Podczas Food Blogger Fest VI – miałam zaszczyt wziąć udział w warsztatach kulinarnych orgaznizowanych przez markę Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz. Warsztaty były świetnie zorganizowane, pan Andrzej z panią Kasią, przesympatyczne osoby, służyli poradą i pomocą. Było pyszne jedzenie, panowała wspaniała atmosfera i można było poznać ciekawych ludzi. Podzieleni byliśmy na grupy, z których każda miała przygotować coś smacznego z przepisów pana Andrzeja. Przygotowałam z tego wydarzenia krótki FILM.
<
Powyżej mój zespół :), który spisał się na medal. Przygotowałyśmy pyszne curry z kalafiora. Główną pieczę nad nim sprawowała Lucia z Zielony lanczboks, widać było fach w ręku. Na końcu były podziękowania (patrz FILM) i przemiłe słowa otuchy.
Nasze stanowisko zaopatrzone było w wielką patelnię (nigdy wcześniej takiej nie widziałam :)). Miałyśmy pełno warzyw, mleczko migdałowe, masło orzechowe i przyprawy. Oczywiście nie zabrakło bakalii i wspaniałego towarzystwa.
O to nasze fantastyczne dzieło. Wielka patelnia curry z kalafiora. Posypane świeżymi ziołami i uprażonymi orzechami.
Poniżej przepyszny pudding ryżowy. Bardzo mi smakował, świetne zestawienie bananów, limonki, cynamonu. Mam nadzieję, że uda mi się go odtworzyć i podzielić przepisem na blogu.
Moje ulubione to orzechy nerkowca, żurawina, orzechy ziemne, migdały :) Ogólnie lubię wszystko co orzechowe i zawsze mój wybór pada na smaki bakaliowe/orzechowe :)
najbardziej lubie żurawine ,orzechy laskowe,migdały:)
Jestem fanką każdego rodzaju bakalii już od dziecka, nigdy nie mogę się przed ich skonsumowaniem opanować ;). Chyba najpyszniejsze ze wszystkich są orzechy brazylijskie!
żurawinki :)
Trudno wybrać ulubione… Ostatnio w moim przekąskowo-deserowym menu królują daktyle, żurawina i orzechy (nerkowca, włoskie i brazylijskie). Do sałatek lubię dodawać uprażony słonecznik i pestki dyni. Do owsianki – rodzynki i płatki kokosowe. Szarlotkę posypuję prażonymi płatkami migdałowymi. A do wszystkiego lub bez niczego – morele, śliwki, figi… Po prostu uwielbiam bakalie :)
Najbardziej lubię rodzynki i żurawinę :) Najlepsza przekąska na wieczór!
Migdały, Pistacje, Orzechy laskowe i MAKADAMII <3
Zdecydowanie orzechy nerkowca, migdały oraz żurawina, a dla mojej córci bezkonkurencyjne są suszone śliwki :-)
Suszone morele! Nie wymyślono na świecie niczego lepszego :)
O mamo, na samą myśl zrobiłam się głodna!!
Ja właśnie jem żurawinę :) I to w dodatku otrzymaną z bakallandu na food blogger fest :) Pycha. Po za tym lubię orzechy laskowe zwłaszcza te zatopione w mlecznej czekoladzie :D
Mmm moje ulubione bakalie to wszystkie rodzaje orzechów (włoskie, ziemne, nerkowca itd.)
WSZYSTKIE! :) ciezko wybrac… jednak chyba bardziej orzeszki niż suszone owoce.
Lubie wszystkie bakalie, ale rodzynki są na pierwszym miejscu, uwielbiam do jogurtu, sernika i same, są nie do przebicia :-) Pozdrawiam. P.S. Super stronka i super wypieki, rewelacja polecam wszystkim .
Zdecydowanie suszone śliwki i morele- uwielbia je cała rodzinka.
Najbardziej lubię morele suszone. Zaczęłam jeść, kiedy dowiedziałam się że świetnie wpływają na płodność :) Podobnie zresztą jak pestki dyni. Jednak morele, te naturalne, ciemne, mają tyle słodyczy i fantastycznie nowelują ochotę na coś słodkiego.