Ciasto bananowe

Ciasto bananowe – Znów nabrałam chęci na ciasto z bananami, szczególnie jak zobaczyłam ten prosty przepis w gazecie. Przepyszne, zdrowe ciasto z bananami i bakaliami. Dostarczy nam sporo dobrych kalorii, a do tego jest smaczne i łatwe w przygotowaniu. Pięknie pachnie podczas pieczenia i ładnie się prezentuje taki bananowy bochenek. Dla mnie ciasto rewelacyjne w smaku, z bakalii wybrałam orzechy laskowe, które świetnie wzbogaciły smak i aromat. Ciasto należy piec dość długo, aż będzie ciemnobrązowe, bardzo polecam… (przepis z gazety „Palce lizać”).

Ciasto bananowe

Ciasto bananowe
Składniki:
4 bardzo dojrzałe banany (nawet przejrzałe)
3/4 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 jajko
50g roztopionego masła
100g dowolnych bakalii (rodzynek, orzechów)

1. Wymieszać razem mąkę i sodę.

2. W drugiej misce rozgnieść widelcem banany, wsypać cukier, wymieszać. Dodać mąkę, jajko, masło, bakalie i krótko, ale dokładnie wymieszać łyżką.

3. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wysmarowanej masłem i posypanej mąką. Piekłam w temperaturze 180°C na funkcji góra – dół na najniższym poziomie piekarnika przez 1 godzinę i 20 minut, ciasto ma być ciemnobrązowe jak piernik.

Udanych wypieków:)

Ciasto bananowe

Print Friendly, PDF & Email

219 komentarzy do “Ciasto bananowe”

  1. Ciasto jest pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu.Ja w ogóle nie dodaję cukru,dojrzałe banany i jakieś bakalie np.rodzynki,żurawina,morele,figi …zupełnie wystarczą:)))

    Odpowiedz
  2. Właśnie się piecze, obłędny zapach. Robię go już kolejny raz, jak tylko mam przejrzałe banany, zaraz jest ciasto bananowe…

    Odpowiedz
  3. Właśnie się zajadam, cudownie smakuje z purre z kasztanów :) Ciasto jest obłędne i takie proste w wykonaniu! Dodałam mix bakalii, piekłam 70 minut.

    Odpowiedz
  4. A ja robię ten przepis w wersji bezglutenowej. Jest idealny nie do odróżnienia od glutenowej☺ Nie dodaję bakalii bo wychodzi za suche. Używam mąki ryżowej w mniejszej ilości ok 1i 1/5 szklanki.

    Odpowiedz
  5. Z przedświątecznych zakupów zostało mi sporo bananów, które jutro pewnie wylądowałyby w koszu, gdyby nie ten rewelacyjny przepis :). Jeden z łatwiejszych, jakie znalazłam w necie, a ciasto super!.

    Odpowiedz
  6. Upieklam z półtorej porcji, miałam tylko problem z jajkiem ale zaryzykowalam i dałam jedno dosyć duże. Piekłam w dwóch aluminiowych foremkach jednorazowego użytku na 1l objetosci. Wydawały mi się dość małe. I rzeczywiście porcja w sam raz. Tylko zaraz po włożeniu do piekarnika spaliła się grzałka i nie mając innego wyjścia popedziłam do mojej niezawodnej sąsiadki z góry po ratunek. I nie dacie wiary!!! Ona akurat wyjęła drożdżowe z pieca więc był rozgrzany piekłam 1,10 min. Mogło jeszcze troszkę dostać ale spróbowałam kawałeczek i już się boję że nie doczeka wieczora…dałam 100g rodzynek i 50 g płatków migdałowych.

    Odpowiedz
  7. A ja robię już kolejny raz i zawsze dodaję coś innego. Dzisiaj płatki migdałowe i suszone mango:) mam nadzieję, że wyjdzie… Mniam

    Odpowiedz
  8. miałam zbyt dojrzałe banany ,znalazłam ten przepis tylko zamieniłam mąkę tortową na razową i co i super.Jest genialne!!!

    Odpowiedz
  9. Witam.Dziękuję za przepis wczoraj zrobiłam pierwszy raz i wyszło super. Dodatkowo polałam gorzka czekoladą.
    Łatwo i szybko na pewno będę robić to ciasto częściej.

