Trufle kokosowo – różane, wegańskie, bez glutenu

Dzisiaj kolejny pyszny przepis przygotowany w sklepie Maribel. Wilgotne, aromatyczne, bardzo smaczne trufle z konfiturą z płatków róży i wiórkami kokosowymi. Proste i szybie w przygotowaniu, do tego bez glutenu i wegańskie. Smaku i zapachu dodają również suszone płatki róży kupione w sklepie herbacianym. Dziękuję Martynie, która pracuje w sklepie Maribel Biomarket, za przepis i miło spędzony czas. Zapraszam na trufle!

Zapraszam na FILM.

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka




Trufle kokosowo - różane, wegańskie, bez glutenu

Trufle kokosowo – różane, wegańskie, bez glutenu
Składniki:
Trufle:
200g wiórek kokosowych
3 łyżki suszonych, jadalnych płatków róży
100-120ml mleczka kokosowego
3 łyżki marmolady lub konfitury z płatków róży (około 120g)
szczypta kardamonu
1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g
Do obtoczenia:
1-2 łyżki suszonych, jadalnych płatków róży
3-4 łyżki wiórków kokosowych

Trufle:
1. Do blendera wsypać płatki róży i wiórki kokosowe, zmiksować. Przełożyć do miski i dodać mleczko kokosowe, konfiturę z płatków róży, kardamon i cukier z prawdziwą wanilią, wymieszać (patrz FILM).

Do obtoczenia:
2. Zmiksować płatki róży i wiórki kokosowe, przesypać do miseczki.

3. Z gotowej masy na trufle formować w rękach kulki i obtaczać je w zmielonych wiórkach kokosowych z różą. Gotowe trufle wstawić do lodówki na parę godzin (jeśli masa na trufle będzie za gęsta, proszę dodać jeszcze mleczka kokosowego lub konfitury, jak za rzadka, to jeszcze zmielonych wiórków kokosowych).

Smacznego! :)

Trufle kokosowo - różane, wegańskie, bez glutenu

Print Friendly, PDF & Email

2 myśli na temat „Trufle kokosowo – różane, wegańskie, bez glutenu

Dodaj komentarz

.