o takiej masie, a co mam zrobic z pozostalym serem? wyrzucic do kosza? bez sensu xD
Np. Można dodać do naleśników i polać syropem klonowym.
dwa razy piekłam twój sernik. wychodzi idealnie i wszystkim smakuje. jednak za każdym razem podczas pieczenia wycieka z niego woda (lub tłuszcz), chociaż sernik i tak wychodzi. czy powodem tego może być podpiekanie spodu przez pięć minut czy może coś innego. twaróg miałam zmielony 3 razy, zawsze od rolnika.
to tłuszcz ze spodu, to nie wina sera, można dać ciut mniej masła, pozdrawiam
Sernik przepyszny, u mnie z sera poltlustego w kostce zblendowanego na krem. Przepis idealny. Upiekę na święta, polecam<3<3
cieszę się, pozdrawiam ciepło
witam, czy do tego sernika można zrobić spód z ciasteczek? pozdrawiam serdecznie :):):)
myślę, że tak, pozdrawiam
Witam, zrobiłam ten sernik tylko wyszedł mi półpłynny 😕 czy przez to za dałam całe wiadereczko sera?
W smaku jest genialny 😍 tylko zastanawiam się gdzie zrobiłam błąd żeby następnym razem go nie popełnić
trochę dłużej piec i może użyć innego sera, ten miał dużo wody, tak wygląda, pozdrawiam
Dzień dobry,
czy można sernik piec w kąpieli wodnej?
myślę, że tak, pozdrawiam
witam… czy ser trzeba zmielic??????
Witam, jeśli nie jest taki gotowy z wiaderka, gładki tylko w kostkach to tak, pozdrawiam serdecznie
Jeśli chodzi o spód to z masłem w temperaturze pokojowej według mnie nie wyjdzie kruszonka, a miękka jednolita kula, którą można wyłożyć tortownicę. Taka właśnie mi wyszła choć nie jest powiedziane, że spód będzie zły:) Sernik siedzi w piekarniku więc czekam na efekty.
Bardzo dobry przepis. Zrobiłam na Święta podwójną porcję. Wszystko się udało :) Muszę domowników odpędzać, żeby chociaż do niedzieli coś zostało. Dziękuję :)))
bardzo się cieszę :) dziękuję, pozdrawiam serdecznie
Ten sernik jest okropny! Mało, ze chyba pierwszy w życiu sernik tak mi się udał, to nie można przestać go jeść… dzisiaj muszę pięć kolejny :-) rodzina już od rana marudzi, że był za mały:-) dziękuję Ci za ten przepis!
zrobiłam z 1.5 porcji w prostokątnej blaszce i znikł w oka mgnieniu .bardzo dobry polecam kazdemu
Strasznie rzadka wyszła mi masa serowa? Czy sernik się uda?
Czy mozna wymieszać całą masę serową z masą krówkową, bez podzialu?
myślę, że tak, pozdrawiam
Sernik smaczny , pięknie wyrósł, po prostu pokazowy , mężowi tak smakował żę zjedliśmy 1 dniu super przepis
Ogromnie się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Prosiłabym o doprecyzowanie, ile w przeliczeniu na szklanki dla tego przepisu to 170 gram mąki?
A także czy do przepisu zostało użyte masło tradycyjne, czy masło roślinne?
Jutro planuję wykonać ten sernik, wygląda przepysznie :)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
zdaje się że 170g to 1 szklanka mąki, użyłam masła tradycyjnego,
pozdrawiam
Prosty przepis i przepyszny sernik. Pozdrawiam.
bardzo się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
jakiej śmietany użyć? słodkiej 30%?
nie to kwaśna śmietana 12% lub 18%, pozdrawiam
Chciałam upiec ten serniczek na święta z podwójnej porcji w dużej blaszce i mam 2 pytania, czy spodu nie trzeba podpiekac? Zeby byl kruchy? Jeśli nie to czy na czas przygotowania masy serowej nie trzeba włożyć do lodówki? Zawsze mi te spody wychodzą namoknięte. I jeśli będę piekła z podwójnej porcji i wydłużyć czas pieczenia? Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
może Pani podpiec spód, blaszka będzie większa więc myślę, że nie trzeba piec dłużej, proszę zacząć robić masę serową jak już Pani będzie miała gotowy spód, pozdrawiam
Sernik rewelacjakruszonkę za długo kręciłam więc wyszła za mokra,uklepalam i wyszło super.
