Babeczki czekoladowe najlepsze – Bardzo się cieszę, że znalazłam ten przepis, ponieważ uwielbiam czekoladę:). Upiekłam wspaniałe czekoladowe babeczki, jedne z najlepszych jakie jadłam. Fantastycznie smakują czekoladą i pięknie pachną. Na drugi dzień nadal świetnie smakują, są wilgotne, nie za słodkie, idealne. Bardzo polecam… (przepis ze strony Cake on the Brain).
Babeczki czekoladowe najlepsze
Składniki na 12 babeczek:
140g masła
60g poszatkowanej gorzkiej czekolady
1/2 szklanki dobrego ciemnego kakao
3/4 szklanki mąki
1/2 łyżeczki sody
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jajka
3/4 szklanki cukru
1/3 łyżeczki aromatu waniliowego
szczypta soli
1/2 szklanki śmietany 12% lub 18%
1. Do rondelka z grubym dnem włożyć masło i czekoladę, podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia, dodać kakao i wymieszać dokładnie łyżką do połączenia składników. Masę odstawić do ostygnięcia.
2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą.
3. Do jajek dodać cukier, aromat i sól, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Wlać przestygniętą masę czekoladową i wymieszać łyżką.
4. Do masy dodać 1/3 mąki i zamieszać. Wlać śmietanę, wymieszać.
Dodać resztę mąki i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników.
5. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec przez około 20-21 minut na funkcji termoobieg w temperaturze 160°C (na funkcji góra-dół 180°C). Jeśli będziemy piec dłużej, babeczki będą bardziej suche, więc radzę trzymać się 21 minut.
Podawać przestygnięte.
Udanych wypieków:)
Czy mogę upiec to jako ciasto w tortownicy 21cm? Ile czasu wtedy piec?
Czy mogę dodać jogurt naturalny zamiast śmietany?
myślę, że tak, pozdrawiam
Witam, mam pytanie. Niestety nie mogę użyć produktów mlecznych. Śmietanę mogę zamienić na wegańską. A zamiast masła zwykłego chciałabym użyć klarowego, czy jego też mam użyć 140g, czy mniej? Byłabym wdzięczna za odpowiedź, bo dzieciaki uwielbiają czekoladowe babeczki. Pozdrawiam Justyna
dałabym tyle samo, pozdrawiam
Świetny przepis, wyszły pyszne. Dziękuję!
Wyszły pyszne. Zrobione zgodnie z przepisem. Polecam
Piekłam tak jak w przepisie na termoobiegu przez 21 minut i miałam je surowe. Ale dopiekłam je potem już na góra-dół.
Babeczki rzeczywiście najlepsze. Przepysznie czekoladowe :)
Może pytanie kogoś rozśmieszy, ale… To ma być kwaśna šmietana?
tak to ma być kwaśna śmietana, taka zwykła jak do sałaty np. pozdrawiam serdecznie
Rewelacja !!!
Pyszne babeczki, mocno czekoladowe, mają funclub w rodzinie i u sasiadow. Lekko zmodyfikowalam dodając mniej cukru i smakiem są bardziej zbliżone do czekolady gorzkiej. Gorąco polecam🙂
Babeczki są rewelacyjne, smakują wszystkim których obdaruje, wychodzą za każdym razem, a tych razów już trochę było. Pozdrawiam autorkę przepisu, cieszę się że nie zatrzymałaś tego przepisu tylko dla siebie 😊
Czy one w środku są z wyglądu jakby mokre? Wyszły z wyglądu i smaku świetne ale zastanawiam się czy to jest w porządku? Zewnętrzna cześć jest upieczona i łatwo odchodzi od foremki
Intensywnie czekoladowe, nie za słodkie – po prostu rewelacja!
Dzień dobry, ja mam takie pytanie: jak musiałabym zmodyfikować przepis jakbym chciała dodać białej czekolady?
Pycha. Właśnie zrobiłyśmy z córcią i faktycznie sa to „najlepsze babeczki czekoladowe”. Pozdrawiamy Mała Cukierenko.
cieszę się, pozdrawiam serdecznie
Szkoda że w przepisie nie napisane że ma być to śmietana kwaśna. Dopiero w komentarzach doczytałam, mam nadzieję, że nie pójdą do kosza….. Właśnie się pieka
Twoje przepisy zawsze się sprawdzają!:) Nawet jak ma się najgorszy piekarnik pod słońcem:)
Super pyszne!
Babeczki są rewelacyjne, smakują wszystkim których obdaruje, wychodzą za każdym razem, a tych razów już trochę było. Pozdrawiam autorkę przepisu, cieszę się że nie zatrzymałaś tego przepisu tylko dla siebie 😊
Ile to jest 3/4szkl?
to jest 180ml pozdrawiam
Babeczki są obłędnie czekoladowe. Robiłam drugi raz i za każdym wychodzą. Długo są pulchne i nie suche. Robią się szybciutko. Dzięki za przepis
Przepycha, mocno czekoladowe. Polecam:)
Robię już chyba dziesiąty raz i zawsze wychodzą PYSZNE a ile radości ma dziecko…
Witam, czy do tych babeczek można dodać wiśnie lub orzechy?
tak można, pozdrawiam
Witam Uwielbiam piec i zawsze mi wszystko wychodzi oprócz tych babeczek. Robię wszystko tak jak w przepisie, a babeczki podczas pieczenia albo mi „wykipią” albo zapadają się w środku. Co może być powodem? Bardzo proszę o radę…
Może piecze Pani w tem. 1600 C zamiast 160 ?
Ciekawe kto ma taki piekarnik żeby było 1600…
Proszę zwrócić uwagę na rozmiar papilotek.. Ja na przykład jedne mam niskie, które nie wystają ponad foremkę do muffinek, natomiast drugie mam wyższe, tak ok.7 mm ponad foremkę. Robiąc babeczki w tych wyższych papilotkach rozdzielam na 14 babeczek zamiast na 12 a i tak rosną wysokie.. Podejrzewam, że gdybym rozlała je na 12 foremek to też by mi wykipiały..
Genialny przepis. Wyszły za pierwszym razem i każdym kolejnym. Kluczem sukcesu jest czytanie ze zrozumieniem przepisu i składniki w temperaturze pokojowej. Dziękuję za tę czekoladową pychotę.
Najlepszy przepis na czekoladowe babeczki, jaki widziałam, nie szkodzi że się trochę wylały. Trzeba mniej nakładać albo wyższe foremki.
Cześć Natalko!
Cudowne hobby i przepiękne ciasta. A te babeczki również już wypróbowałam. Przepyszne i mega czekoladowe! Zawsze się udają. Mam jedno pytanie, czy mogę je zrobić w mini-papilotkach? Jeżeli tak to jak długo je piec? PS. ten przepis również można dodać do kategorii „bez miksera” :)
tak można upiec mini babeczki, tak około 18 minut pozdrawiam
Przepis idealny, bardzo dziękuję to nasze najlepsze czekoladowe muffinki, proszę o podpowiedź jakie czekoladowe ciasteczka będą najlepsze? Dziękuję pozdrawiam
Ulubione babeczki- moje i całej rodziny. Jedyny przepis, który spełnia moje oczekiwania względem właśnie czekoladowych wypieków :)
Teraz jednak bardzo bym chciała zrobić go w wersji babki (podłużnej) i zastanawiam czy trzeba do tego zmodyfikować jakoś przepis? Albo dłużej piec?
Pozdrawiam serdecznie
na pewno dłużej piec, około 45 minut, pozdrawiam
czy moge odac kefiru zamiast smietaniy??
tak można, pozdrawiam
Witam serdecznie, do jakiej wysokości nalewać masę? 1/2? 2/3?
Pozdrawiam
tak do 2/3, pozdrawiam
A czy można użyć mąkę kukurydzianą?
myślę, że tak, pozdrawiam
Mam śmietanę gęsta 30 % dokładnie Creme Fraiche i jogurt naturalny 1.5 %. Zamiast tej śmietany 18% mogę tym zastąpić ?
myślę, że to i to się nada, ale lepiej jogurt, pozdrawiam serdecznie
Babeczki genialne, pyszne i proste. Gratuluję Pani przepisów, zawierają dokładne instrukcje, a ciasta zawsze się udają. Pozdrowienia z Lublina, ps. kiedy planuje Pani jakiś kurs/ szkolenie?
dziękuję, cieszę się, kursy jakoś może w lutym,
pozdrawiam serdecznie
super przepis wyszły tylko trochę suche bo za długo były piekarniku
Rewelacja!!!
Dziękuję za ten przepis.
Serdecznie pozdrawiam :)
Mistrzowskie. Moja interpretacja pół kostki masła i duża łyżka oleju kokosowego zamiast 140g masła, czekolady dalam 120g gorzkiej pomarańczowej, mąkę zmieniłam na ryżową i zmniejszyła ilość cukru na pół szklanki brązowego a śmietanę na gęsty jogurt grecki. Pycha. Dziękuje za przepis jest najlepszy!
Wyśmienite :) Idealnie czekoladowe (dodaję mleczną czekoladę), mięciutkie, bez śladu zakalca i mega szybkie w przygotowaniu. Pycha!
Wyśmienite !!! nigdy wcześniej takich nie robilam. Przepis juz spisamy na zawsze, ze swojej str. To dalam mniej cukru!!! Pyycchha!!!. pozdrawiam
Moje ulubione, bardzo często wracam do tego przepisu. Wspaniałe!
Pyyyyszne! Nie miałam w domu czekolady i sody, pominęłam a i tak wyszły wspaniałe :)
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Czy zamiast maki pszennej mozna uzyc jakiejś innej bezglutenowej?
myślę, że tak, ryżowej lub gryczanej, pozdrawiam
Od kiedy liczyc 20 min? Od wstawienia do piekarnika czy od nagrzania?
od wstawienie do piekarnika już nagrzanego, pozdrawiam
Zwazyla się czekolada z masłem…:( da się uratować?
proszę dodać 2-3 łyżki gorącego mleka lub śmietanki i rozmieszać, pozdrawiam
Najlepsze babeczki jakie piekłam :D Smakują mojej całej rodzinie ;)
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Bardzo dobry przepis! Dziś robię kolejny raz bo tak wszystkim smakowały, że dosłownie zniknęły ze stołu ☺ sądzę, że tajemnica tkwi w wilgotności babeczki nie są suche ale trzeba faktycznie pięć dokładnie 20 minut na termoobiegu
Uwielbiam te babeczki i już robiłam je chyba ze 100 razy ;) A teraz pomyślałam o małej modyfikacji – żeby dodać do nich maliny. Jak Pani sądzi, czy jak wrzucę takie zamrożone do masy i tak przeleje do papilotek to będzie ok? :)
to wspaniale! Ogromnie się cieszę! pozdrawiam serdecznie
:):):) A co Pani sądzi o tych malinach? ;)
jak najbardziej na tak, będzie pysznie, pozdrawiam serdecznie
Babeczki przepyszne. Są bardzo czekoladowe z dzieci je uwielbiają! Zastanawiam się czy mogę wykorzystać ten przepis na spód do torta. Proszę o twoją opinię
cieszę się, że smakują, myślę, że można wykorzystać jako spód,
pozdrawiam serdecznie
A ile trzeba dodać czekolady? Całą tabliczkę?
