Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu

Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu – Dzisiaj kolejna „Zdrowa Środa” w Małej Cukierence. Tym razem zapraszam na ciasto z truskawkami na mące ryżowej bez cukru. Do przepisu możemy użyć dowolnego słodzika, dodać cukier kokosowy lub dać cukier biały. Ciasto jest smaczne, wilgotne, aromatyczne i bardzo proste, szybkie w przygotowaniu, polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!!.

Zapraszam na FILM.

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka




Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu

Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu
Składniki:
170g mąki ryżowej
90g zmielonych migdałów
250ml mleka
100g ksylitolu (lub innego słodzika, może być cukier kokosowy, cukier zwykły)
2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu
60ml oleju
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
200g umytych truskawek, bez szypułek
2 garście płatków migdałowych do posypania

1. Do miski wyspać mąkę, dodać zmielone migdały, proszek do pieczenia, ksylitol i wymieszać łyżką.

2. Do drugiej miski wlać mleko, dodać olej, ekstrakt waniliowy i wymieszać. Do suchych składników dodać mokre i wymieszać dokładnie łyżką do połączenia składników.

3. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać (ciasto jest rzadkie, patrz FILM). Na wierzchu poukładać przepołowione truskawki i posypać płatkami migdałowymi.

4. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około 50 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Udanych wypieków :)

Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

6 komentarzy do wpisu „Łatwe Ciasto z Truskawkami Bez Cukru Bez Glutenu”

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

.