cieszę się że sernik się udał, pozdrawiam serdecznie
Witam.Czy można sernik upiec w kąpieli wodnej.Bardzo proszę o odpowiedz.Pozdrawiam
nie wiem, nie piekłam go w kąpieli wodnej, pozdrawiam
Witam po długiej przerwie . Upiekłam sernik na urodziny męża . Oczywiście zamówiłam także tort w najlepszej cukierni w mieście . Co do tortu , to goście owszem chwalili , ze piękna dekoracja i całkiem niezły w smaku . Ale to sernik według Twojego przepisu Mała Cukierenko budził powszechny zachwyt . Zniknął ze stołu natychmiast . Dziękuję kolejny już raz za fajny i prosty przepis . Polecam sernik jest pyszny .
Ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
Witam raz jeszcze Cukierenko. Ponawiam zapytanie. Czy masło do spodu i sera dajemy rozpuszczone czy tylko miękkie / w temp pokojowej?/ Bardzo proszę o odpowiedz i pozdrawiam.
tylko miękkie, w temperaturze pokojowej, pozdrawiam
Przepyszny sernik. Wyszedł znakomity . Polecam i na pewno w najbliższym czasie znów go upiekę. Pozdrawiam
bardzo mi miło, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Przepis fantastyczny. Serniczek wyszedł pięknie, a smak cudowny po prostu bajka. Dziękuję Mała Cukierenko. Uwielbiam Pani przepisy na ciasta. :-) <3
Ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
Żałuję ,że zaczęłam robić ten sernik ! Jestem tak wkurzona,że wychodzę z siebie dałam tyle ile trzeba wszystkiego na ten spód i co ? Wyszła mi glina a nie kruszonka , dałam do zamrażarki bo aż krew mnie zalała. Denerwuje mnie te ze Wszystko w przepisie jest napisane w dag lub gramach bo można napisać po ludzku szklanka tego czy połowa szklanki a nie . Już czuję że na wigile podam najgorszy sernik jaki w życiu zrobiłam
No cóż, żenada…
Sernik wspaniały, pieke od dawna.
Spód taki własnie ma być.A co do szklanek- trzeba być ignorantem w kuchni, żeby tego oczekiwać.A wagi nie ma?
a glina wyszła ze spodu bo za `długo i za szybko miksowane, a może i trochę za ciepłe masło się zrobiło – za długo w rękach miętoszone :-) , nie poddawaj się Xuza :-)
Śmieszne ze można się tak oburzać 🤣wszędzie są przeliczniki korzysta ktoś z internetu po to żeby nowe przepisy wypróbować a nie ma wagi i jest zbyt leniwy żeby poszukać przelicznik 🤣🤣🤣
Właśnie przepisy podawane w szklankach nie wychodzą, na wadze zawsze zważysz tyle ile ma być w przepisie, a szklanka szklance nie równa
Wez ty lepiej idz grac w bierki wodne, bo do pieczenia widocznie sie nie nadajesz. Spod to po prostu ciasto kruche z dodatkiem kakao, ostatnia łamaga kuchenna by sobie z tym poradzila. Smiechu warte z ciebie.
Skąd u Ciebie tyle jadu może dodaj go do ciasta.
Na szklanki ? To dopiero wyczyn upiec , przy tsk roznych pojemnsciach szklanek.