Ogromnie się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Przepyszne :) Nigdy nie jadłam lepszych.
Dziękuję za ten przepis. Zakochałam się w tych muffinkach od pierwszego ugryzienia :D
moge dodac dzemu hahahah
cieszę się, że smakują, pozdrawiam serdecznie i dziękuję za komentarz!
Wspaniały przepis, już zapisałam w zeszycie, praktycznie nie ma przy nich roboty a są po prostu rewelacyjne!!!!!!!
to jest krem jak przy tych babeczkach:
http://www.malacukierenka.pl/babeczki-makowe-z-rozowym-kremem.html
pozdrawiam serdecznie
z czego wykonała Pani krem na babeczki? pozdrawiam :)
tak może być, pozdrawiam
Witam! To ma być kwaśna smietana?
tak jak jest w przepisie 3/4 szklanki mąki, pozdrawiam
Witam :-)
Chciałam spytać o ilość mąki. W przepisie jest 3/4 szklanki mąki, czyli niecałą szklanka, tak mało? Czy po prostu trzeba dać 3 lub 4 pełne szklanki mąki??
Pozdrawiam
myślę, że nie, pozdrawiam
Czy jesli zamierzam wrzucic do srodka ze dwie wisnie z likieru, powinnam jakos zmodyfikowac składniki lub czas pieczenia?
myślę, że tak, można spróbować, pozdrawiam
Czy śmietanę można zastąpić mlekiem roślinnym?
cieszę się bardzo, pozdrawiam serdecznie .
super przepis zawsze wychodzą pyszne
muffinki wyszły bardzo dobre – zrobiłam je na urodziny córki i dzieciaki wsuwały aż im się uszy trzęsły.
cieszę się, że smakowały pozdrawiam serdecznie
Swietne muffinki
ja dodalam mleczną czekolade i wyszly super wilgotne, wszystkim super smakowaly
myślę, że tak, pozdrawiam serdecznie.
Czy zamiast śmietany mogę użyć kefiru?
przepis na 12 porcji, pozdrawiam
na ile porcji jest przepis?
jak napisałam już wcześniej, myślę, że tak
Czy zamiast gorzkiej czekolady można zastąpić ją mleczną ???
myślę, że tak, pozdrawiam
Czy można dodać mlecznej czekolady ?
cieszę się, że smakowały :) pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za przepis, wyszły pyszne. :) Choć nie miałam blaszki na muffinki, więc robiłam tylko w ” papierkach”. Ale dałam trochę mniej masy i ładnie wyrosły. Wyszło mi ok. 16 z podanej porcji.
cieszę się, że smakują :) postaram się dodać przepis na makaroniki, jeśli tak opadają proszę dodać ze 20g mąki więcej, pozdrawiam serdecznie
Przepyszne , cudowne i naj najlepsze babeczki na świecie czy mogłaby pani dodać post z ciasteczkami makaronikami ponieważ pani przepisy są zawsze cudowne i wszystko mi wychodzi. Bardzo chciałabym nauczyć się robić makaroniki pozdrawiam!!!
Rzeczywiście są najlepsze jednak zawsze mam problem z pieczeniem najpierw przepięknie wyrastają a następnie opadają wkładam je wtedy jeszcze na chwile do piekarnika jednak juz sie nie podnoszą . Jak pani myśli co jest przyczyną opadania ?
PS. Pieke je dziś 24 raz
ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
Babeczki na prawdę pycha! Zawsze miałam problem z tym ile trzymać je w piecu, a z tym przepisem wyszły idealne!
też powinny się udać, pozdrawiam
Czy jeśli zamiast pół łyżeczki sody dam dodatkowo pół łyżeczki proszku do pieczenia to zrobi to dużą różnicę?
tak będą się nadawały foremki silikonowe, pozdrawiam serdecznie
Czy foremki silikonowe będą się nadawały? Bo nie mam blaszki
proszę zmniejszyć czas, ale musi Pani obserwować, nie wiem czy się upieką po 12 minutach, pozdrawiam
Z tego przepisu wychodzi ok. 12 babeczek, tak? Mam pytanie, jeśli zamierzam robić takie mini babeczki (pewnie spotkała się Pani z takimi foremkami), to czas pieczenia najlepiej skrócić o połowę czy może zmienić temperaturę? Z góry dziękuję za radę ;)
smacznego! pozdrawiam serdecznie
babeczki rewelacja! a ja je jeszcze poleje czekolada:-)
myślę, że tak, pozdrawiam serdecznie
Cześć, czy mogę zamienić śmietanę na jogurt ?
Wydaje mi się, że mogą smakować nawet lepiej :)
Pozdrawiam,
Lola
przepis na krem jest tutaj:
http://www.malacukierenka.pl/babeczki-makowe-z-rozowym-kremem.html
pozdrawiam
Witam, czy mogę prosić o przepis na ten krem na babeczkach?? Czy on jest lekko różowy?? Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję.
A ten krem ? Masz na niego przepis ?
proszę piec około 24-25 minut, pozdrawiam
A ja chętnie upiekę te babeczki,ale nie mam piekarnika z termoobiegiem i nie wiem jak długo piec zatem?
jak z góry delikatnie naciśnie się wierzch babeczek to ciasto jest takie „sprężyste”, pozdrawiam serdecznie
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Trzymałam się 21 minut podanych w przepisie, proszę o podpowiedź jak sprawdzić czy już są upieczone? Następnym razem spróbuję drugiej opcji podanej w przepisie czyli góra dół.
wydaje mi się, że za krótko były pieczone, przykro mi, pozdrawiam ciepło
Proszę o radę, dziś upiekłam babeczki nie po raz pierwszy ale po raz pierwszy w nowym piekarniku, 160 stopni z termoobiegiem. Rosły pięknie, po 3 minutach od wyłączenia się piekarnika otworzyłam go i babeczki opadły. Jaka może być przyczyna? Dziękuję za pomoc.
ogromnie się cieszę, bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie:)
Mocno czekoladowe, nie za słodkie. Pyszne! Pięknie wyrosły, miękkie, wilgotne, puszyste. Udały się idealnie, jak wszystkie wypieki z tej strony :)
tak, kwaśna, pozdrawiam
Czy śmietana w tym przepisie ma być kwaśna?
cieszę się, że smakowało, pozdrawiam serdecznie:)
Dziś zrobiłam te pyszne babeczki bo miałam ochotę na coś intensywnie czekoladowego :) Od siebie dodałam do środka po łyżeczce domowego dżemu wiśniowego :) Mniam! Polecam :)
Bardzo się cieszę, że babeczki smakują, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Próbowała wielu, ale od dłuższego czasu robię już tylko te.
NAJLESZE! EVER!
Nie wyobrażam sobie, bo mogły być smaczniejsze
są takie dobre że nie mogę.Te pyszności są boskie
ola: – tak papilotki wkłada się do blaszki, pozdrawiam
polecam dodac wiecej proszku do pieczenia
Użyłam samych papilotek. Rozumiem, że powinnam użyć blaszki?
wydaje mi się, że nie, a użyła Pai blaszki metalowej do muffinek czy tylko same papilotki? pozdrawiam
Witam, babeczki wyciekły mi z papilotek :-( Czy możliwe, że ciasto wyszło zbyt rzadkie (z łyżki wolno spływało do papilotek)? Mimo to wyszły pyszne!
radzę łyżką, będą bardziej puszyste, pozdrawiam
Czy można składniki wymieszać mikserem?
Czy można ciasto mieszać mikserem czy tylko łyżką?
pyszne, cudownie puszyste,mniam!
Babeczki wyszły bardzo Pyszne
Polecam przepis☺
przepis wyprobowalam sa przepyszne!!!
Są obłędne! Wszyscy się nimi zajadają bo są lekko wilgotne, mocno czekoladowe, pięknie pachną, po prostu idealne :)Piekę już je któryś raz z kolei. Na uroczystości zawsze ozdabiam ale smakują wyśmienicie nawet bez dekoracji. Robiłam też z tej stronki makowe z krówkami i kawowe. Wszystkie przepisy mnie zachwyciły. Dziękuję i pozdrawiam :)
Ogromnie się cieszę, że smakowały, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie :)
całą rodziną uwielbiamy właśnie te muffinki . Są mocno czekoladowe, wilgotne, rozpływają się w ustach . Pomimo tego, że próbowałam wielu muffinkowych przepisów ten właśnie jest najlepszy i do niego będę zawsze wracać POLECAM i bardzo dziękuję autorce za niego :)
tak można 250ml, pozdrawiam
Witam. Nie mam w domu takich „normalnych” szklanek. Szklanki o jakiej obiętości były używane w tym przepisie? Można je zastąpić kubkiem (250 ml)?
można zastąpić, dałabym go 120g, pozdrawiam
Czy masło można zastąpić olejem? Ile należy go dodać?
Babeczki bardzo ładnie rosną, ale są odrobinę suche. Zmniejszyłabym ilość kakao i zastąpiła czekoladą. Pozdrawiam!:)
Bardzo smaczne , ale radzę zmiksować przed włożeniem do piekarnika :)
Ogromnie się cieszę!! Bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Babeczki wyszły super! Bardzo lubię piec, ale rzadko mi coś wychodzi dobrze. Jakbym miała dwie lewe ręce :-) Ten przepis natomiast od dziś zagości u mnie na stałe. Dziękuję i pozdrawiam!
