Bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Upiekłam je z duuuużą ilością czarnej porzeczki :), ale można je upiec z dowolnymi owocami. Świetnie smakuje wieczorem z mlekiem, od razu przypomina się dzieciństwo :) (przepis znalazłam na stronie http://babiniec-cafe.pl; pozdrawiam użytkowniczki forum )
Składniki:
4 jajka
0,5 szklanki cukru (użyłam brązowego)
0,5 szklanki oleju
1 ½ szklanki mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
kilka kropel aromatu waniliowego
250g porzeczek lub dowolnych owoców (dałam 300g porzeczek)
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej, ciągle ucierając. Następnie wyspać partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać parę kropli aromatu waniliowego. Wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką blaszki, ja piekłam na blaszce 22cm. Na wierzchu ułożyć owoce i lekko docisnąć do ciasta, posypać po wierzchu brązowym cukrem. Piec około godziny w temperaturze 160oC .
Udanych wypieków :)
Mam podobny przepis, ale na wierzch robię jeszcze kruszonkę.
Dzięki za podpowiedź
Czy piec w termo obiegu czy góra-dół?
góra – dół, pozdrawiam
Udało się i bez zakalca :)
Polecam. Ciasto przepyszne.
Co można zrobić jeśli ciasto wychodzi trochę za suche?
może troszkę krócej piec, pozdrawiam
spoko, ja robie według troszke innego przepisu ale polecam raczej dać owoce do ciasta wczesniej i na gore osobno bo tak to beda tylko na górze.bedzie dobre ale suche właśnie. lepsze jest jak owoce tez sa w srodku;)
Dzięki za podpowiedź
Mega pyszne! Szybkie, proste i łatwe do zrobienia;)
Można użyć różne owoce sezonowe, ale jednak najsmaczniejsze jest z tymi kwaskowymi jak np. rabarbar.
A czy mogą być gruszki drobno pokrojone?
myślę, że tak, też powinno się udać, pozdrawiam serdecznie
Mogą być gruszki, jabłka, brzoskwinie, czy śliwki. Niż na też dodać kakao i zrobić wersję czekoladową. To ciasto ZAWSZE się udaje i jest pyszne
Ja właśnie piekę te ciasto ,jest wpiekarniku Miałam kiedyś podobny przepis i zawsze mi wychodziło. Zrobilam je z borówkami i serem . Będzie sernikowo borówkowy. 2 kajka całe utarlam , cukrem waniliowym ,ćwierć szkl cukru i ćwiartka masła Dodałam kostkę twarogu ,250g i cały budyń śmietankowy . Wszystko to zmiksowalam do połączenia składników .
Kolejne super ciasto, chociaż trochę jest zmodyfikowałam, bo miałam nieco większą blaszkę. Dałam 2 szklanki mąki i szklankę jogurtu greckiego. Wyszło przepysznie :)
Wymieszałam mąkę mikserem na średnich obrotach, nie wiem czy dobrze zrobiłam… Ciasto się piecze, oby nie zakalec…
Ciasto pyszne i wyjątkowe w swej prostocie, ja dodałam jeszcze od siebie kruszonkę 80g masła, 150g mąki i 100g cukru. Mniaaaam :)))
Pyszne, ja robilam z truskawkami.
Witam. Dziękuje za przepis. ciasta juz nie ma. wyjełam z piekarnika o 13.30.
Dziękuje jeszcze raz.
I ja piekę. Pięknie rośnie. Pięknie pachnie. Ciekawe jak smakuje… Ja piękę z mrożonymi czarnymi porzeczkami.
Ja właśnie piekę;-)
Ciasto pyszne, łatwe i szybkie – zrobiłam z podwójnej porcji, a jako owoców użyłam zamrożonej czarnej porzeczki. Rewelacja! dziękuje za świetny przepis :)
Zrobiłem ciasto z owocami pychota!!!
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Mnie też wyszło! Fajny przepis. Robiłam z porzeczkami i jezynami, z 2/3 mąki pszennej i 1/3 kukurydzianej. Innym razem mam ochotę sprawdzić jeszcze mniej glutenowa wersję.