Do ciasta i sera nie dodaje się proszku do pieczenia?
proszę postępować tak jak jest w przepisie, pozdrawiam
Mała Cukierenko! Jak długo oraz na ilu stopniach piec ten sernik na termoobiegu ?
jeśli chodzi o czas to tak samo, ale temperaturę bym chyba zmniejszyła do 150C, pozdrawiam serdecznie
Ogromnie się cieszę i gratuluję, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
witam, wczoraj skończyłem 40-stkę i pierwszy raz w życiu upiekłem sernik z pani przepisu. wyśmienity i teraz to ja żądze w domu (w kuchni) dziękuje Mała Cukierenka
Ogromnie się cieszę!! pozdrawiam serdecznie
Zrobilam wczoraj!!jest obłedny. Corka,ktora nie cierpi kazdego rodzaju nabialu stwierdzila ze jest pyszny i zjadla porcje z dokladka.bardzo smaczne i proste do upieczenia ciasto.polecam i dziekuje Mala Cukierenka!
zrobiłam!obłędny jest.chyba każdemu wyjdzie,zachecam i polecam.dziekuje Mała Cukierenka!
myślę, że wystarczy, pozdrawiam serdecznie
Witam! Mam pytanie chcę upiec sernik w blaszcze 20 x 35 czy 1 kg sera i zwiekszenie jajek do 6 wystarczy plus oczywiście reszte też troche zwieksze ale glownie o te 2 rzeczy chodzi???
śmietana kwaśna, pozdrawiam
Czy śmietana dodawana do składników na spod ma być kwaśna 18% czy slodka?
nie zmieści się w 20cm, trzeba zmniejszyć trochę ilość składników, pozdrawiam
Witam, czy na tortownicy 20 cm tez wyjdzie?
Wszystko razem pieczemy, pozdrawiam
Mam pytanie czy spód ciasta (kruszonkę) podpiekamy w piekarniku przed nałożeniem masy serowej czy wszystko razem pieczemy?
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie.
Jutro będę robiła swój pierwszy sernik z tego przepisu, mam nadzieję, że wyjdzie i każdy będzie się nim zajadał na święta. Super pomysł z filmikiem i przepisem na raz :)
bardzo się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
ciasto wyszło przepyszne. mąż aż mruczał przy jedzeniu.Mam już kupione produkty na następny na Wielkanoc. Polecam przepis a Pani dziękuje za to że mogłam z niego skorzystać
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Sernik wylądował właśnie w piekarniku :)Jeśli wyjdzie tak dobry,jak wszyscy twierdzą,napewno zagości na tego rocznych świętach Wielkanocnych :).Pozdrawiam
ja bym tylko zwiększyła ilość mąki w masie serowej o 1/2 łyżki i może bym dodała jeszcze 1 jajko, pozdrawiam
Chcialam zrobić ten sernik z 1 kg sera. Proszę napisać o ile zwiększyć resztę składników.
Pysia – nigdy nie miałam grudek cukru w masie krówkowej i radzę jej użyć w tym przepisie, nie wiem czy uda się z cukierkami, myślę że może być za rzadkie,
pozdrawiam serdecznie
Czy zamiast gotowej masy krówkowej można dodać rozpuszcone krówki? Jeśli tak to w jakich ilościach?
Witam, a czy zamiast gotowej masy krówkowej można dodać rozpuszczone cukierki krówki i czy jeśli tak to w jakich proporcjach? Z gotową masą krówkową ciężko trafić – chodzi tu o grudki cukru ;/
Ogromnie się cieszę, bardzo dziękuję za tak sympatyczny komentarz, pozdrawiam serdecznie
Zrobiłam na urodziny sernik krowkowy , spód z ciasteczek i masła z Twojego innego przepisu zrobiłam a resztę bez zmian:) cała rodzina się zachwyciła smakiem i prosiła o przepis . Nawet moja mama, która uwielbia serniki, była pod wrażeniem smaku. Tym bardziej, że to był mój pierwszy sernik. Polecam każdemu Twoje przepisy i bardzo cenne porady na temat przyrządzania konkretnych ciast :) serdecznie dziękuję że dzielisz się swoją pasją i talentem z innymi :)
Proszę to upiec, powinno się zsiąść pozdrawiam
Strasznie rzadka wyszła mi ta masa serowa :( leje się jak śmietana 36 % co z tym zrobić
myślę, że tak, pozdrawiam.