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie:)
przepis fantastyczny i prosty. babeczki przepyszne!! czekoladę z masłem rozpuściłam w kąpieli wodnej. synek wróci z przedszkola to będzie z pewnością zachwycony! pozdrawiam
wspaniałe modyfikacje, dziękuje za koemnatrz,
pozdrawiam serdecznie i smacznego
Dzisiaj właśnie upiekłam takie babeczki,sama je zmodyfikowałam dodając grubo zmielone orzechy i do środka po dwa plasterki banana.Nigdy nie trzymam sie aptecznie przepisów ze względu na różną wilgotność mąki,wielkość jajek itp.Dbam o to,aby końcowa konsystencja była dość gęsta (muszę zsuwać ciasto z łyżki do papilotów).Zawsze kiedy masa była rzadka babeczki opadały.Reguluję więc przepisy, te na babeczki lub ucierane ciasta,dodając w razie potrzeby mąkę lub rozrzedzam śmietaną.
ja robię na jogurcie naturalnym
Upiekłam babeczki w formie na muffiny, dodałam do środka łyżeczkę dżemu, zamiast śmietany dałam jogurt naturalny, piekłam ok.17 min. góra -dół, wyszło 12 sztuk. Babeczki bardzo smaczne, dziękuję za przepis.
cieszę się bardzo, pozdrawiam serdecznie:)
Zrobiłam te babeczki dzisiaj, do środka dodałam płatki czekoladowe, babeczki bardzo wilgotne, rozpływają się w ustach. Przepis godny polecenia ! Dziękuję i pozdrawiam :)
myślę, że tak lub jogurtem, pozdrawiam
Można zastąpić czymś śmietanę ? Na przykład mlekiem ?
nie robiłam tak, ale można spróbować, pozdrawiam
Dzień dobry czy bym mogła zamiast startować czekoladę to ja rozpuścić w kompieli wodnej?
Rzeczywiście to najlepszy na świecie przepis :) pycha
Babeczki wyszły przepyszne, tylko zamiast gorzkiej, dałam mleczną czekoladę i jeszcze dodałam jej całe kawałki.
miło mi, życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Dziś pieke babeczki 10 raz na urodziny mojej siostry
PS. Zawsze wychodzą pięknie
Jula 12lat
cieszę się, pozdrawiam serdecznie:)
baaardzo dziękuję :) będę tu zaglądać częściej :)
przepis na krem znajdzie Pani w tym przepisie podaje link
http://www.malacukierenka.pl/babeczki-makowe-z-rozowym-kremem.html
pozdrawiam serdecznie:)
witam, babeczki cudne – ciekami mnie masa na babeczkach ze zdjęcia :) – mogłabym prosić o przepis ? :)
pozdrawiam!
ogromnie się cieszę:) bardzo dziękuję również życzę wspaniałego sylwestra i szczęśliwego nowego roku:)
Babeczki wyszły fantastyczne! Życzę hucznego sylwestra i szczęśliwego nowego roku! :)
myślę że tak pozdrawiam
Wyglądają wspaniale :) A czy mogę dać inną czekoladę, np. mleczną albo białą?
myślę, że tak pozdrawiam ciepło
Czy hak bym chciala zrobic 24 babeczki to mam po prostu podwoić wszystkie skladniki ?
tak można dodać przyprawy, myślę że 1,5 łyżeczki cynamonu i po 1/2 łyżeczki innych przypraw korzenny, co tam Pani ma:) pozdrawiam
Czy bardzo „zepsuję” babeczki, jeśli dodam przypraw korzennych? Marzą mi się takie czekoladowo-piernikowe babeczki:) jeśli można, to poproszę o jakieś wskazówki co do ilości przypraw.
przepis jest na 12 babeczek, pozdrawiam
Na ile babeczek starcza tak mniej więcej ta ilość masy?
przykro mi, że się nie udały, wydaje mi się, że to przez szybkie uchylenie drzwiczek, mogły być niedopieczone i dlatego opadły,
pozdrawiam serdecznie
Znalazłam tę stronę zupełnie przez przypadek, zrobiłam wszystko zgodnie z przepisem. Babeczki się piekły, pięknie rosły, a gdy otworzyłam piekarnik… opadły i zupełnie nie wiem dlaczego ?? :)
Gotową masę umieściłam w większych papilotkach, czy to mogło mieć znaczenie? a może zbyt szybko otworzyłam piekarnik? :D
Niemniej jednak smakowały wybornie! Genialna strona, pozdrawiam! :)
myślę, że tak, proszę dać 1 płaską łyżeczkę proszku, pozdrawiam
Czy można zrobić babeczki bez użycia sody?
Jak zrobic takie bezowe ozdoby na babeczkach?aby w srodku wilgotne byly?☺
tak średnio, pozdrawiam
Czy babeczki można zrobi bez czekolady?
myślę, że tak powinny być dobre, pozdrawiam
Babeczki pyszne mój synek nie mógł przestać ich jeść :) Myślisz Cukierenko że można je zamrozić?
tak można, proszę dodać 3/4 łyżeczki sody lub 1 płaską łyżeczką, pozdrawiam
W przepisie użyta jest soda i proszek do pieczenia. Czy zamiast proszku do pieczenia można dodać po prostu więcej sody? W końcu oba te produkty mają takie same zadanie.
też wyjdą pyszne, pozdrawiam:)
Wiem, że pytanie może się wydawać głupie, ale czy z te babeczki mogłabym zrobić w formie na muffiny? Też wyjdą takie pyszne?:)
Najlepsze babeczki czekoladowe jakie kiedykolwiek pieklam. Robilam juz chyba z 5 raxy w przeciagu 1,5 miesiaca, dzieci pozeraja je jak male potwoerki :D, az zal ze zdj nie zrobilam ani razu :) Polecam wszystkim !!!!
Babeczki faktycznie są najlepsze – wilgotne i baaardzo czekoladowe. Jako że jestem świeżo upieczoną mamą takie szybkie desery to dla mnie zbawienie. Malacukierenka wyrasta na mojego faworyta, zwłaszcza, że co jeden przepis to sukces. Dziękuję za tę stronę i bardzo serdecznie pozdrawiam autorkę:)
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam ciepło i dziękuję za komentarz:)
myślę, że tak pozdrawiam
SĄ PRZEPYSZNE^^ moi znajomi je uwielbiają, ostatnio dodałam budyniu waniliowego do środka i muszę przyznać – dobre połączenie, polecam ;)
Czy zamiast masła można dodać margaryne??
przy tych babeczkach jest przepis
http://www.malacukierenka.pl/babeczki-makowe-z-rozowym-kremem.html
pozdrawiam
Jak zrobić krem z 3 zdjęcia ?
Czy babeczki wyrosną bez specjalnej blachy?
A dla mnie są za tłuste!
bardzo się cieszę, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło:)
Uwielbiam te babeczki jak i inne przepisy z Pani bloga. Najchetniej wszystkie bym wypróbowała, jednak moja rodzinka każe mi piec tylko te babeczki, gdyż są nimi tak zachwyceni
Pozdrawiam
Przepyszne!!!!!
babeczki jak babeczki trochę się obwiam przepisu za dużo tych matematycznych swormułowań.
bardzo dziękuję za odpowiedz :D !
Jeśli chodzi o krem to zrobiłam go z serka mascarpone i bitej śmietany, trochę posłodziłam cukrem pudrem i dodałam grenadyny i 1-2 krople aromatu śmietankowego, ale możemy użyć zamiast grenadyny innego syropu lub dżemu tylko trzeba go będzie przetrzeć przez sitko za nim dodamy go do serka,
pozdrawiam
jak zrobiła pani masę tą różową na babeczkach ?
może być cukier puder, pozdrawiam
Czy mogę dodać cukru pudru czy musi być to cukier w kryształkach?
Babeczki najlepsze na świecie:-)
ogromnie się cieszę:) dziękuję, pozdrawiam serdecznie!
Mam 14 lat i nie po raz pierwszy piekłam te pyyyyyszne babeczki. Są znakomite i zawsze świetnie smakują! – Zuzia
Mam 7 lat i najbardziej lubię zjadać masę na babeczki! – Julia
Serdecznie pozdrawiamy i życzymy miłych i udanych wypieków:)
Oliwia – bardzo dziękuję, niezmiernie mi miło, życzę smacznego!
Ela: – myślę, że tak
pozdrawiam serdecznie
czy można zamiast smietancy dodac mleko ??
Mam 10 lat :) I jestem STRASZNIE zadowolona !!!! Robiłam już waniliowe babeczki, a teraz w piekarniku i na 100 % Wyjdą ŚWIETNIE !!! Dodam jeszcze Nutellę na górę. Uwielbiam Pani stronkę. I podziwiam Pani przepisy są świetne! :) Pozdrawiam !
ogromnie się cieszę:) bardzo dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie!
Dzis wyprobowalam, przepis i powiem nic wiecej niz, ze jest BAJECZNY <3 <3 <3 Ja osobiscie nie przepadam za czekoladowymi wypiekami bo czesto smakuja nie czekoladowo, a te babeczki wyszly cuenie pachna cudnie i smakuja jescze lepiej. Jutro zabieram sie chyba za testowanie przepisu na waniliowe mniammmmm :P
cieszę się bardzo, pozdrawiam serdecznie
Ja mam 11 lat i będe robić dopiero te babeczki ale wykorzystam jeszcze sówki oreo do tych babeczek.
Ps pozdrawiam panią i dziękuje za taki przepis na pewno się sprzyda!!!
cieszę się, że smakują, pozdrawiam serdecznie
mam 10 lat i poraz 10 piekłam dla kochanej babci babeczki wyszły znakomicie
Jest to masa raczej rzadka, taka trochę lejąca, pozdrawiam
Pomocy nie wiem czy po zrobieniu ta masa bendzie gęsta czy rzadka ? wodnista itp. ?!
bardzo dziękuję:) i życzę kolejnych udanych wypieków,
pozdrawiam serdecznie:)
jedno słowo te babeczki są rewelacyjne przed chwilą je piekłam są fantastyczne. Ta strona jest boska mogę tu znaleźć proste i szybkie przepisy naprawdę wielkie gratulacje. Pozdrawiam :)
ogromnie się cieszę:), dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Robiłam z mąki ryżowej i wyszły pyszne :)
Klaudia: – ogromnie się cieszę:) bardzo dziękuję,
Jola: – myślę, że można użyć jogurtu naturalnego gęstego,
pozdrawiam serdecznie
Czy zamiast śmietany można użyć jogurtu naturalnego gęstego ? pozdrawiam ;)
Babeczki wyszły genialne! Smakuja przepysznie, dodatkowo są niesamowice wilgotne co jeszcze nigdy mi sie nie udało!
Gratuluje stworzenia tak świetnego bloga. Odkryłam go przypadkiem niedawno i jak na razie wiernie próbuje kolejne przepisy:) Pozdrawiam!
cieszę się, że babeczki się udały i smakowały, pozdrawiam serdecznie
Mam 12 lat i robiłam te babeczki po raz pierwszy. Po prostu wspaniale !!! Rozkosz dla duszy i ciala.