    Odpowiedz
  10. Piekłam ciasto zgodnie z przepisem (jako bakalie dodałam rodzynki i słonecznik) ale w ogóle nie urosło. Co może być tego przyczyną?
    Pozdrawiam

    Odpowiedz
  11. pieklam chlebki bananowe z kilku przepisów i ten jest zdecydowanie najlepszy! dałam mniej cukru niż w przepisie, a i tak jest bardzo słodki, to pewnie sprawa dojrzałych bananów ;-)
    mam tylko pytanie, bo wyszedł lekko zakalcowaty, czym może to być spowodowane?

    Odpowiedz
  12. cieszę się bardzo, mogłaby Pani mi tylko powiedzieć jak Pani piecze te śliwki, chętnie zrobiłabym taką wersje ze śliwkami, pozdrawiam serdecznie:)

    Odpowiedz
  13. Od kiedy odkryłam ten przepis, żaden przedojrzały banan już nie ląduje w koszu na śmieci :) Najczęściej robię muffinki – z ilości składników podanych z przepisie wychodzi 12 dużych muffinek, które piekę 30 min. Naszym ulubionym dodatkiem są suszone żurawiny, które świetnie przełamują lekką mdłość bananów. A w sezonie śliwkowym zastępuję banany pieczonymi śliwkami – wychodzi przepyszny, delikatnie kwaskowaty śliwkowy chlebek – aktualnie hit w mojej kuchni, zwłaszcza, że śliwki są teraz tańsze od bananów :)

    Odpowiedz
    • Z przejrzalych bananów można robic banalne ciastka. Banany się blenduje, dodaje się płatki owsiane i gotowe. Zostawiamy na chwilę żeby owsianka zmiekla i pieczemy.

      Odpowiedz
  14. Robię dziś to ciasto po raz kolejny – z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich. Pyszne z dodatkiem konfitur albo samo. Bardzo smakowało zaprzyjaźnionym maturzystom.

    Odpowiedz
  15. Brakuje mi tylko informacji jak postępować po upieczeniu ( właśnie kończy się piec )….czy zostawić w piekarniku czy wyjąć zaraz :-)

    Odpowiedz
  16. cieszę się, że smakowało,

    babka_z_Marsa – myślę, że można trochę dodać słonecznika, doda ciekawego smaku a z innymi bakaliami będzie dobrze współgrał,

    dziękuję za komentarze, pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
  17. Upiekłam ciasto bananowe do kawki na majówkę,akurat w dzisiajszy niezbyt ciepły dzień jak znalazł do ciepłej kawusi,fajny przepis i mega prosty ;).

    Odpowiedz
  18. Robiłam to ciasto już kilka razy. Za każdym, bakalie dodawałam bardzo różne. Zawsze jest fantastyczne. Zastanawiam się teraz nad dodaniem słonecznika do środka. Jak sądzisz Mała Cukierenko, to dobry pomysł, czy raczej zbyt odważny?

    Odpowiedz
  19. Pierwszy raz robiłam jakiekolwiek ciacho i jestem baaardzo zadowolona bo wyszło wyśmienite (aż zadzwoniłam do rodziców aby się pochwalić) :) zawsze bałam się wypieków bo uważam, że trzeba mieć „subtelną”
    rękę do nich i wydawało mi się, że się po prostu nie nadaje. Mój mały sukcesik uzciłam kolejnym kawałkiem tego pysznego ciasta :) dziękuję!

    Odpowiedz
  20. Właśnie kończymy zjadać to ciasto – wyszło pyszne! I jest takie łatwe :) Dałam ciemny cukier, więc z wyglądu jest piernikowe, doskonałe na śniadanie z dodatkiem dżemu. Na pewno wejdzie na stałe do mojego skromnego repertuaru.

    Odpowiedz
  21. Ciasto mega!! Skusiło mnie to ,że bananowe,ale jak zobaczyłam Twoje zdjęcie myślę sobie lipa. Suchy pewnie będzie bo na taki wygląda na zdjęciu. Jednak spróbowałam i o losie! jak się myliłam. Pyyyycha, wilgotne, dla mnie obłęd. Dodałam orzechy włoskie i banany normalne tzn nie przejrzale bo takich nie znoszę i jest naprawdę znakomite. Następnym razem dodam rodzynek. Dziękuję i pozdrawiam.

