Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz

Podczas Food Blogger Fest VI – miałam zaszczyt wziąć udział w warsztatach kulinarnych orgaznizowanych przez markę Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz. Warsztaty były świetnie zorganizowane, pan Andrzej z panią Kasią, przesympatyczne osoby, służyli poradą i pomocą. Było pyszne jedzenie, panowała wspaniała atmosfera i można było poznać ciekawych ludzi. Podzieleni byliśmy na grupy, z których każda miała przygotować coś smacznego z przepisów pana Andrzeja. Przygotowałam z tego wydarzenia krótki FILM.

<

Warsztaty Bakalland

Powyżej mój zespół :), który spisał się na medal. Przygotowałyśmy pyszne curry z kalafiora. Główną pieczę nad nim sprawowała Lucia z Zielony lanczboks, widać było fach w ręku. Na końcu były podziękowania (patrz FILM) i przemiłe słowa otuchy.

Warsztaty Bakalland

Nasze stanowisko zaopatrzone było w wielką patelnię (nigdy wcześniej takiej nie widziałam :)). Miałyśmy pełno warzyw, mleczko migdałowe, masło orzechowe i przyprawy. Oczywiście nie zabrakło bakalii i wspaniałego towarzystwa.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

O to nasze fantastyczne dzieło. Wielka patelnia curry z kalafiora. Posypane świeżymi ziołami i uprażonymi orzechami.

Warsztaty Bakalland

Poniżej przepyszny pudding ryżowy. Bardzo mi smakował, świetne zestawienie bananów, limonki, cynamonu. Mam nadzieję, że uda mi się go odtworzyć i podzielić przepisem na blogu.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

133 komentarze do “Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz”

  1. A ja uwielbiam morele, daktyle i figi! Kroję je w kostkę i razem z łyżką dżemu brzoskwiniowego lub z marakui dodaję do owsianki – pycha :)

    Odpowiedz
  2. Najbardziej lubię laskowe orzechy, ale takie świeże, zbierana w ogrodzie i rozłupywane na kamieniu:) nie ma lepszego smaku niż taki orzech! Oczywiście zimą „suszone” orzechy też królują na stole, w ciastach, kaszach, ogólnie orzechomania;)

    Odpowiedz
  3. Najbardziej lubie rodzynki, orzechy laskowe i żurawinę . Pojawiają się one u mnie nie tylko w ciastach czy deserach , ale równiez w daniach codziennych , obiadowych

    Odpowiedz
  4. Ojjj, chyba wszystkie bakalie ubóstwiam, ale najbardziej orzechy laskowe , solo, w cieście, słodyczach – w czym się da :)

    Odpowiedz
  5. Moje ulubione bakalie to te w połączeniu z pysznym ciastem :-)
    Orzechy włoskie – ciasto krówkowe, rodzynki – puszysty sernik, orzechy pecan – ciasto czekoladowe, żurawina – tarta z kremem limonkowym i figami, migdały – tort kokosowy.
    Nie wyobrażam sobie tych ciast z ulubionymi bakaliami :-)

    Odpowiedz
  6. DAKTYLE kojarzą mi się z arabskimi klimatami
    z najwspanialszymi wakacyjnymi wspomnieniami
    PISTACJE, MIGDAŁY – cudowne baklawy składowe
    aromatem przenoszą na Tureckie stoiska handlowe
    natomiast ORZECHY wypełniające świąteczne mazury
    są cudownym odzwierciedleniem Polskiej kultury.

    Odpowiedz
  7. Wszelkie orzechy uwielbiam.Kiedy potrzebuję czegoś extra sięgam po te w czekoladzie .Lubię też zaskakujące,twarde skorupki z migdałem w środku ,pycha!.Pozdrawiam serdecznie.

    Odpowiedz
  8. W zasadzie to wszystkie bakalie lubię, ale najbardziej to jednak żurawinę. Taką całą, niesiekaną. Rewelacyjnie sprawdza się w wypiekach, deserach i jako samodzielna przekąska. Smaczna i zdrowa :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz