Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz

Podczas Food Blogger Fest VI – miałam zaszczyt wziąć udział w warsztatach kulinarnych orgaznizowanych przez markę Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz. Warsztaty były świetnie zorganizowane, pan Andrzej z panią Kasią, przesympatyczne osoby, służyli poradą i pomocą. Było pyszne jedzenie, panowała wspaniała atmosfera i można było poznać ciekawych ludzi. Podzieleni byliśmy na grupy, z których każda miała przygotować coś smacznego z przepisów pana Andrzeja. Przygotowałam z tego wydarzenia krótki FILM.

<

Warsztaty Bakalland

Powyżej mój zespół :), który spisał się na medal. Przygotowałyśmy pyszne curry z kalafiora. Główną pieczę nad nim sprawowała Lucia z Zielony lanczboks, widać było fach w ręku. Na końcu były podziękowania (patrz FILM) i przemiłe słowa otuchy.

Warsztaty Bakalland

Nasze stanowisko zaopatrzone było w wielką patelnię (nigdy wcześniej takiej nie widziałam :)). Miałyśmy pełno warzyw, mleczko migdałowe, masło orzechowe i przyprawy. Oczywiście nie zabrakło bakalii i wspaniałego towarzystwa.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

O to nasze fantastyczne dzieło. Wielka patelnia curry z kalafiora. Posypane świeżymi ziołami i uprażonymi orzechami.

Warsztaty Bakalland

Poniżej przepyszny pudding ryżowy. Bardzo mi smakował, świetne zestawienie bananów, limonki, cynamonu. Mam nadzieję, że uda mi się go odtworzyć i podzielić przepisem na blogu.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

Print Friendly, PDF & Email

133 komentarze do “Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz”

  1. Ja uwielbiam rodzynki sułtańskie, morele oraz śliwki. Są świetną i jakże zdrową przekąską czy dodatkiem do ciasta. Oczywiście nie pominę orzechów laskowych czy włoskich, z którymi własnie robię przepyszne praliny :-)

    Odpowiedz
  2. Moje ulubione bakalie to suszona śliwka, żurawina i orzechy: włoskie, laskowe oraz nerkowca. Dodane do owsianki, abo jedzone solo dodają mi dużo energii i zagłuszają apetyt na słodycze :)

    Odpowiedz
  3. Żurawina słodzona sokiem ananasowym połączona z orzechami nerkowca to ulubiona przekąska Antka i jego mamy :-)

    Odpowiedz
  4. Uwielbiam morele suszone wkrojone do owsianki czy jogurtu. Od niedawna podjadam w pracy żurawinę suszoną, zamiast innych słodkości. Z tych bardziej kalorycznych bakalii (na szczęście zdrowych!), to bardzo lubię orzechy nerkowca.

    Odpowiedz
  5. Moje ulubione bakalie… Świeże orzechy włoskie, wilgotne, bardzo delikatne w smaku… Pistacje z solą, która wydobywa smak orzecha . Oraz figi. Koniecznie suszone. Cudne w smaku, chrupiące i ciągnące jednocześnie, odpowiednio słodkie – idealne na podwieczorkowe łakomstwo. Wymarzona przekąska

    Odpowiedz
  6. Najbardziej lubię migdały. Bo mają kształt jak oczy mojej Babci… A poza tym….Smakują w całości i w płatkach, prażone, pieczone, starte zamiast mąki… Zawsze….

    Odpowiedz
  7. Zdecydowanie Migdały w każdej postaci. Te w całości ratowa mnie od zgagi podczas ciąży. Natomiast płatki migdałów stosuje głównie do ciast, ale zawsze muszę kupić 2 paczki, bo jedno do ciasta, a drugą paczkę zjadamy na miejscu.

    Odpowiedz
  8. Wszystkie bakalie są super, w zależności od tego do czego ich użyjemy. Ale suszona żurawina i pistacje są THE BEST :)

    Odpowiedz
  9. Moimi ulubionymi bakaliami są: ………taram…………suszone śliwki, suszone figi, rodzynki, migdały, orzechy włoski i laskowe iiii żurawina suszona. MNIAM MNIAM

    Odpowiedz

Dodaj komentarz