    Odpowiedz
  22. Troszke spalilam z wierzchu;), ale ogolnie – pychota! Malo slodkie i malo tluste, mieciutkie i puchate, strasznie fajny przepis, dzieki:) (robilam z rodzynkami i olejem, troszke za duzo sody dalam).

    Odpowiedz
  23. Uwielbiamy to ciasto na Florydzie. Wprawdzie amerykanie robia podobne, ale moim ,zrobionym z Waszego przepiu sa zachwyceni.

    Odpowiedz
  24. Dziękuję serdecznie za komentarz, życzę smacznego! Znajomi w pracy się ucieszą:) Udanego dnia.
    Pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
  25. Właśnie wyszło z pieca. Upieczone drugi raz. Jest tak dobre, że nie mogłam się oprzeć. Dziś pójdzie ze mną dumnie pochwalić się do pracy. Już wspominałam o zniewalającym zapachu w poprzednim komentarzu. Powinny być takie perfumy;-) Dziś bakalie to rodzynki, migdały, orzechy włoskie, czekolada biala i gorzka plus kokos a co mi tam na bogato będzie. ;-) Bardzo dziękuję za przepis, prosty a doskonały.

    Odpowiedz
  26. nic w przepisie nie ma o mące ziemniaczanej, czy wodzie, dodajemy mąkę pszenną i mieszamy łyżką, bez miksera,
    pozdrawiam

    Odpowiedz
  27. Witam,
    czy ja dobrze zrozumiałam, że należy dodać 1,5 szkl. maki ziemniaczanej ? ja dodałam żytniej a banany zmiksowałam z jajkiem, roztopionym masłem i odrobiną wody – wyszedł zakalec. Co zrobiłam źle … :( dodałam też mniej cukru aby nie było za słodkie (2 łyżki cukru trzcinowego). Należy miksować czy lepiej rozgnieść widelcem ? (jeśli widelcem to staramy się rozgnieść na taką „packe”)

    Będę wdzięczna za wskazówki na początku mojej drogi kulinarnej :)

    Odpowiedz
  28. Po cieście zostało tylko wspomnienie…
    Zastąpiłam sodę proszkiem w proporcji 1:2. Ciacho zrobiłam z podwójnej ilości składników na okrągłą blaszkę. Przełożyłam kremem: serek, masło, cukier puder. Resztę kremu rozsmarowałam na górze.
    Wyszło obłędne…
    Dziękuję!

    Odpowiedz
  29. Droga Natalko! biję przed Tobą pokłony bo ciasto jest fantastyczne. Cudownie bananowe- a ten zapach nieziemski po prostu klękajcie narody;-). Kolejny świetny przepis do polecenia wszystkim. Łatwe, szybkie i proste w przygotowaniu . U mnie z dodatkiem wanilii i czekolady. Z reguły dzielimy się z przyjaciółmi naszymi wypiekami ale nie tym razem.:-D jest tak pyszne, że zostanie z nami. Wielkie dzięki Cukierenko, pozdrawiamy gorąco!

    Odpowiedz
  30. pyszności :) zrobiłam już 2 razy, dodaję na wierzch polewę z białej czekolady (3 łyżki śmietanki 30% rozgrzewam w garnku, jak się zagotuje odstawiam z gazu, dodaję kostki czekolady – 100 g – i mieszam, aż się rozpuszczą. Potem czekam 7-10 minut aż nieco ostygnie taka i rozprowadzam na cieście).
    Aha, za pierwszym razem użyłam mąki ziemniaczanej, i ciasto miało bardzo jasny kolor i dobrze się wypiekło całe, za drugim razem użyłam mąki tortowej pszennej 550 i ciasto ma taki kolor, jakbym dodała kakao czy coś;) też jest pycha, ale w jednym miejscu nie dopiekło się idealnie – a było w piecu nawet dłużej niż poprzednio. Nie jestem specem w kuchni, jak myślicie, czy to może zależeć od mąki właśnie? Czy może raczej trafiłam na jakieś dziwne banany, albo zaważyło to, że za drugim razem dodałam 1/3 szklanki cukru tylko? Jako bakalie za każdym razem dodawałam zmielone orzechy laskowe.