Mogę zrobić spod z herbatników i masłem? I czy zamiast śmietany dodać jogurt naturalny?
czy można zrobić z kruchym spodem z hartowników i masła ? myślisz , że wyjdzie ? np. 200 gram herbatników pełnoziarnistych i 80gram masła (masło roztopić i zmieszać z wcześniej zblendowanymi herbatnikami) :) ?
dziękuję, wesołych, słodkich Świąt! pozdrawiam serdecznie
Sernik właśnie stygnie.Wygląda cudnie;)Mam nadzieję że w Święta u Mamy zrobię nim furorę :)Pozdrawiam i Życzę Ci Pogodnych Świąt Mała Cukierenko
Ogromnie się cieszę :) życzę smacznego! Wesołych Świąt! pozdrawiam ciepło
Odwazylam sie sprobowac kolejny raz zawalczyc z sernikiem… Robilam troszke na tak zwane „oko”, bo chcialam zuzyc caly kilogram sera i… Wyszedl rewelacyjny! :D Nie za slodki, idealna konsystencja i mega apetyczny wyglad!
Dzieki za ten przepis, a Twoja strone dodaje do ulubionych i bede ja regularnie odwiedzac! :)
PS.
Zrobilam tez Makowiec z jablkami wedlug Twojego przepisu i wyszedl tak samo swietnie jak sernik!
Te przepisy sa chyba jakies magiczne, bo jak dotad robienie slodkich wypiekow uwazalam za swoja piete achillesowa, a tu prosze, taka mila niespodzianka ;)
myślę, że 170-180oC przez około 60 minut, pozdrawiam
Jaką temp ustawić w piekarniku gazowym i jak długo piec?
chodzi o śmietanę 18%, pozdrawiam
Ja chciałabym sie zapytać o jaką śmietanę chodzi? :) 18 czy 30?
Tortownicę o średnicy 23-24cm, pozdrawiam
Hej, Być może już padło to pytanie ale nie mogę się doszukać. Jakiej wielkości tortownicy użyłaś? Pozdraiwam
resztę też proszę trochę zwiększyć, pozdrawiam
Hej! Ja również mam formę 26cm,czy oprócz zwiększenia ilosci sera i jajek resztę składników tez mam zwiększyć,czy zostawić tak jak w przepisie ? Pozdrawiam i dziękuję :-)
serka „Mój ulubiony” z Wielunia, pozdrawiam
Jakiej firmy sera pani używa?
ciszę się, pozdrawiam serdecznie
To po prostu poezja !
myślę, że tak, pozdrawiam serdecznie
Robiłam nieraz..Wyśmienity. Gratulacje dla Ciebie Cukierenko… Mam pytanie czy do polewy zamiast białej mogę użyć gorzkiej czekolady? Pozdrawiam:-)
Mała Cukierenko dziękuję za odpowiedź :-) w przyszłym tygodniu próbuję :)
zwiększyłabym o 1/4 czyli użyłabym 1kg sera i 5 jajek, życzę smacznego i wszystkiego najlepszego! pozdrawiam ciepło
Mała Cukierenko o ile powinnam powiększyć składniki na tortownicę 26 cm? Chciałabym zrobić ten sernik na swoje urodziny i nie kupować specjalnie mniejszej blaszki :) byłabym wdzięczna za podpowiedź
P.S. Robiłam już kilka przepisów z Twojej strony i każdy wychodzi wyśmienicie – szczególnie sernik z malinami (pycha!)
kwaśnej śmietany Zott 12% pozdrawiam
Jakiej śmietany Pani użyła?
Ogromnie się cieszę, to wspaniale, pozdrawiam ciepło :)
Dziękuję bardzo za odpowiedź i od razu piszę, że wczoraj ciasto zdobyło serca wszystkich gości! Najlepszy sernik jaki ostatnio piekłam i na święta na pewno zagości na moim stole:)
Ja użyłam sera z wiaderka, pozdrawiam
Mam pytanie bo nie jestem pewna a wolę się upewnić. Czy ser ma być taki z wiaderka czy w kostkach? Będę piekła w weekend tacie na urodziny dlatego nie chciałabym popełnić jakiejś gafy :)
ogromnie się cieszę, bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie:)
Sernik super, prosty w przygotowaniu ,aby zjeść coś dobrego trzeba kupić dobry ser ,Autorce bloga życze samych udanych wypieków i oby dalej zarażała swoją pasją kolejne pokolenia .