Serdecznie polecam
ryżową myślę, że tak bo używałam jej, ale gryczaną nie wiem, pozdrawiam
A czy można użyć mąki ryżowej lub gryczanej?
Z tego co wiem, muffinek nigdy nie pieczę się z funkcją termoobiegu
Chciałabym jeszcze dodać, to że nie dodawałam śmietany i także wyszły pyszne ;)
Pozdrawiam :)
Mam 13 lat i także robię je po raz 3 ;) Za każdym razem wychodzą świetne :) Polecam i pozdrawiam :D
śmietana kwaśna, pozdrawiam
Śmietana na być słodka, czy kwaśna? ;)
bardzo się cieszę:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Mam 12 lat i dziś po raz trzeci piekłam pani babeczki wyszły przepyszne teraz spróbuje te owocowe z kremem jagodowym i truskowkowym pozdrawiam
PS.super piękny blog ;)
troszkę są wilgotne, ale nie jakoś bardzo, są puszyste i wyrośnięte, pozdrawiam
są wilgotne w środku ?
zależy jaka forma, ale myślę że trzeba będzie wydłużyć, tak koło 25-30 minut, pozdrawiam
Piekłam te babeczki już kilka razy. Są mega czekoladowe i mega pyszne.
Taka babeczka ze szklanką mleka do kawałek raju :)
Zastanawiam się tylko czy można by zrobić z tego przepisu spód do ciasta, w takiej małej prostokątnej formie, tak żeby potem przekrajać i pomiędzy dać dżemora wiśniowego albo miętowy krem dla przełamania słodyczy :)
Czy czas pieczenia byłby taki sam?
najlepiej margaryną, ewentualnie olejem, pozdrawiam
Czy można czymś zastąpić masło? ;p
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie
Piekłam z podwójnej porcji- do pierwszej partii zapomniałam dodać reszty mąki; drugą partię piekłam w zbyt wysokiej temperaturze- efekt- wszyscy i tak się zajadali…
cieszę się bardzo, że smakowały, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie:)
babeczki wyszly genialne juz sie nie moge doczekac kolejnych:)
myślę, że powinny się udać, ale będą trochę inne od tych na stronie, pozdrawiam
Witam,
Mam pytanie, czy babeczki wyjdą jęśli nie rozpuściłam czekolady a wrzucilam do środka pokruszoną?
Ania: tak używam szklanki 250ml,
Marta: – wspaniale! cieszę się:) dziękuje,
pozdrawiam serdecznie
Wspaniałe babeczki, prawdziwie czekoladowe. Faktycznie chyba najlepsze z najlepszych.
Mam pytanie dotyczące objętości szklanki,którą odmierzamy skłądniki, czy to 250 ml, chcialam upiec córci na urodziny do szkoły.
końcówka wilton M1 i woreczek foliowy, pozdrawiam
a jakiej używasz szprycy i końcówki do tego kremu ?
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie:)
Bardzo dobre, jeszcze do środka dodałam po dwie wiśnie :)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, pozdrawiam
ile proszku do pieczenia
Dziękuję :) w takim razie będą babeczki w Poniedziałek Wielkanocny!
Przepraszam za zawracanie glowy ale nie dotyczalam, ze wystarcA na 12 :) dziekuje za ofpowiedz :)
Paula: – babeczek wychodzi 12
Justyna: – one bardzo długo trzymają świeżość, może je Pani upiec w sobotę, myślę, że w poniedziałek będą dobre,
pozdrawiam serdecznie
A ile babeczek wychodzi ?:)
„na drugi dzień nadal świetnie smakują” – a na jeszcze kolejny? :) chcę upiec czekoladowe i śmietankowe babeczki na Wielkanocny Poniedziałek i planuję zrobić to w sobotę; wystarczy je szczelnie owinąć np. folią spożywczą i będą nadal wilgotne, czy niestety nie ma szans?
Bardzo dziękuje za pyszny przepis
tak można użyć, pozdrawiam
Czy można użyć kefiru zamiast śmietany? Byłoby to wyjście dla osób z nietolerancją laktozy :)
Babeczki robiłam pierwszy raz i są przepyszne :) Dziękuję za przepis ;)
Wspaniałe wychodzą te babeczki. Faktycznie najlepsze :) Pozdrawiam gorąco!
tak można, pozdrawiam ciepło
Można użyć Kasi zamiast masła ?
zuzia: – śmietana kwaśna, pozdrawiam
gratulacje! cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie:)
To niesamowite wyszły pyszne a to pierwsza rzecz jaką kiedykolwiek sama upiekła. Dziękuje :)
śmietana słodka czy kwaśna?
Super
dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
nadia: – myślę, że tak,
Gosia: – bardzo się cieszę, że smakowały,
pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za przepis. Przepyszne, wilgotne do ostatniego okruszka. Aż niewiarygodne. Sprawdziłam już wiele przepisów z Pani strony-za każdym razem strzał w 10!
witam , czy zamiast smietany moge uzyc jogurtu naturalnego ?
dziekuje.
proszę dodać 2 łyżeczki cukru, pozdrawiam
Czym można zastąpić aromat waniliowy? Czy może być cukier waniliowy? A jeśli tak to ile go dodać?
Ciasto jest tak dobre, że nawet ńie trzeba ich piec.
A z czego jest ten krem ?
hej szukam dobre prostgo i taniego deseru
bez użycia owoców
Zrobiłam te babeczki i wyszły bardzo dobrze. Bardzo mi smakowały :)
tak ,wychodzi dosyć gęste, pozdrawiam
A to ma wyjść (przynajmniej na początku ) takie gęste ?
można z mleczną, nie powinno być za słodkie, pozdrawiam
Czy można zrobić z czekoladą mleczną?
Bo nie wiem czy z cukrem nie będzie za słodkie :)
cieszę się, że babeczki się udały i smakowały:) pozdrawiam serdecznie
Babeczki pycha! Co prawda lekko zmienione bo z posypką na wierzchu i nadzieniem w środku, ale przepis na bazę ten sam, Polecam!
gratulację i bardzo się cieszę, że smakowały, pozdrawiam serdecznie
b.dobre babeczki sama piekłam mam 13 lat przepyszne
proszę o więcej przepisać na babeczki albo naleśniki
dziękuję za radę i cieszę się, że babeczki smakowały, pozdrawiam serdecznie
Babeczki są rewelacyjne, nadziałam je dżemem malinowym, pychota. Polecam silikonowe foremki do muffinek, wygodnie się w nich piecze, babeczki nie przywierają. Pozdrawiam
Zdecydowanie najlepszy przepis. Babeczki niebo w gębie :D Idealnie czekoladowe. Pozdrawiam serdecznie ;)
tak można, tylko proszę piec 1 babeczkę w dwóch włożonych w siebie formach i nakładać ciasto na wysokość około 1/2 do 2/3 foremki, pozdrawiam
A czy nie można upiec babeczek w samych papierowych formach? Bo nie mam takiej blaszki do mufinek :-(
Właśnie zrobiłam – nie zdążą ostygnąć ;) pychotka!
Witam ponownie!
Dziękuję za polecenie formy, jest naprawdę świetna! Nasz babeczkowy debiut za nami jednak było mi ciężko ocenić kiedy będą dobre. Po około 25 minutach pieczenia sprawdziłam patyczkiem, ciągnęło się jakby białko, potem przyklejało się jedynie ciasto ale chyba powinno tak być bo nasze babeczki choć pyszne były jednak suche. Chciałam spytać, skoro mają być wilgotne w środu czy metoda sprawdzania patyczkiem ma tutaj sens. Pozdrawiam!!!
Nie sądziłam ze będa takie pyszne :) ledwo upieczone a już zjedzone.
Babeczki wyszły przepyszne. Użyłam czekolady mlecznej zamiast gorzkiej i piekłam z termoobiegiem dokładnie 21 minut. Następnym razem zrobię z jakimś nadzieniem – dżemem lub budyniem. Ale ogólnie same też są fantastyczne – mięciutkie, wilgotne i rozpływające się w ustach. Podczas pieczenia w kuchni unosi się słodki aromat czekolady. Pycha
myślę, że temperatura 170oC będzie dobra i proszę piec około 21-25 minut, musi Pani obserwować,szczególnie przy pierwszym pieczeniu, jak się da, ale po 21 minutach myślę, że może Pani zajrzeć do piekarnika, jeśli będą ładnie wyrośnięte i z wierzchu nie będą wyglądały jak mokre (jak surowe ciasto) to będą dobre,
jeśli chodzi o formę to ma wyglądać tak, podaje link:
http://www.aledobre.pl/4020,Forma_metalowa_do_muffinow_RR_12_gniazd_2105_954_Wilton.html
ale to nie musi być konkretnie ta, ja mam w ogóle jakąś formę bez nazwy firmy, a kupiłam ją w jakimś supermarkecie taniej, pozdrawiam ciepło
Witam,
wstyd się przyznać ale jeszcze nigdy nic nie upiekłam. Chciałabym zrobić babeczki ale mam stary gazowy piekarnik bez termoobiegu czy funkcji góra dół, czy jest mi Pani w stanie powiedzieć na jaką temperaturę go ustawić i ile piec? Chciałabym też zapytać w czym najlepiej piec takie babeczki, jaką formę kupić. Będę wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie!!!
można polać babeczki czekoladą i może być margaryna, pozdrawiam
ZAMIAST MASŁA MOŻE BYĆ MARGARYNA?
CZY MOŻNA POLAĆ BABECZKI CZEKOLADĄ Z WIERZCHU? :)
trzeba włożyć do formy, pozdrawiam
Mam pytanie czy foremki do muffinek musze włożyć do formy na babeczki czy wystarczy na blachę ??? ;)
również pozdrawiam i bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że smakowały!
