Koktajl z truskawkami rabarbarem i bananem

Pyszny, orzeźwiający koktajl z truskawkami i rabarbarem. Smaku dodaje jeszcze sok pomarańczowy, cynamon i banan. Koktajl jest pełen witamin, bardzo sycący, w ładnym, delikatnie różowym kolorze. Zamiast maślanki możemy dodać naturalnego jogurtu lub kefiru. Polecam… (przepis ze strony one green planet).

Koktajl z truskawkami rabarbarem i bananem

Koktajl z truskawkami rabarbarem i bananem
Składniki na około 5 porcji:
1 szklanka pokrojonego rabarbaru (około 2 łodygi)
1 szklanki pokrojonych truskawek
1/2 szklanki soku pomarańczowego
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 dojrzały banan
2 szklanki maślanki
1/2 łyżeczki cynamonu
cukier lub miód do smaku

1. Rabarbar przełożyć do rondelka, dodać sok pomarańczowy, cynamon, cukier wanilinowy. Zagotować, mieszając i trzymać na małym ogniu przez około 5 minut, aż rabarbar będzie miękki. Zdjąć z ognia i odstawić do całkowitego ostygnięcia (rabarbar można przygotować dzień wcześniej i trzymać go całą noc w lodówce).

2. Następnie wszystkie składniki zmiksować z gotowym rabarbarem na mus i dosłodzić koktajl według własnego gustu.

Smacznego:)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

2 komentarze do wpisu „Koktajl z truskawkami rabarbarem i bananem”

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.