Ciasto upieklam z różnymi owocami (gruszkami, sliwkami i czeresniami) wyszło przepyszne, przepis godny polecenia:) Jedynie nastepnym razem zrezygnuje z posypki brazowym cukrem na wierzchu ;)
wczoraj mi sie nie udalo z innego przepisu,dzis wlasnie wstawilam do piekarnika wedlug tego przepisu,mam nadzieje ze wyjdzie:) ,pozdrawiam
Ciasto w piekarniku.Zapach boski i oby się udało. :)
Robie i ja. Ciekawa jestem czy wyjdzie. :)
Czy można pięć z mrożonych owocami bądź murem jabłkowy?
myślę, że tak, bo na wierzchu kładziemy owoce, pozdrawiam
Taki prosty a taki smaczny smeczny przepis. Ja zrobilam pol blachy z truskawkami a pol z jagodami. Wyszlo super :)
Ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
bardzo się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
ciasto się udało, ładnie wyrosło i było pyszne!
Ogromnie się cieszę :) bardzo mi miło, pozdrawiam serdecznie
przepis jest cudowny ! ciasto idealne ! piekę ciasto drugi dzień pod rząd, znika błyskawicznie !
p.s. wszystkie Pani przepisy – zawsze dobrze opisane, wszystko wytłumaczone – to dzięki nim nauczyłam się piec ! :)
pozdrawiam
Ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
Ciasto wyszło super. U mnie x2 porcja. Ja mąkę mieszam wylaczonym mikserem. Wylaczam z pradu,wtzucam partię mąki i mieszam w jedną stronę mikserem . ☺
najlepiej łyżką, ale jeśli Pani chce może też być mikser na niskich obrotach,
pozdrawiam serdecznie
Mam pytanie czy mąkę można mikserem wmieszać na wolnych obrotach czy trzeba to robić łyżką ? Nigdy nie wiem
jeśli zwiększyła Pani odpowiednio blaszkę to pieczemy tyle samo, pozdrawiam
Mam pytanie gdy zwieksza sie dwukrotnie ilosc skladników czy trzeba wydłużyc czas pieczenia ?pozdrawiam:)
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Wyszło pyszne w sam raz dla meza na walentynki pozdrawiam
może Pani dodać roztopionej margaryny, pozdrawiam
Witam!
A czy można, zamiast oleju, dodać roztopionej margaryny? Lub czy ewentualnie mogłaby Pani podać alternatywną propozycję na zwykły i pyszny placek z owocami, tylko z roztopionej margaryny?
Z góry dziękuję!
karo: – jest napisane, aby ucierać aż powstanie puszysta masa po 30 sekundach na pewno takiej nie otrzymamy, trzeba ucierać około 3-5 minut,
Morrellka: – bardzo się cieszę,
pozdrawiam serdecznie
Ciacho wyszło świetnie! Pozdrawiam ciepło:)
Da się zepsuć. Mi wyszedł zakalec. Zawsze w tych internetowych przepisach brakuje mi jaką ciasto powinno mieć konstystencję i ile konkretnie ucierać. Jajko jajku nierówne, olej też, moja babcia, piekła i gotowała wspaniale i zawsze „na oko” i konsystencję jeśli chodzi o ciasta. Tutaj takiej informacji brakuje. Dla mnie ucierać krotko to 30 sekund, a 5 minut bardzo długo. Nie mam doświadczenia w pieczeniu, ale czasem chciałoby się coś takiego zjeść.
Jest napisane w przepisie – Piec około godziny w temperaturze 160oC , czyli 55-60 minut,
pozdrawiam
Ile mam piec !? Bo wlasnie jestem w trakcie miksowania
Jaja ubić całe, pozdrawiam
Jajka ubic cale czy osobno bialko i do bialka dodawac zółtko?
ogromnie się cieszę:) pozdrawiam ciepło
Dobra jest , wyszlo smaczne aczkolwiek radzę robic z podwójnej porcji i bedzie jeszcze lepiej. Dziękuję bardzo, z pewnością zawita częściej na moim stole to pyszne ciasto :-)
na pewno wyjdzie, życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Czekam, jest w piekarniku z mrozonymi owocami. Mam nadzieję że wyjdzie. Wygląda pysznie i licze na taki sam efekt. Pozdrawiam
mam nadzieję, że się udało, pozdrawiam serdecznie
A ja mam mrożone jagody
i mam nadzieje że mi też wyjdzie.
Pozdrawiam xx
na pewno będzie smaczne, pozdrawiam
mam jagody, mam nadzieję, że też będzie smaczne. Idę robić bo mam wieeeeelką ochotę na ciasto
bardzo mi miło, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
ciasto full wypas!!! polecam każdemu,nie da się go zepsuć, robiłąm mnóstwo razy-dzięki wielkie!
bardzo mi miło! życzę smacznego, pozdrawiam serdecznie
udalo sie! ciasto wyszlo pyszne, wilgotne, puszyste i idealnie slodkie (nie przeslodzone), dzisiaj pieke kolejny raz-:) dziekuje za przepis
na pewno się uda, życzę smacznego! pozdrawiam
wlasnie biegne do sklepu po swieze jaja i przystepuje do pracy, jedziemy dzisiaj do znajomych i chcialam cos upiec, mam nadzieje ze wyjdzie takie piekne rowniez u mnie-:) oczywiscie robie z truskawkami ze swojej dzialki.
mam nadzieję, że się udało, życzę smacznego! pozdrawiam
Ciasto w piekarniku, rośniejak na drożdżach, aa musze sie przyznać że to moje pierwsze ciasto ;)
Witam,zmodyfikowałam nieco przepis. Lubię eksperymentować. Zamiast cukru dodałam miód i połowę szkl. mąki zastąpiłam otrębami owsianymi. Teraz się piecze. Zobaczymy co wyniknie. :)
ogromnie się cieszę, bardzo dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie:)
Świetny przepis, prosty i szybki. Właśnie zajadam ciasto z owocami..mmm pycha, dzięki!! Do tej pory zrobiłam ciasteczka cynamonowe, mufinki marchewkowe i to ciasto powyżej. Wszystkie wyszły rewelacyjnie!!! Kolejny przepis skradam do swojego notatnika :))
do ciasta dodajemy całe jajka, na początku całe jajka ubijamy z cukrem, pozdrawiam serdecznie
Przepis łatwy ale mi ciasto nie urosło. Widocznie zrobiłam coś nie tak. Mam pytanie a co z żółtkami je tez się dodaje do ciasta??
moje ciasto nie uroslo;(
ja bym je rozmroziła, pozdrawiam
Czy mrożone owoce trzeba rozmrozic przed wylozeniem na ciasto?
trochę z ciemnieje, ale to nie przeszkadza, a będzie zdrowsze, pozdrawiam
Witam serdecznie.Chciałam zapytac czy od brazowego cukru ciasto nie ciemnieje?
bardzo dziękuję za komentarz, ale narobiła mi Pani smaka na jagody:) cieszę się, że ciasto się udało i smakowało,
pozdrawiam serdecznie
hej Natalio twoje przepisy sa cudowne ,wlasnie upieklam proste ciasto z owocami u Ciebie z czarna porzeczka ja zrobilam z jagodami ,pyyyycha.Odwiedzam T woje strony z przepisami nawed wtedy gdy mam chamdre pooglondam i juz mi lepiej.Pozdrawiam i zycze jeszcze wielu udanych przepisow
bardzo mi przykro, pozdrawiam
Ciasto zrobione według przepisu i…klapa. Już na początku zastanowiło mnie dlaczego jest taaak gęste???Piekłam z borówkami (mrożone)- owoce nie tonęły jak u innych. Po upieczeniu choć nie ma zakalca jest jego zapach…Ogólnie średnio urosło i bardzo zbite, a na zdjęciu puszyste. Z przepisem pewnie wszystko ok. tylko ja zapewne nie mam do tego serca i cierpliwości…
Proszę owoce przed dodaniem do ciasta obtoczyć w mące pszennej, powinno pomóc,
dobrze poszukam mniej kalorycznych przepisów:) pozdrawiam serdecznie
Żeby owoce mi się nie topiły w cieście to przedtem obtaczam je w mące ziemniaczanej.
Wybrałam to ciasto bo wydaje mi się mniej kaloryczne.:-D Bardzo dobre. U mnie maliny, borówki i jabłka. Wszystko pięknie tylko owoce się utopiły:-D. I pytanie: co można zrobić aby tego uniknąć bo chciałabym aby jednak pozostały na powierzchni ciasta?.