Faktycznie rewelacyjne muffinki. Zachęcona bardzo pozytywnymi opiniami ja też wypróbowałam przepis.Nie zawiodłam się. Z pewnością jeszcze do niego wrócę. Najbardziej smakowały mi następnego dnia. Oj są naprawdę mocno czekoladowe dla wielkich miłośników. Pozdrawiam Cię Cukierenko!
ogromnie się cieszę, niezmiernie mi miło:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
W całym domu pachnie czekoladą… och dziękuję za ten pyszny przepis, uśmiech mojej 2-letniej córeczki umazanej czekoladową babeczką – bezcenny :)
IaggaI: – badzo się cieszę:) dziękuję za komentarz,
MartaO: – można użyć mąki pełnoziarnistej, jest zmiana w strukturze ciasta, bo mąka nie jest idealnie drobna, ale nie jest za ciężkie,
pozdrawiam serdecznie
Dobry wieczór,
Chciałam zapytać czy można używać mąki pełnoziarnistej? Czy w ogóle zamiana mąki pszennej na pełnoziatnistą wpływa jakoś na wypieki? Czy mogą się nie udać lub ewentualnie być za ciężkie itd?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Tak, przepis jest naprawdę super. Ciasteczka robię już drugi raz pod rząd bo tak są pyszne. Ja trzymam babeczki 25 minut i nie są suche. Są naprawdę dobre ;) Pozdrawiam :)
Nowa: – tak w punkcie drugim mieszamy tylko mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, a dodajemy ją do ciasta dopiero w czwartym punkcie,
kasia: – tak może być,
pozdrawiam serdecznie
A czy zamiast śmietanki może być jogurt naturalny? ;)
Czyli w punkcie drugim nie dawać.. dopiero w czwartym i póżniej… przepraszam że tak banalnie pytam ale co do tych proporcji to ja zawsze się mieszam :D
można dać budyń, proszę dodać w punkcie 4. najpierw 1/3 całej mąki, a później resztę,
pozdrawiam ciepło
w sumie też się zastanawiam and tą mąką ale chyba nie bardzo zrozumiałam ile kiedy mam dodać:) czy można jezcze raz wytłumaczyć :)
Jednak na święta nie dało rady zrobić ale za to mam zamiar na Sylwester zrobić :) a czy mozna budyń dać do środka??:)
Dziekuję:)
na pewno krem, taki może jak tutaj http://www.malacukierenka.pl/babeczki-choineczki.html,
można nadziać je również dżemem, dodać krówki, orzechy, polać czekoladą i posypać bakaliami, sezamem,
pozdrawiam
Witam, planuję ponownie upiec te cudeńka. Mam tylko jedno pytanie, czy można dodać do nich jakiś dżem, krem, nadzienie? Chciałabym je jakoś urozmaicić, co może Pani polecić?
Dziękuję :)
myślę, że 2 łyżeczki będzie lepiej, pozdrawiam
odnośnie cukru waniliowego :) mała łyżeczka starczy?
Magda: – tak można,
kulka89 – w 2 punkcie całą, później 1/3 mąki z punktu 2 a po dodaniu śmietany resztę mąki,
pozdrawiam ciepło
Witam,mam pytanko,bo nie bardzo wiem il mam dodac mąki w 2 punkcie a ile w 4 ??2/ 3 szklanki a potem 1/3 szklanki??
Czy można zamiast aromatu waniliowego dodać cukier waniliowy?
spokojnie można łyżką, pozdrawiam ciepło
Mam pytanko:0 chcem naświęta zrobic te babeczki ale nie wiem czy to mieszać normalnie łyzką wszystko 1,2,34,5 czy te jajka mikserem:)
Bardzo smaczne były te babeczki tylko że jeszcze dostałam orzechy laskowe oraz laskę wanili . Pozdrawiam …
Dodajemy całe jajka, pozdrawiam
Przepisy wspaniale,a komentarze….juz przygotowuje produkty do babeczek
Do bajeczek dajemy całe jajka czy tylko żółtka?
Ogromnie się cieszę, bardzo dziękuję
Pozdrawiam serdecznie!
Bardzo sceptycznie podchodzę do przepisów i porad z internetu, ale ponieważ moja córcia bardzo chciała zjeść babeczki czekoladowe, zdecydowałam się spróbować Pani przepisu.Upiekłyśmy je dzisiaj wspólnie i wyszły doskonale.Są przepyszne! Dziękujemy i pozdrawiamy
Pecoldzik: – bardzo się cieszę, że się udały:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
ola: – tak można odpuścić sodę, pieczenie w silikonowych foremkach to dobry pomysł tylko proszę je napełniać do 3/4 wysokości żeby ciasto nie wykipiało, pozdrawiam
Witam, mam pytanie czy mozna odpuscic sobie sode? Mój tesc ma na nią uczulenie.
Ps. Czy pieczenie w silikonowych foremkach to dobry pomysł?
Pozdrawiam
Muffinki faktycznie rewelacyjne!
Myślałam, że tylko babeczki z gotowych mieszanek typu Delecta itp. mi wychodzą a tutaj proszę…
Polecam !
można użyć miksera, ale lepiej będzie łyżką, pozdrawiam ciepło
W przepisie używa Pani określenia „wymieszać” a czy można użyć miksera? Przepraszam za tak absurdalne pytanie ale niestety nie piekę zbyt często :) Pozdrawiam!
Super przepis! Ja dodatkowo udekorowałam je kremem korówkowym:) Babeczki wyszły przepyszne:)
Swietnie, dzięki! Pozdrawiam.
można tak i tak, obie wersje wypróbowałam
pozdrawiam
Babeczki są rzeczywiście pyszne, ale mam jedno pytanie – czy jajka z cukrem mieszamy jedynie łyżką, czy należy użyć miksera?
Bardzo pyszne wyszły babeczki najpyszniejsze na całym świecie ..!!!! Aż robimy drugą turę z mamą :D
Więcej takich przepisów!!!!
Dzisiaj Babeczki robię zobaczymy jakie dobre :)
Cieszę się:), bardzo miło to słyszeć
dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Sa idealne po prostu pycha!!! :) goraco polecam
Bede sie staral je. Zrobic. Mam. Nadzieje ze bedom pyszne.
tak można, pozdrawiam
Mam pytanie. Właśnie chciałam upiec te babeczki ale w lodówce mam tylko jogurt naturalny, czy można nim zastąpić śmietanę?
myślę, że można dodać do nich trochę owoców, będą równie pyszne,
pozdrawiam serdecznie
Szukałam takiego pytania, ale nie znalazłam, więc zadaję… czy do babeczek można dodać trochę owoców? Mam na myśli wiśnie ( mam mrożone, ale zawsze wyjmuję je wcześniej, rozmrażam i suszę, a przed dodaniem do ciasta delikatnie obsypuję mąką). Boję się, że babeczki mogą nie wyrosnąć przez owoce, nie wiem nawet jak zachowują się bez nich.. Moje próby upieczeniem babeczek zawsze kończyły się klapą, dlatego może ktoś już stosował wersję z owocami i coś podpowie :) Pozdrawiam :)
cieszę się, że się udały i smakują, pozdrawiam ciepło
JA przypalam nawet mleko a babeczki mi sie dzis udaly i smakuja wysmienicie!!!
dziekuje za przepis jest pyszny! bede probowac nastepne! ja tu w uk mam piearnik gazowy i raczej stary w temp 180 piekly mi sie 16 min i po zbadaniu ich wykalaczkal wylaczylam bo byly juz dobre,
najlepiej jedno albo drugie, jak góra -dół to 180oC, jak termoobieg to 160oC,
pozdrawiam
Mam pytanko jeżeli będe piekła na funkcji góra-dół 180oC to też z termoobiegiem?
Przepis jest rewelacyjny, wykorzystałam go na swoim blogu. Pozdrawiam, Kasia.
tak to zależy od piekarnika,
pozdrawiam serdecznie:)
Przepis prima sort, podobnie jak smak babeczek. Czas pieczenia jednak myślę uzależniony jest od piekarnika, u mnie termoobieg, 160 stopni, ale 31 minut :)
oj przykro mi z powodu piekarnika, wiem co to znaczny,
życzę powodzenia i smacznego! pozdrawiam serdecznie
A ja powiem tak. Jeśli się nie ma doświadczenia (jak ja) nie wolno się wstydzić pytań pozornie głupich. Ja wsadziłam masę do… papilotek. Myślałam, że to normalne foremki. I przez to masa mi się rozlała po całym piekarniku:((( Ale była pyszna i odrywalismy ją z blachy. Dzisiaj kupilam normalne foremki i piekę drugi raz. Dzięki za przepis.
Pycha
Właśnie delektujemy się babeczkami !!!! Są niebiańsko pyszne !!! Niebo w gębie , gęba w niebie !!! Aż dziw bierze , że są tak puszyste przy mieszaniu wyłącznie łyżką !!! Są tak przepysznie czekoladowe, a w trakcie pieczenia, w całym domu cudnie pachnie czekoladą !!! Podejrzewam , że tak właśnie pachnie w fabryce czekolady Willy’ego Wonki, z filmu „Charlie i fabryka czekolady” Tima Burtona. Przepis SUPER !!! Bardzo dziękuję i gorąco P*O*L*E*C*A*M zarówno przepis, jak i przewspaniały blog , który dla mnie jest odkryciem roku 2013 !!!!!!
brzmi wspaniale! cieszę się, że przepis przypadł do gustu,
pozdrawiam serdecznie
bardzo dziekuje za odpowiedz. wlasnie bede wyciagac z piekarnika trzecia partie, dodalam do srodka maliny zrobione na gesto z cukrem oraz dalam mlecznej czekolady bo jestem lasuchem ;) przepis faktycznie niesamowity !!! pozdrawiam
na szklankę 250ml,
pozdrawiam
może to głupie pytanie ale na jakiej pojemności szklankę jest ten przepis ? :P
słodkie wypieki nie sa moja mocna strona wiec boje sie cos zepsuc ;)
Bardzo mi miło:) jeszcze Pani nadrobi:) życzę udanego wyjazdu,
pozdrawiam serdecznie
Faktycznie są najlepsze :) Pieczenie wg Pani przepisów zaczyna być moim sobotnim rytuałem. W czwartek czeka mnie weekendowy wyjazd, z którego bardzo się cieszę, ale łapię się na myśli: Kurcze, przecież nie dam rady upiec nic w sobotę! ;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję.
Na urodziny wnuczki upiekłam czekoladowe babeczki wyszły wspaniałe jeszcze je pomalowałam kolorowo. A dla dorosłych upiekłam ciasto orzechowe z śliwkami POEZJA DZIĘKUJE za wspaniałe przepisy Miecia
Dziękuję za odpowiedź. Chyba pokombinuję właśnie tak na „oko”. O efektach napiszę:)
Pozdrawiam:)
Bardzo dziękuję za zdjęcie, co do kremu ja go robię na „oko” tak żeby nie było czuć cukru pudru i masła lub można też zrobić Ganache ale nie robiłam go jeszcze pod lukier, czasami robię krem z tego przepisu http://sweetapolita.com/2012/03/chocolate-birthday-cupcakes-with-nutella-cloud-frosting/ i w ogóle korzystam z tej strony jak potrzebuję jakiś taki krem pod lukier, albo właśnie na „oko”:)
pozdrawiam ciepło
Witam ponownie:) Poszukiwałam dobrego przepisu na babeczki czekoladowe i go znalazłam. Dałam czekoladę 85% i troszkę zmniejszyłam ilość kakao, tak na wszelki wypadek. Nie miałam też śmietany, więc dałam zamiast tego bardzo gęsty jogurt grecki. Babeczki są przepyszne, cudnie pachną i smakują czekoladą i są bardzo puszyste.