    Odpowiedz
  31. Właśnie wczoraj pokusiłam się na nie w wersji z polewą o smaku gorzkiej czekolady :) Pycha!!!!! Szybkie, proste a przy tym smaczne :) Znajomi byli zachwyceni!

    Odpowiedz
  32. bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że smakowało, muffinki powinny być równie pyszne, pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
  33. ciasto wychodzi fenomenalne, masło spokojnie można zastąpić olejem tym bardziej że w przepisie jest soda a olej zawsze neutralizuje jej specyficzny smak. Ja połowę mąki zwykłej zastępuje mąka żytnią a biały cukier cukrem brązowym i małe kawałki gorzkiej czekolady smak ciasto jest pyszny :)
    zastanawiam się jak z tego przepisu wyjdą muffinki ii chyba jutro to sprawdze

    Odpowiedz
  34. Kasia: – bardzo się cieszę, że smakowało,

    wstążka: – nie wiem nie zamieniałam, gdzieś około 1/4 szklanki,

    pozdrawiam ciepło

    Odpowiedz
  35. pycha pycha pycha!!!!
    piekę już któryś raz z rzędu!
    szybko, pysznie i pachnąco!!! znika w moment.
    właśnie wyjęłam z piekarnika i czekam aż nieco ostygnie…
    mniam mniam,
    SUPER PRZEPIS!!!

    Odpowiedz
  36. Ja wszystko zmiksowałam i zmieliłam orzechy, migdały itp. i wyszło jeszcze bardziej puszyste! W pracy i wśród znajomych to ciasto bije REKORDY POPULARNOŚCI z uwagi na sw smak i prostotę!!! Dziękuję Mała Cukierenko za to przepyszne ciasto!

    Odpowiedz
  37. W sferze pieczenia ciast jestem antytalentem, więc cenię sobie proste przepisy. Ciasto bananowe wyszło mi super – dodałam orzechy włoskie i żurawinę, a całość oblałam gorzką czekoladą.

    Odpowiedz
  38. Witam,
    Zaglądam na tą stronkę bo można znaleźć proste i szybkie pyszności. Ja do ciasta dodałam czekoladę. Zarówno startą jak iw kawałkach ale wsypałam za to mniej cukru. Wyszło pyszne :) pozdrawiam

    Odpowiedz
  39. nie, wydaje mi się, że można skrócić do 55-60 minut nawet 50, proszę obserwować ciasto, jak będzie już tak ładnie, mocno przypieczone to wyciągamy,
    pozdrawiam ciepło

    Odpowiedz
  40. jeszcze raz się pojawiam, tym razem z pytaniem. chciałabym zrobić to ciasto w prostokątnej, niskiej blaszce (takiej do szarlotki na przykład). moje pytanie: czy czas pieczenia nadal będzie tak długi?

    Odpowiedz
  41. SUPER CIASTO !!!!! Upiekłam w ten weekend 2 razy. Pierwsze zjedzone w sobotę (nawet wieczora nie doczekało), drugie upiekłam już z podwójnej porcji na większą blachę. Nareszcie załapałam się na kilka kawałeczków.
    Ciasto piekłam z migdałami, pychotka.

    POLECAM WSZYSTKIM !!!!!! Mniam.

    Odpowiedz
  42. To ciasto to poezja,robię je co kilka tygodni.Zawsze wychodzi tak samo pysznie,jest wilgotne i nie za słodkie.Ja najbardziej lubię je na drugi dzień z lodówki.Przepis doskonale czytelny,idealne proporcje no i to zdjęcie ciasta:) Gratuluję,przepis mam zapisany i będę piekła je już zawsze:)

    Odpowiedz
  43. Wyszło pyszne! Bardzo delikatne, nie za słodkie. Tylko nie wyszło mi tak wysokie jak na Twoich zdjęciach. Na pewno zrobię jeszcze raz. Bardzo się ciesze, że odkryłam tę stronę. Już widzę kilka kolejnych przepisów do wypróbowania.