Z drugiej strony ma to też swój urok bo owoce świetnie nawilżyły i dzięki temu ciasto nie jest suche.
Z pewnością wrócę do tego przepisu.Wielkie dzięki utalentowana cukierenko.
I jeszcze jedno. Nowy Rok- nowe postanowienia:-D wiadomo wszystkie chcemy zrzucić kilka nadprogramowych kg ale ja nie mam zamiaru rezygnować z Twojego bloga i rewelacyjnych przepisów. I tutaj mam małą prośbę o dodanie przepisów na słodkości dla osób, które chciałyby zachować figurę a jednocześnie spróbować czegoś pysznego. Jest tu kilka genialnych propozycji ale moja zachłaność musi poprosić o więcej. Gorąco pozdrawiam.
bardzo dobry pomysł! cieszę się, że się udało i smakowało, pozdrawiam serdecznie
Przepis uniwersalny – dziś zamiast owoców piekłam z… masą makową. Masę makową z bakaliami nakładałam sporymi grudkami łyżeczką na wierzchu i lekko dociskałam. Również na mące żytniej – bo jakoś ostatnio sporo jej u mnie w domu. Rewelacyjny przepis – nawet mój mąż już się nauczył :-)
ogromnie się cieszę, że się udało, dziękuję za komentarze, pozdrawiam serdecznie
Nie mogłam się doczekać, więc zaryzykowałam – ciasto wyszło świetnie. Nie zmieniłam proporcji – mąki żytniej dałam tyle samo, ile Ty pszennej i wyszło idealne. Wyrosło wysokie i puszyste – z winogronami i płatkami migdałów.
Czy można zamiast mąki pszennej użyć żytniej? I pytanie, choć dziś jest do tego właśnie ciasta, to przy okazji zadaję tak ogólnie? Czy jeśli wymienię w jakimś przepisie jedną mąkę na drugą, to będzie dobrze czy może być różnie, w zależności od przepisu? Z góry dziękuję za odpowiedź :-)
całe jajka dodałam, pozdrawiam
Czy jajka dodałaś całe czy tylko żółtka? :)
a dziękuję wyszło przepysznie pyszne polecam :)
życzę smacznego, pozdrawiam ciepło
super przepis właśnie wstawiłam ciasto piekarnika zrobiłam dużą blachę tak jak bym robiła 2 dodałam na górę 650g winogrona i narazie wygląda dobrze
czekam aż się upiecze
Witak, korzystam z przepisu od wielu miesięcy-super prosty a efekt zniewalający. Oczywiscie od razu zmodyfikowałam i robię z kruszonką (dziś ze śwliwkami w cynamonem-już w piekarniku). Dziękuję za przepis i POLECAM!!!
ja również je robię i dodałam mrożone jagody czy tylko świerze
super:) bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie
zrobilam z rabarbarem i tez jest przepyszny ;) a przepis bajecznie prosty super;) pozdrawiam
na pewno wyjdzie, życzę smacznego,
pozdrawiam:)
Wlasnie watawilam do piekarnika :) zrobilam ze sliwkami. Mam nadzieje ze wyjdzie! Super łatwy przepis :)
mam nadzieję, że się udało i smakowało,
pozdrawiam serdecznie
Zaczynam pichcić :) za godzinkę zobaczymy co wyjdzie :) robie je z jeżynami trochę się obawiam, czy nie są za ciężkie i czy ciasto mi tak pięknie wyrośnie, ale teraz chwila cierpliwości i wszystko będzie jeasne :) Zachęcam wszystkich do wystawiania komentarzy,ponieważ przy wyborze przepisu są one niezmiernie pomocne, także z góry dziękuję za przepis i za komenatrze! :)
przepis jest po prostu mega wypasiony ! :) rewelacja -ja robiłam z jeżynami :) mmm pycha :) wielkie dzięki za pomysł ! :)
na pewno, smacznego:) pozdrawiam
moje ciasto już siedzi w piekarniku mam nadzieje ze wyjdzie pyszne;)
myślę, że można dodać, pozdrawiam
Czy mogę dodać trochę gorzkiego kakao do ciasta? Czy lepiej nie kombinować? ;)
tak można dodać cukru wanilinowego,
pozdrawiam
Bardzo fajny przepis. A mam takie pytanie…czy zamiast tego aromatu waniliowego można dodać zwyczajnego cukru waniliowego? Bardzo proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje :)
mmm… pycha, dziękuję za komentarze,
pozdrawiam serdecznie:)
Przepyszne ciasto. Dzisiaj zrobiłam i podałam ciepłe z bitą śmietaną i gałką lodów.
przepis jest świetny,robilam juz z 5x teraz dodałam startej czekolady :) i zamias samych porzeczek,borówki,poziomi, pychotka,szybki prosty i tani :)
Bardzo się cieszę:) że się udało i gratulację,
pozdrawiam serdecznie
Spróbowałam jeszcze ciepłe bo mi ślinka ciekła. No przepyszne jest, coś czuję że będę je piec kilka razy w tygodniu zmieniając owoce. Dodałam tylko prawię całą szklankę cukru :)
Ciasto się udało, ślicznie dziękuję :) Mniam mniam
na pewno się uda, proszę tylko porządnie ubić jajka, życzę smacznego!
pozdrawiam ciepło
Biorę się więc za pieczenie, mam nadzieję, że mi wyjdzie, bo ja mam 2 lewe ręce do robienia ciast, a zapowiedzieli mi się goście. :)
myślę, że tak, bo to pewnie są duże jajka,
pozdrawiam
Ja mam w domku tylko 3 jajka a chciałabym zrobić to ciasto. Myślisz że wyrośnie?
cieszę się, że smakowało,
pozdrawiam ciepło:)
pychotka te ciasto z owocami ale ja dalam sliwki z paczki pychotka a jak w domku wonialo mmmmmmmmmmm
nie, ja ubijam od razu całe jajka,
pozdrawiam
a czy białka trzeba najpierw ubić?
bardzo się cieszę, że ciasto smakowało
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Wczoraj o 21 wpadłam na pomysł, że upiekę ciasto :) Oczywiscie z tego co mam w domu, a miałam porzeczki :) Trafiłam ten przepis, chwilę – moment – upiekłam i już od rana się zajadamy. Naprawdę proste i pyszne. Dziękuję! Polecam każdemu :)
zrobiłam z truskawkami ale piekłam 45min z termoobiegiem, pychota!
fantastyczne dodatki, muszę wypróbować taką wersję, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Mam podobny przepis ale dodaje jabłka i dużo orzechów lub migdałów oraz cynamon, zawsze placek wychodzi , pięknie pachnie i ja jem jak jeszcze jest ciepłe , pycha! Dziś natomiast zrobiłam z mrożonymi czarnymi i czerwonymi porzeczkami i też wyszło pyszne, lekko kwaskowate od owoców , tylko ja zamiast poł szklanki cukru dałam całą szklankę, wyszło pyszne , polecam z każdymi owocami i orzechami !
bardzo się cieszę:) dziękuję za komentarz,
życzę udanych wypieków,
pozdrawiam ciepło
Upieklam dzisiaj twoje ciasto ….dalam ananas i mandarynki z puszki …tez dobrze smakuje aha i zamiast aromatu dalam cukier waniliowy …Bede odwiedzac twoj blog i moze w koncu zaczne piec ciasta co tydzien …
tak można
pozdrawiam
Ciasto wyglada pieknie, lecz czy zamiast aromatu moge użyć cukru waniliowego?
Ciasto bardzo smaczne lekkie, puszyste.
Szybko się robi i jest tanie . Jak ma się ochotę na coś dobrego własnej roboty polecam .
W przepisie jest godzinna w piekarniku moje upiekło się pięknie po 45 minutach w 160 stopniach bez termoobiegu.
Witam ponownie. Udało mi się! Pierwsze ciasto od 8 lat , które wyrosło piękne i smaczne. Dziekuje!!!!!!! Fotki tu: http://wiedzmazlysejgory.blogspot.co.uk/2012/09/ufff-to-ci-niespodzianka-d.html
Fajne ciasto, szybkie i pyszne. Nie wiedzialam co zrobic z bardzo juz dojrzalymi gruszkami i jablkami i ten przepis okazal sie swietnym rozwiazaniem. Dziekuje bardzo!