Cieszę się, że smakuje, może ser miał więcej wody i ciasto wyszło bardziej mokre, pozdrawiam serdecznie
Sernik zrobiłam przedwczoraj z mniejszej ilości, zostało mi 05,kg sera do zużycia. Proporcje zmniejszyłam do tortownicy 18cm. Wyszedł pyszny, ale na dole nie wiem czy takie mokre ciasto powinno być, trochę jak zakalec… jak patrzę to u Ciebie na zdjęciu takie „mokre” jest przy samym serze, a u mnie całe. Pomimo tego bardzo smaczny i myślałam, że będzie bardzo słodki, a jest taki jak lubię, w sam raz :)
cieszę się bardzo :) dziękuję, pozdrawiam serdecznie
Nie miałam śmietany i dodałam jogurtu naturalnego. Sernik prosty i pyszny :). Polecam!
różnie, jak się natknę:) tą patere kupiłam w Nysie koło rynku, pozdrawiam
Przepiękna patera)) Można wiedzieć gdzie taką dostałaś?? a gdzie kupujesz te wszystkie gadżety do kuchni, sa prześliczne)))
myślę, że może Pani wylać na lekko ciepły, pozdrawiam
czy z polewą muszę czekać aż sernik ostygnie? czy mogę ją wylać na lekko ciepły?
tak może być mąka kukurydziana lub ryżowa, powinno się udać, pozdrawiam
Dzien doberek! mam bardzo krotkie pytanko….cala moja rodzinka uwielbia serniki ale musza byc bez glutenu. Czy mozna dodac np kukurydziana make albo cos jeszcze innego??? serdecznie pozdrawiam i dziekuje :)
polecam sernik jest git!! pozdrawiam :)
Teraz to mam problem które ciacho zrobić na majowkę :D
wygląda obłędnie :D
ogromnie się cieszę:) bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Sernik pyszny i ślicznie się prezentuje…polecam. Zrobiłam na Wielkanoc i podbił serca wszystkich gości :) Dziękuję za kolejny cudny przepis :)
Sue i czarna kula – bardzo się cieszę:)
ulll: – powinien się udać,
pozdrawiam serdecznie
Pomylilam się i zamiast do ciasta dac samo żółtko dalam cale jajko oczywiście kruszonka mi taka nie wyszła tylko mokre ciasto, masa sercowa tez rzadsza niż w filmiki Ciekawe co mi z tego wyjdzie piecze się ….
Upiekłam ten sernik na święta.Zniknął jako pierwszy spośród świątecznych wypieków.Po prostu hit dla dzieci i starszych wielbicieli smaku toffi.
To kolejny sernik z Pani blogu ,który mnie zachwycił.Prosty i pyszny.
Dziękuję za wspaniały przepis.
Sernik po prostu boski! Zrobiłam na Święta pierwszy raz i nieco nerwowo oczekiwałam efektów. Wyszedł wspaniale! Wszyscy zachwyceni zatem dziś robię znowu. POLECAM
myślę, że trzeba było go zostawić jeszcze może na około 5-10 minut jak patyczek był ciągnący, ale jak sernik wystygnie to stężeje i będzie dobry, będzie dopieczony, ja swojego patyczkiem nie sprawdzałam widziałam, że z wierzchu stężał, pozdrawiam serdecznie
Witam, piekłam sernik 65 min w temp. 160 o C i po sprawdzeniu patyczkiem sernik nadal był ciągnący, mokry patyczek. może to normalne ale ja piekłam jeszcze z 20 min. może niepotrzebnie. trzymałam go jeszcze pół godz. przy otwartych drzwiczkach, wyszedł pyszny. proszę o odp. czy po 65 min. mimo mokrego patyczka, sernik będzie dopieczony ?
to tak jest po dodaniu masła i mąki jajka opadają, mnie też masa wyszła dosyć płynna, pozdrawiam
Dzisiaj robilam ten sernik i po ubiciu jajek z cukrem wyszla puszysta masa ale zaraz po dodaniu masla masa zrobila sie wodnista mimo iz dodalam jeszcze maki..czy to wina masla?