Zajmuję się robieniem tortów artystycznych i wraz z tortem dostałam też zamówienie na babeczki z taka dekoracją https://lh3.googleusercontent.com/-CIdcVs9LE80/UXwXwlsdMCI/AAAAAAAAMkI/B0mK0A4PqP8/w800-h345-no/cupcakes.jpg więc będę potrzebowała krem, który nadaje się pod masę cukrową( na bazie masła, nie śmietany, bo ta rozpuszcza masę cukrową) i mam nadzieję, że Pani mi coś poleci.
Zrobiłam fotkę tym moim dzisiejszym babeczkom, więc jak się uda, to prześlę do Małej Cukirenki:)
Pozdrawiam cieplutko
Cieszę się, że babeczki się udały, życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Zrobiłam te babeczki, są wspaniałe!!! Napisałam już komentarz, kiedy babeczki się piekły, ale się nie pojawił. Napiszę jeszcze odnośnie babeczek i będę też miała pytanie, ale to później, bo teraz muszę lecieć po synka do szkoły:) Dziękuję za przepis i pozdrawiam serdecznie. Gratuluję wspaniałej pasji!
bardzo się cieszę:) pozdrawiam serdecznie
Te babeczki czekoladowe są faktycznie NAJLEPSZE!!! Świetny przepis…
bardzo mi miło i cieszę się:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Po prostu boskie! Mój hit! :)
śmietana kwaśna 12% lub 18% używam zamiennie, co akurat mam w lodówce, pozdrawiam
mam chyna naiwne pytanie ale musze je zadać. śmietana 12 czy 18 % ma byc kwasna czy slodka w kartoniku? pozdrawiam
Dziękuje :) również gorąco pozdrawiam ;)
Ile ciasta nałożyć do foremki ?? :D
tak około 3/4 wysokości foremki,
pozdrawiam
niepotrzebny jest do tego przepisu mikser,
pozdrawiam ciepło
czy potrzebny mi mikser o moge wymieszac wszystko recznie ? z gory dziekuje a odpowiedz !!
bardzo cieszę się, że smakowały, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Ostatnio mój trzyletni synek uparł się żebyśmy upiekli razem babeczki czekoladowe. Szukając w internecie natknęłam się na Twój przepis i postanowiłam spróbować. Dzieciaki świetnie się bawiły mieszając składniki a potem dekorując kolorowymi lentilkami. Babeczki wyszły pyszne, wilgotne w środku i bardzo czekoladowe. Wszyscy się zajadali, zwłaszcza mój mąż łasuch. Te 21 minut pieczenia jest idealne – co za precyzja!
Z pewnością powrócę na Twoją stronę, już spisałam sobie ciasteczka z masłem orzechowym i nutellą… Pozdrawiam serdecznie!
mega :)
Wielkie dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!
myślę, że tak, ale nie będą takie dobre,
pozdrawiam
Niestety nie mam w domu czekolady. Czy zamiast tego moge użyć nutelli?
cieszę się, że smakowały, ciast czekoladowych mam sporo polecam to
http://www.malacukierenka.pl/proste-ciasto-czekoladowe.html
http://www.malacukierenka.pl/brownies-z-czekolada.html
http://www.malacukierenka.pl/szybkie-ciasto-czekoladowe.html
ale myślę, że z tego też dałoby się zrobić ciasto, piekłabym około 45 minut,
pozdrawiam serdecznie
Witam! Właśnie upiekłam, pycha!!! Czy znajdę tutaj przepis na podobne w smaku ciasto czekoladowe (potrzebuję smaczne do cake pops) a może to można upiec w tortownicy? Ile czasu musiałoby posiedzieć w piekarniku? Będę wdzięczna za odpowiedź. Bardzo dzièkuję za kolejny wspaniały przepis, ciasto pomarańczowe też jest przepyszne!
Pozdrawiam
bardzo się cieszę, że smakują, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie:)
dziękuje za przepisy,zazwyczaj nic mi nie wychodzilo :( ale te babeczki są super(dodalam do nich rodzynek zamoczonych w rumie)mam zamiar dalej korzystac z Twoich przepisów;) Pozdrawiam
:) cieszę się, pozdrawiam
supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrr
Przecudowny smak. Dodałam maliny.
Babeczki rewelacja! Mąż jest w nich zakochany! Sa bardzo czekoladowe, wilgotne! Próbowałam rownież babeczek z brzoskwiniami, rownież pyszne, ale te czekoladowe sa bezkonkurencyjne!
nie, nie będą:) pozdrawiam ciepło
Czy babeczki będą z kawałkami czekolady?:))
Bardzo się ciszę i dziękuję,
pozdrawiam serdecznie
Mam 11 lat lubię piec co prawda do tych muffinek dodałam wisienki i posypałam cukrem pudrem , ale smak ciasta był nieziemski . Nawet moją siąsiadkę intereuję ten przepis (Dzisiaj idę do niej ją nauczyć ) :) Pozdrawiam wykonawcę tego przepisu :)
Dziękuję za kolejną propozycje na popołudnie w gronie rodziny. Ja swoje babeczki polalam czekoladą i za pomocą lukrowych piasków udekorowalam je. Dzieciaki były zachwycone a i dorosłym poprawił się humor.
Babeczki wychodzą przepyszne….robiłam już dwa razy i za drugim były jeszcze lepsze- kruche na zewnątrz a w środku mięciutkie i wilgotne. Jedyne co zmieniłam to dodałam zapach pomarańczowy i trochę więcej masła do rozpuszczanej czekolady, bo po dodaniu kakao robiła mi się bryła , zamiast masy. POLECAM I DZIĘKUJĘ ZA PRZEPIS:):):)
Bardzo pyszne i proste do zrobienia. Noga jestem jeśli chodzi o wypieki, ale te babeczki wyszły i są wyśmienite :) Polecam ten przepis
pełna szklanka cukru tak po sam brzeg to 250g
mąki 170g,
pozdrawiam
witam, szklanka cukru/mąki wg Pani ile to gramów? Pozdrawiam
Babeczki to ulubine ciastka mojej wnusi.Wczoraj przypadkiem trafiłam na ta stronę i na jej powrot z wakacji zrobiłam niespodziankę.Udały się,są pyszne .Mam zamiar częsciej korzystać z Twoich przepisów.Przepisy proste piękne zdjęcia kuszą.GRATULUJĘ.
chodzi o trzy czwarte szklanki, czyli 1 niepełna szklanka,
pozdrawiam serdecznie
Czy 3/4 szklanki cukru to trzy lub cztery szklanki czy trzy czwarte szklanki? Takie głupie pytanie bo w kuchni jestem zielona :D
Weronka: nawet nie trzeba ale w tedy pieczemy w podwójnych papierowych foremkach i nakładamy ciasto tak do 2/3 wysokości, możemy też użyć foremek silikonowych,
pozdrawiam
Tak jak w tytule NAJLEPSZE! Robiłam kilka razy, zawsze są świetne.
Czy trzeba koniecznie wkładać papierowe foremki do blaszki na muffinki?(ja niestety takiej nie posiadam)
myślę, że tak
pozdrawiam
Czy zamiast maki pszennej mozna dodac orkiszowa
Babeczki mufiny – uwielbiam!
Bardzo dziękuję, cieszę się, że strona się spodobała,
pozdrawiam serdecznie
Fantastyczne przepisy! Konkretne, wskazówki i przepiękne zdjęcia! Pozdrawiam!
około 2 łyżek, życzę smacznego!
pozdrawiam ciepło:)
Chciałbym dodać ten krem do babeczek malinowych tylko nie chciałbym przesadzić z tym malinowym smakiem ile dolać grenadyny do kremu? To będzie 3 przepis z tej strony póki co wszystko wychodzi świetnie :)
Cieszę się, że babeczki dobrze się upiekły, to proszę pic może jeszcze ciut krócej o minutę,
pozdrawiam ciepło
Pierwszy przepis na babeczki, który mi się udał :) Zwykle wychodzą twarde zakalce… Tylko wyszły trochę suche jednak, a trzymałam je w piekarniku 20 minut.
Jeśli chodzi o krem to zrobiłam go z serka mascarpone i bitej śmietany, trochę posłodziłam cukrem pudrem i dodałam grenadyny i 1-2 krople aromatu śmietankowego, ale możemy użyć zamiast grenadyny innego syropu lub dżemu tylko trzeba go będzie przetrzeć przez sitko za nim dodamy go do serka,
pozdrawiam ciepło
czy mogę prosić o przepis na tą rozowa piankę na babeczkach?
Babeczki wyszly przepyszne:-)),dziekuje za super przepis.Teraz czas na cos innego z Twojej stronki,pozdrawiam
cieszę się:) pozdrawiam ciepło
idealne! :)
super, bardzo się cieszę:)
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło i życzę smacznego!
Dodam jeszcze, że ostatnio podarowaliśmy z Mężem te babeczki, jako prezent i zachwyty trwają do dzisiaj, a obdarowana poprosiła o przepis, więc pewnie już tu była;)
Tęsknym okiem patrzę na te babeczki, rzeczywiście najlepsze czekoladowe…Od kiedy okazało się, że moja maleńka Córeczka (karmię ją piersią) jest uczulona na białko cierpię katusze, bo choć nie chcę, to muszę je piec i czuć ten powalający zapach i ślinić się na ich widok, bo Mąż chce, Teściowie chcą, Przyjaciele żądają, a ich dzieci, jakby mogły, to by mnie zaszantażowały, byle tylko dostać babeczkę czekoladową od Cioci. I masz tu los, co mam zrobić?;) Robię babeczki :) A swoją drogą, Mała Cukierenko, nie myślałaś o tym, żeby coś dla alergika przygotować?;)
Ogromnie się cieszę:) bardzo mi miło,
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie i smacznego!