Wczoraj piekłam. Dałam trochę agrestu i sporo jeżyn. Dodałam też do części ciasta kakao. Wyszło bardzo dobre, choć nie mam talentu do pichcenia. Upiekłam w prostokątnej blaszce, tak jest łatwiej podzielne.
Robię to ciasto od miesiąca, daję tylko dwa razy więcej owoców – próbowalam juz zjagodami, jabłkami, gruszkami i śliwkami i w każdej wersji ciacho wychodziło CUDOWNE! Dziś przyszła kolej na maliny :)
można dać kruszonkę,
pozdrawiam
A można na wierzch dać kruszonke? ;p zamiast tego cukru
czy można na to wszystko położyć kruszonkę?
Ciasto jest pyszne :) I bardzo proste do wykonania ;)
:) proszę podwoić składniki i to powinno starczyć na dużą blachę, tak mi się wydaje,
pozdrawiam serdecznie
a czy możesz podać proporcje na dużą blachę??? Niestety za szybko jest pochłaniane w tej wersji ;)
myślę, że tak
pozdrawiam
Witam, czy mogę użyć mrożonych truskawek?
Witam:)
super, że ciasto smakowało, cieszę się, dziękuję za komentarz Eve.
pozdrawiam:)
Powyższy post napisała Eve nie Ewa :)
To tez robiłam, z brzoskwiniami z puszki i wyszło rewelacyjnie. Oficjalnie moje yo głośno powiedzieć: jestem fanka tego bloga :) następne ciasto które zrobię to pewnie czekoladowe z bananami. Rewelacja.
Na pewno wyjdzie:)
pozdrawiam i życzę smacznego
Właśnie piekę :)
Szukałam czegoś na ząb i znalazłam Twój przepis.
Ja robię z jabłkami,bo tylko takie owoce były w domu :)
Mam nadzieję,że wyjdzie pomimo mojego antytalentu.
Pozdrawiam
Bardzo się cieszę, że mimo trudności ciasto się udało:), dobry pomysł z miodkiem i płatkami migdałowymi,
smacznego i dziękuję za komentarz,
pozdrawiam:)
Mój wygląda całkiem inaczej- owoce mi wpadły do środka- ale dałam wiśnie i są cięższe, ale ogólnie kolor też ciemniejszy od tego brązowego cukru:/ Ale nie wygląda brzydko- tylko zupełnie inaczej ;) na górę posypałam tez płatki migdałów i polałam miodkiem, żeby taki ładny połysk był :)
Ciasto smaczne- i banalne:) dodam, że korki mi wywaliło w trakcie pieczenia, i bałam się, że będzie zakalec- ale jest git ;)
to ja dziękuję za komentarz i odwiedziny:)
pozdrawiam
Ja właśnie zrobiłam ze śliwkami! pyyyyyyycha! dziękuję za przepis! :)
Falka – brzmi smakowicie, ja jeszcze w tym roku nie robiłam wypieków z jeżynami,
pozdrawiam:)
Upiekłam ciasto z jeżynami….pyszne!
Witam
oczywiście że mogą być porzeczki czerwone, możemy użyć dowolnych owoców,
jeśli chodzi o aromat to tak około pół łyżeczki, ja zawszę dodaję tak na oko, taką małą plamkę, to będzie właśnie tak około pół łyżeczki,
pozdrawiam:) udanych wypieków
a ile dodawaliście tych kropel aromatu waniliowego?
i czy do tego cista mogą być porzeczki czerwone ?
ja piekłam w okrągłej formie (tortownicy) o średnicy 22cm
pozdrawiam
a w jakiej formie to piec??
mam nadzieję, że wyjdzie,
co ja piszę, na pewno wyjdzie!! :)
pozdrawiam
właśnie piekę,zobaczymy:)
Swietny przepis, zrobilem kilka razy i udalo sie, chociaz wczesniej nigdy nie pieklem. Wszystkich nie potrafiacych piec goraco zachecam do sprobowania, a buleczce z makiem dziekuje za przepis :-)
nie myslalam ze pieczenie moze byc takie proste :) pycha!!!