Bardzo mi przykro, użyłam sera z wiaderka „Mój ulubiony” Wieluń, podaje link:
http://www.sdmwiel.home.pl/, trzeba było może dodać jeszcze z 1 łyżkę mąki lub budyń, ale po upieczeniu powinno być dobre, moja masa też jest dosyć płynna,
pozdrawiam serdecznie i również Wesołych Świąt!
Natalio a moja masa serowa wyszla strasznie plynna :-/ proporcje skladnikow dalam identyczne, wszystkie swiezutkie, w temp. pokojowej a masa sie rozplywa… Napisz prosze jakiego sera uzylas do tej masy. Bede robic tyle razy to ciasto az wyjdzie bo jest to polaczenie ktore uwielbiam! Pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat :)
nie powinien się rozlać, życzę smacznego! :) Wspaniałych radosnych Świąt! pozdrawiam serdecznie
właśnie piecze się w tortownicy 26cm,dałam kilogram sera 1 łyżka mąki więcej mam nadzieje,że wyjdzie i się nie rozleje.
ZDROWYCH,SPOKOJNYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH :D
nie trzeba na ostatnim poziomie, najlepiej chyba na środkowym, temperatura 150oC około 65 minut, pozdrawiam
Jak bym chciała piec na termoobiegu jaka temperatura i czas? Czy również piec na ostatnim poziomie??
zależy jaka wielkość blaszki jeśli 23x23cm, to bym zostawiła, pozdrawiam
Na blasze prostokątnej ilość składników zwiększyć? Czy proporcje mogą zostać takie same? :)
Ps. Sernik wygląda obłędnie! ;)
chofi: – wszystko razem,
Kama: – dzięki:) miło mi,
Ewelka: będzie niziutki, więc radzę zwiększyć ilość składników,
pozdrawiam serdecznie
Witam :) Czy jeśli upiekę sernik w tortownicy 26cm to bardzo ucierpi na tym wysokość ciasta? Czy lepiej zwiększyć proporcje składników?
Pozdrawiam! :)
Piękny! Zrobię na święta :-)
Dzięki za filmik, fajnie Cię zobaczyć :-)
spod piec osobno przed wlaniem masy serowej czy juz wszystko razem?
myślę, że tak, pozdrawiam
Mała cukierenko,
czekolada mleczna + masa krówkowa = nada się?
tak może być, pozdrawiam
czy może być ser z wiaderka?
Tyle szczęścia na raz – i sernik, i karmel!
chyba tak, powinno też się udać, pozdrawiam
Czy zamiast śmietany może być jogurt naturalny?
Jaki piękny sernik! Z polewą krówkową – musiał być przepyszny! :)
Jeśli jeszcze ktokolwiek zastanawia się czy warto zrobić – WARTO. Uwielbiam serniki ale to połączenie wymiata chyba wszystkie, zwłaszcza że uwielbiam również pokrewne smaku toffie. Przepyszny i robi wrażenie wizualne :-) pozdrawiam i dziękuje za kolejny rewelacyjny przepis :-)
kama: właściwie można pominąć, ale z czekoladą polewa się dobrze trzyma, tak to nie wiem czy zastygnie, pozdrawiam
Robiłam kiedyś sernik z masą krówkową, jest przepyszny. Piękne wzorki wyszły :)
Polewy miało być☺
A czy do połowy karmel owej potrzebna jest koniecznie biała czekolada czy można ją pominąć?
Wygląda rewelacyjnie :)
przepiękny!
Mniam,,ale pysznie wygląda,,,tydzien temu piekłam sernik a po tych zdjęciach mam ochotę na ten piękny krówkowy!!
może być 18% lub 12%, pozdrawiam
Jakiej śmietany? 18%?