    Odpowiedz
  44. Ciasto wyszlo jak z twojego zdjecia ;) mowie ah moze mi nie wyjdzie a tu prosze Wspaniale ciasto bananowe tu Anglicy lubia to ciasto hmm;) pozdrawiam wiara czyni cuda ;)

    Odpowiedz
  45. Ciasto dzis robilam jest naprawde b.pyszne :) wyglada chyba tak samo jak twoje Natalko:) juz pol nie ma hehe :) zrobie znowu

    Odpowiedz
  46. Odkąd zrobiłam je po raz pierwszy stało się ono ulubionym ciastem mojego męża, teraz raz na jakiś czas się o nie upomina :) Proste i pyszne, przekazałam już przepis dalej i polecam wszystkim :)

    Odpowiedz
  47. Nie mialam foremki , tylko normalna okra gal, dostalam pol lyzeczkki wiecej powder baked i pol szkla ku maki i jajko i upieklo sie superkowo

    Odpowiedz
  48. Moje kolejne ciasto :) Nasz piekarnik nie posiada opcji góra – dół, więc piekłem na termoobiegu w temperaturze 160 stopni przez 1 godzine i 10 minut. Wyszło wspaniale i nie jest zbyt suche. Jako bakalie poslużył drobno posiekany mix z orzechów laskowych, włoskich, migdałów i rodzynek ( 100g ) Dziekuję za kolejną inspirację, chyba znalazłem nowe hobby ;)

    Odpowiedz
  49. witam
    polecam wszystkim to przepyszne ciasto. Zrobiłam z czekoladą, orzechami laskowymi i rodzynkami, wyszło na prawdę świetnie, orzechy przyjemnie chrupały. Piekłam 2 razy krócej, bo wolę jednak bardziej wilgotne ciasta. Pracy jest tutaj tyle co nic a efekt i zapach roznoszący się po domu fantastyczny.
    Mała Cukierenko dziękuję za kolejną już, pyszną inspirację i pozdrawiam :)

    Odpowiedz
  50. mniam … , pyszne ciasto , studzi się , ale nie mogę się powstrzymać przed smakowaniem . Zamiast bakali dałam posiekaną gorzką czekoladę , rewelacja

    Odpowiedz
  51. Właśnie wpadła do mnie kumpelka z 3 kg bananów…szybka analiza myśli i stwierdziłam, że zrobię ciasto bananowe….stron szukałam blisko godzinę…aż trafiłam tutaj…CIASTO PYCHA…ROZPŁYWA SIĘ W USTACH I WYSZŁO IDEALNIE JAK NA ZDJĘCIU…. DODAŁAM TEŻ KILKA KOSTEK ROZDROBNIONEJ CZEKOLADY MLECZNEJ :) …NIEBO W GĘBIE :)

    Odpowiedz
  52. Ten przepis jest idealny: banalnie prosty do wykonania i jest gwarancją boskiego smaku :) dodałam migdały i posiekaną gorzką czekoladę… niebo w gębie! :)

    Odpowiedz
  53. Kochani, ciasto mozna upiec rowniez z uzyciem proszku do pieczenia zamiast sody.
    Jest pyszne, polecam i dziekuje serdecznie za pyszny przepis!

    Odpowiedz
  54. Wyszło pyszne, najlepsze jest już zimne :) to mój pierwszy wypiek w życiu i teraz na pewno nie ostatni, do tego bardzo proste do zrobienia, nie ma jak pieczenie w akademiku :)

    Odpowiedz
  55. Witam Kasiu,
    dziękuję Ci bardzo za miły komentarz, współczuję tych strasznych upałów i duchoty,
    mam nadzieję, że ciasto się uda, życzę smacznego,
    pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
  56. Witam bardzo serdecznie. Juz od kilku dni moja còrka spedza u mnie wakacje. Dzis przy niedzieli chcialam zrobic ten wspanialy jablecznik z winem, ktòry dla mnie jest bomba,ale widze moje centkowane banany i zal mi sie ich robi… szukam i mam odpowiedz… czytajac komentarze dalam odrazu mniej cukru i bakalie dla mnie sa troche zimowe a tutaj 39 stopni i wilgotnosc 90% wiec do ciasta wsypalam szklanke czerwonych porzeczek.Ciasto w piekarniku,miejmy nadzieje ze wszystko OK. Jak zwykle dzieki TOBIE zadowole wszystkich i moge zawsze wykorzystac to co mam w domu, a nie biegac po sklepach i szukac produktòw. Twoje wypieki sa darem dla nas.XXX

    Odpowiedz
  57. Witam, przepisy i zdjęcia smakowite, serdeczne dzięki za nie ale mam prośbę – proszę podawać czas pieczenia i tem. w piekarniku bez termoobiegu – ja mam zwykły piecyk( i wątpliwości)…
    Pozdrawiam Bożena.