Piekłam czekoladowe babeczki wielokrotnie ale te są naprawdę doskonałe i wyjątkowe! Idealnie słodkie, idealnie wilgotne, idealnie puszyste :) Jestem nimi oczarowana (i wszyscy Ci którzy! Wyrzucam inne przepisy na czekoladowe babeczki i zostaję wierna temu. Serdecznie dziękuję i gratuluję wspaniałego bloga! Już nie mogę doczekać się aby wypróbować inne przepisy :)
również pozdrawiam i smacznego
witam,babeczki przepyszne tylko muszę zrobić z mlecznej czekolady bo moim mężczyznom nie smakują z gorzką czekoladą :)pozdrawiam.
tak 3/4 foremki,
pozdrawiam
Jak dużo daje się tego ciasta do takiej foremki???
cieszę się:) pozdrawiam
Są rewelacyjne. Serdecznie je polecam
Mam pytanie, ile mniej więcej nakładamy ciasta do foremek? bo robilam ostatnio i chyba za dużo dałam bo aż się wylewało po upieczeniu z forem
bardzo się cieszę, że smakowały i że Pani zagląda dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło:)
Zrobiłam tak:zamiast czekolady gorzkiej dałam mleczną z bakaliami,i też wyszły boskie!super przepis:-)gratuluję pięknego bloga,stale zaglądam,bo poprawia mi humor!pozdrawiam serdecznie
ciesze sie ze smakowaly:) poszukam przepisu na magdalenki,
pozdrawiam serdecznie
Babeczki świetne, robię regularnie :) Mam nieśmiałą prośbę… czy mogłabym poprosić o zamieszczenie sprawdzonego przepisu na Magdalenki w formie babeczek?
Pierwszy raz robiłam coś z Pani strony i… nie zawiodłam się :) Ani trochę :)
Przepyszne muffinki ;)
Upiekłam dwuktotnie, są rewelacyjne, szybko znikają ze stołu…
Wyszły pyszne :)
Masa nie powinna być gęsta, raczej płynna
pozdrawiam
Proszę opisać jaką prawidłową konsystencję powinna mieć masa ? Mi wyszła dość gęsta , nawet nie kapała z mieszadła i ciężko spływała w foremki, nie wiem czy nie przesadziłam z ilością czekoladą lub kakao?
Czekam na efekt …
w przepisie jest podane 180oC,
pozdrawiam
Na ile stopni powinien być nastawiony piekarnik bez termoobiegu ?
Cieszę się, na samym początku przepisu podałam źródło,
pozdrawiam ciepło
Tyle czasu szukałam właśnie takiego przepisu.REWELACJA!!!
Czy może mnie Pani odesłać do podstawowego przepisu na babeczki o takiej konsystencji(o ile taki jest)
Ogromnie się cieszę:) również życzę Wesołych Świąt
Duża-Mała-Ania;) – może Pani dodać truskawki, ale ja nigdy nie piekłam tych babeczek z owocoami, więc nie wiem jaki będzie efekt,
pozdrawiam ciepło
Witam,
dziś rano upiekłam babeczki. Wyszły fenomenalne! Zgadzam się że, są to najelpsze babeczki czekoladowe.
Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt :)
czy jeżeli dodam tylko truskawi, stanie się coś? ponieważ u mnie w domu nikt nie lubi babanów.?
trudno mi powiedzieć nie robiłam ich z nadzieniem, ale wydaje mi się że wyjdą dobre,
pozdrawiam
Czy nic się z nimi nie stanie, jeżeli włożę w środek budyń?
tak 160oC ale na funkcji termoobieg
pozdrawiam
Ten przepis jest jakis lipny…babeczki siadly i bo byly niedopieczone….nie pasowalo mi cos te 160st…no ale dostosowalam sie do przepisu zeby ich nie przesuszyc i co i dupa jas, babeczki do smietnika
fuj nie dobre
smacznego:)
Witam, planuje dziś zrobić te babeczki, na zdjeciu cudnie wygladają i pewnie w smaku są cud miód :):)
Pozdrawiam. :)
Bardzo mi miło:) ogromnie się cieszę,
dziękuję za ten sympatyczny komentarz, postaram się o więcej przepisów,
pozdrawiam ciepło
Droga Mała Cukierenko!
Jestem wręcz oczarowana przepisami i tą stronką! Piekłam już kilka ciast wg Twych przepisów i wyszły rewelacyjne! Pozdrawiam serdecznie i proszę o więcej pysznych inspiracji :)
uważam, że tak, dobry pomysł z dodaniem kurkumy,
pozdrawiam ciepło
Mam pytanie, piekłam mufiny z bananami ponownie. Dodałam kurkumę (zawsze dodaję trochę kurkumy) i babeczki są czerwone – czy to kurkuma z bananami tak zminieła kolor?Pozdrawiam. Marzena
jajka dodajemy całe w punkcie 3. i można wymieszać krótko mikserem,
można spróbować bez sody, ale będę mniej puszyste,
pozdrawiam
A czy można dodać jeszcze sodę oczyszczoną? Czy na prawdę nie ma takiej potrzeby?
mam pytanie odnośnie pkt. 3.
Jajka wrzucamy całe? Mieszany mikserem czy po prostu na gładką konsystencję? To moje pierwsze babeczki i mam problem
hm… lepiej zrobić nowe, ponieważ ciasto na sodzie trzeba szybko wstawiać do piekarnika,
ale z drugiej strony, to tylko 20 minut, ja bym poczekała,
pozdrawiam ciepło
Wyjątkowe ! Nie spotkałam się jeszcze z tak wspaniałą konsystencją muffinek. Można je jeść bez końca !
Mam tylko jedno pytanie. Zniknęły tak szybko, że następnym razem planuję zrobić od razu z dwóch porcji. Niestety mam tylko jedną blachę do muffinek. Czy ta druga porcja może „czekać” już gotowa, podczas kiedy pierwsza będzie się piekła, czy jednak może to zaszkodzić ciastu jak będzie leżało przez te 20 min ?
Bardzo mi miło, cieszę się:) dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Szanowna Pani, przepisy są fantastyczne. Już upiekłam mufiny z bananami i czekoladą. Teraz będę piec z wiśniami. Dziękuję za inspirację, pozdrawiam serdecznie. Marzena.
Piękne te babeczki!
tak powinno być,
pozdrawiam serdecznie:)
Czy jeżeli wszystkie składniki podzielę na pół to będe miala ciasto na 6 tak pysznych babeczek ? ; )
śmietanę można zamienić na jogurt, co do banana i truskawek w małej ilości myślę, że tak,
pozdrawiam
mozna dodac pokrojonego banana i truskawki, a smietane zamienic na jogurt naturalny?
można od razu wyjąć,
pozdrawiam
czy po 20 minutach w piekarniku mozna od razu wyjac czy powinny polezec jeszcze chwilke zeby nie opadły ? ;)
Dobry wieczór,
używam kakao Decomorreno, a czekolady o zawartości kakao 60% i nie wyszły gorzkie, ale można użyć mlecznej,
pozdrawiam ciepło
Upiekłam babeczki według przepisu i wyszły dość gorzkie… Czy gorzka czekolada nie powinna zostać zastąpiona czekoladą mleczną? Jakiego kakao używałaś?
Pozdrawiam :)
bardzo się cieszę:)
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Udały się ! przepyszne
raczej tak, ale możemy ją zastąpić jogurtem lub maślanką,
pozdrawiam
Czy smietana jest konieczna ?
powinien być nagrzany, nie wkładamy do zimnego pieca,
pozdrawiam
Czy piekarnik powinien być nagrzany czy wkładamy babeczki do zimnego pieca?
Bardzo mi miło:) cieszę się, że babeczki smakowały,
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Zrobiłam te babeczki. Tylko dałam więcej czekolady-całą. Są niesamowite. Lepszych nie jadłam. Posypałąm je wiórkami kokosowymi. Pyszne! Są wilgotne w środku. Pozdrawiam.
cieszę się bardzo, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło:)
Babeczki wlasnie przestygly. Dodałam tylko odrobine więcej śmietany, żeby przypadkiem nie wyszly suche, bo piekarnik mam teraz gazowy i niewiadomo jakie niespodzianki czekają namnie z jego strony :) Wracając do babeczek: cudowne, pyszne, ogromne i wyrośnięte. Przepis idealny i ląduje w honorowym książko-zeszycie kulinarnym :3 następnym razem pozostałę 40g czekolady wyląduje na wierzchu ciasta. Już się przymierzam do Twojego ciasta pomarańczowego bo babeczki raczej nie dotrwają do jutra ;D Dzięki!
dziękuję bardzo! fajnie się składa bo mam grenadynę, a i syrop miętowy myślę że też może pasować jako ciekawostka ;) super pomysł z syropem! dzięki i lecę dalej przygotowywać pierwsze urodziny mojego drugiego synka ;)
o wrażeniach napiszę jak odsapnę :P
Edyto – Bardzo się cieszę, że babeczki smakowały:) dziękuję za komentarz,
Jeśli chodzi o krem to zrobiłam go z serka mascarpone i bitej śmietany, trochę posłodziłam cukrem pudrem i dodałam grenadyny i 1-2 krople aromatu śmietankowego, ale możemy użyć zamiast grenadyny innego syropu lub dżemu tylko trzeba go będzie przetrzeć przez sitko za nim dodamy go do serka,
pozdrawiam ciepło
a jak zrobić jakiś lukier lub krem? ten na zdjęciu wygląda apetycznie. jakich użyć barwników oprócz sztucznych? ktoś coś wie? czy taki krem karpatkowy w 5 minut można? taki tylko na mleku, bez masła? bitej śmietany raczej nie chcę bo będę mieć inne ciasta ze śmietaną więc nie chcę dublować smaków ;) pozdrawiam!
Babeczki są rzeczywiście najlepsze z tych które już robiłam. Pyszne to za mało powiedziane, one się po prostu rozpływają w ustach!!! Polecam!
nie za mało, tak ma być,
pozdrawiam ciepło
A nie za mało mąki? Ja dodaje zawsze 2 szklanki
wychodzi 12 babeczek,
pozdrawiam
Ile babeczek wychodzi z podanego przepisu?
nie, nie powinny być w środku mokre,
pozdrawiam
Proszę o odpowiedź.Moje babeczki są w środku mokre,czy tak powinno być.
Cudo -sa przepyszne…
Babeczki są świetne, piekłam ze swoim chłopakiem :) Wypróbowaliśmy już wiele przepisów ale ten jest zdecydowanie najlepszy. Polecam każdemu wielbicielowi muffinek!
dobrze jakby były w temperaturze pokojowej,
tak średnio przypominają brownies ponieważ ładnie wyrastają i w środku nie ma zakalca,
pozdrawiam
A składniki takie jak jajka czy śmietana muszą być w temperaturze pokojowej?
Witam:) czy te babeczki przypominają trochę brownie? wnioskuję to po małej ilości mąki;-)
Babeczki supeeeer, jak prawdziwe, rodowite, amerykańskie muffiny. Wilgotne w środku, wspaniały smak czekolady…. I LOVE U za ten przepis ;)
ja dodałam do środka rodzynki namoczone rumem smak powalający pychota .pozdrawiam mniam mniam .
witam,
proszę dać 180oC przez około 20 minut
pozdrawiam ciepło
Mała Cukierenko jak piec w piekarniku gazowym bez termoobiegu – ile minut i w jakiej temoeraturze?
super przepis ! tylko za krotko pielam i nie wyrosly az tak, ale 2 tura wyszla, smaczne i piękne !! POLECAM GORĄCO
ale giganty mi wyszły! a to dobrze :D następnym razem mniej nałożę do papilotek/foremek tej masy, a więcej ich będzie :-) wspaniałe w smaku… ja posypałam jeszcze wierzch wiórkami kokosowymi i startą czekoladą (która wprawdzie się rozpłynęła) oraz po 3-5 płatków migdałów.
raczej nie, podczas pieczenia ciasto z jednej takiej papilotki może wypłynąć, jeśli chce Pani piec bez formy na muffinki to proszę piec 2-3 papierowych foremkach naraz (jedna w drugą włożona) lub piec w papierowych foremkach ale takich grubszych co wyglądają prawie jak kubeczki,
pozdrawiam
Dzień dobry :) mam pytanie, ponieważ mam papierowe foremki do babeczek.. to wystarczy je rozlozyc na brytfance wysmarowanej maselkiem i posypanej mąką ? podrawiam i proszę o odpowiedź : )
Najlepsze czekoladowe babeczki :) Są wilgotne, nie za słodkie, po prostu cudowne. Lądują na moim stole przynajmniej raz w tygodniu.Przepis godny polecenia!
Babeczki Bomba!!! wyszły super i zostały pochłonięte w moment :D
UWIELBIAM CIĘ za ten przepis, najlepsze jakie w życiu jadłam, są idealne :) chyba będą w domu codziennie robione, cudo!!
Babeczki wyszły tak jak wyjść powinny :) są pyszne, więc jak najbardziej polecam! Polecam ;)
Przykro mi, ale mnie one nie wyszły kruche, może proszę piec trochę krócej,
pozdrawiam ciepło
Mam pytanie, upieklam babeczki i wyszly bardzo kruszace sie, i niestety wcale nie takie wilgone:( myslalam ze moze przetrzymalam za dlugo ale pieklam wg przepisu w standardowych papilotkach na 12-babeczkowej blaszce, ale moja mam tez upiekla i wyszly jej tez bardzo kruche. Jakies sugestie, czy one takie wszystkim wychodza, moze to przez smietane?
użyłam gęstej
pozdrawiam
a śmietana powinna być gęsta czy płynna?
raczej tak, ale można spróbować zastąpić proszkiem do pieczenia, czyli dać 1 płaską łyżeczkę proszku
pozdrawiam
czy soda jest konieczna?
gratulację:) życzę smacznego,
pozdrawiam ciepło
Rewelacja!! Babeczki robiłam ze swoim 6 letnim synem (wszystko on sam robił) i wyszły rewelacyjne. Jedlismy jak były jeszcze gorace. Polecam, pychota :)
jajek nie trzeba ubijać,
lepiej mieszać łyżką, mikserem możemy za bardzo wymieszać,
pozdrawiam ciepło
Mam pytanie:)czy jajka należy najpierw ubić oraz czy można składniki miksować mikserem?czy musi to być koniecznie łyżka?dzięki za odpowiedź!
pozdrawiam
Nieziemskie! Właśnie upiekłam i chyba do jutra nie dotrwają… :) Pychota :)
Pozdrawiam! :)
zaraz zrobie z mama.Pyszne beda,dobry przepis!:)
pozdrawiam!
nie trzeba używać miksera,
pozdrawiam ciepło
a czy składniki rzeczywiście mogą byc mieszane?Nie wymagaja miksowania?nie mam miksera;P Wyglądaja naprawde smakowicie:)
życzę smacznego:)
pozdrawiam ciepło
Zrobilam ! wyszly takie same jak u Pani na zdjęciu. Ciekawe czy beda równie dobre :D
witam,
dziękuję za informację, ale no trudno najważniejsze że źródło podała, jak przepis innym służy to się cieszę,
życzę smacznego,
pozdrawiam ciepło
Mmm, poszukuje przepisu na muffinki czekoladowe i z wielu ten chyba zostanie wybrany do zrealizowania:D nie wiem jednak czy wiesz, że pod tym adresem skopiowano Twój przepis słowo w w słowo (mała zmiana na końcu jedynie), owszem, podając źródło, lecz wypadałoby zmienić co nieco samą treść przepisu. http://anulawkuchni.blogspot.com/2012/10/muffinki-czekoladowe.html
cieszę się, że się udały i smakowały,
dziękuję za komentarze,
pozdrawiam ciepło
Smakują wyśmienicie!!!!
upiekłam te babeczki tydzień temu, za pierwszym razem się nie udało, ale to była kwestia złej mąki, ale za drugim razem wyszły wyśmienite! upiekłam je w piątek po południu a w niedzielę rano były nadal miękkie i wilgotne i niesamowicie czekoladowe :) pychota!
Właśnie zrobiłam muffinki według przepisu. „Surowa” masa była tak pyszna, że część zjedliśmy z chłopakiem paluchami nim zdążyłam je przełożyć do formy. Jeszcze siedzą w piekarniku, ale wygladają cudnie.
Pierwszy raz robię muffiny, bo dzisiaj kupiłam formę, i nie wiedziałam ile nakładać ciasta. Dawałam prawie pełne foremki, wypełnione w jakichś 4/5 wysokości, a i tak zostało mi jeszcze ciasta na jakieś 2, 3 babeczki.
Ja nie wiem wszystko robiłam zgodnie z przepisem w smaku wyszły straszne, ciasto w trakcie pieczenia wylewało sie z foremek i były surowe piekłam zgodnie z czasem podanym w przepisie.
mniam
super:) bardzo się cieszę,
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
właśnie je upiekłam! są pyszne… Z tej porcji wychodzi 48 mini muffinek!
można podać z bitą śmietaną, z ganasz lub polać roztopioną czekoladą,
pozdrawiam ciepło
upiekły się , a pachniałyt tak, że sąsiadów pewnie poskręcało. Z czym można jeszcze podać te pyszności poza propozycją wyżej ? Nie wiedziałam tylko ile dać ciasta do foremki, ale po czubatej łyżce wystarczyło . Pozdr.
mam nadzieję że będą smakowały:)
pozdrawiam ciepło
Wlasnie wyszy z piekarnika:) pachna przecudnie, nie mozem sie doczekac aby je skosztowac:)
Piekłam dziś babeczki wg tego przepisu i są wyśmienite!
dodałam słodkiej śmietany,
pozdrawiam
czy śmietana ma być rzadka słodka czy kwaśna gęsta ???
Idealne na kawusie! Krem wyglada wspaniale, pychota! :)
myślę, że można
pozdrawiam i życzę smacznego
czy śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym? :-) nie mam akurat w domu, a muszę je dziś zjeść :D
życzę smacznego:)
pozdrawiam
wyglądają wspaniale, ja własnie piekę z kawałkami czekolady ;)
Mmmmm…….. właśnie się upiekły. Rewelacja !!! Naprawdę pyszne , polecam !!!
Piękne i na pewno przeeeeepyszne :)
można użyć serka mascarpone krem będzie miał lepszą konsystencje, bo to jest serek pół na pół z bitą śmietaną i łyżką grenadyny + troszkę cukru pudru,
używając papieru z końcówką metalową kwiatek duży uzyskamy taki efekt,
pozdrawiam serdecznie
Ten kremjest z serkiem mascarpone ? czy używając papieru kuchennego zamiast rękawa uzyskam równie ładny efekt? Wyglądają przecudownie !
wspaniale:) dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Muffiny wyglądają mega apetycznie, aż chciałoby się wykraść jedną z monitora ;), pozdrawiam :-).
Babeczki wyszły genialne, po protu palce lizać:)
Widzę po składnikach, że są mega czekoladowe:) A takie łasuchy lubią najbardziej^^
super:) cieszę się, że smakowało,
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Kolejny fajny przepis :)
Ja dziś wykonałam Ciasto francuskie ze śliwkami : http://www.malacukierenka.pl/ciasto-francuskie-ze-sliwkami.html . Bardzo dziękuje za ten przepis, bo wyszły rewelacyjnie, są soczyste, chrupiące, orzeźwiające, słodkie. Pycha ;*
wyglądają przepysznie. Uwielbiam muffinki :)
Muszę koniecznie wypróbować kolejnym razem, bo właśnie w piekarniku wygrzewa się jesienne ciasto z gruszkami i czekoladą:) Pozdrowionka
Cudne :)
bardzo, bardzo się cieszę:)
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Wyszły pięknie:) wszystko robiłam wg przepisu i właśnie zajadam się pysznościowymi babeczkami :) Dzięki temu blogowi zaczynam lubić pieczenie!:)
krem to bita śmietana wymieszana pół na pół z serkiem i z 1 łyżką grenadyny oraz trochę cukru pudru,
pozdrawiam
krem to bita smietana?
Ciekawe czy smakują równie dobrze jak wyglądają..?! ;)
Przepyszne! Wygladaja super! Tez wyprobuje przepis. Czyli jak chce, aby byly bardziej wilgotne w srodku to powinnam je trzymac krocej w piekarniku? Serdecznie pozdrawiam
Ślicznie wyglądają. Fajny ten krem na wierzchu :)
Wygladają pieknie ja ogólnie szukam idealnego przepisu na czekoladowe babeczki ale wszystkie co piekłam były za suche w srodku, spróbuję jutro upiec z Twojego przepisu mam nadzieję, że będa wilgotne i pyszne :)pozdrawiam Monia
wydaje mi się, że tak, ponieważ one bardzo szybko rosną i mają mało mąki,
powinno wystarczyć 21 minut,
pozdrawiam
Mmmm brzmi pycha – na pewno zrobię – jak Pani myśli – w starszym piekarniku gazowym (grzanie od dołu) ile czasu trzeba piec babeczki? Też ok 21 minut?