    Odpowiedz
  58. Zgadza sie, zdjecia fantastyczne, ciacho pychulec. Po latach bedac molem ksiazkowym nie wszystko mi wychodzi takie pyszne. Dziekuje,:-) o,, dodalam bardzo drobne skrojone jablko pychotka.

    Odpowiedz
  59. Dołączam się do pochwał. Robiłam to ciasto kilka razy (w akademiku). Pół piętra chciało się wprosić :), a drugie pół nienawidzi mnie za wywoływanie tak apetycznych zapachów.

    Odpowiedz
  60. Robiłam już drugi raz i za każdym razem równie pyszne. Do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Czego chcieć więcej :)

    Odpowiedz
  61. Bardzo smaczne ciasto i super proste, zmieniłam propocje o tyle, że zrobiłam go z podwójej porcji a już połowa zniknęła!
    Dziękuję za super przepis!

    Odpowiedz
  62. Właśnie piecze się w piekarniku,już ślinka wszystkim cieknie,no zobaczymy czy mi się udał, wygląda apetycznie. Pozdrawiam

    Odpowiedz
  63. Pierwszy raz robiłam i jadłam takie ciasto . Już zapach z piekarnika zapowiada ,że jest pyszne. Polecam jest łatwe do zrobienia :)

    Odpowiedz
  64. ja zrobiłam na dużej blaszce (porcia *3) cukru rzeczywiście dodałam mniej. na potrójna porcje 1,5 szkl, nastepnym razem dodam jeszcze mniej. ciasto bardzo dobre!!!!

    Odpowiedz
  65. Witam wszystkich ;)

    Chciałam tylko powiedzieć, że to ciasto jest pyszne, ale ja znam jeszcze przepis, który jest identyczny, tylko zamiast bakalii ma białą czekoladę. Dokładnie szklanka startej białej czekolady. Też jest bardzo pyszne :)

    Odpowiedz
  66. witam:)
    bardzo się cieszę, że ciasto smakuje i gratuluję debiutu, życzę kolejnych udanych wypieków i oczywiście zachęcam do następnych, może ujawnił się nowy talent.
    dziękuję za komentarz,
    pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz
  67. Wczoraj upiekłem, to mój pierwszy wypiek w życiu a mam już 40 lat, całej mojej trójce dzieci i mnie również bardzo smakuje, żona niestety na diecie nie spróbowała :). Namówił mnie kolega z pracy poczęstunkiem, warto było naprawdę pycha. No i udany mój debiut cukierniczy. Pozdrawiam smacznego

    Odpowiedz
  68. Wlasnie mam przejzale banany i wszystkie inne skladniki. Jak znam siebie uzyje polowe cukru. Jutro dam znac jak wyszlo – ciasto wyrobi moj syn :)
    Poki co dodaje do ulubionych ze wzgledu tez na keks :)

    Odpowiedz
  69. Po raz kolejny ciasto wyszło świetnie! W naszym przedpotopowym piekarniku wystarczy godzinka i jest gotowe! dziękuję za przepis i pozdrawiam!:)

    Odpowiedz
  70. Zrobione! Zjedzone! Pyszne! Przygotowanie – 5 min z dzieckiem na rękach :) Konsumpcja – pół blaszki zniknęło jak ciasto było jeszcze ciepłe! REWELACJA!

    Odpowiedz
  71. Upiekłam to ciasto i bardzo wszystkim smakowało. Dla mnie trochę za słodkie. Na następny raz dam mniej cukru bo ja mam niski próg słodkości. Myślę, że też wyjdzie. No i najważniesze, że to ciasto nie wymaga żadnych robotów kuchennych. Teraz zrobię je jako mufiny bananowe.

    Odpowiedz
  72. mmmm, ależ pyszności i piękne zdjęcia!A przy okazji zapraszamy do konkursu organizowanego wspólnie ze sklepem AleDobre, można wygrać m.in taką szałową formę! :)http://www.aledobre.pl/7906,Forma_metalowa_do_minimuffinow_12_gniazd_Kaiser.html

    Odpowiedz

Dodaj komentarz