Proste brownies z orzechami

Proste brownies z orzechami – Czekoladowe, pyszne kwadraty z dużą ilością orzechów i nutką waniliową. Bardzo proste w przygotowaniu i szybkie, wszystkie składniki trzeba tylko ze sobą wymieszać:). Cudownie kakaowe i delikatnie wilgotne, z aromatycznymi orzechami włoskimi. Polecam …

Proste brownies z orzechami

Proste brownies z orzechami
Składniki:
60g masła
50g kakao bez cukru
150g cukru
szczypta soli
60g mąki
aromat waniliowy
2 duże jajka
120g + 50g poszatkowanych orzechów włoskich

1. Masło roztopić, dodać do niego kakao, cukier, sól, mąkę i parę kropli aromatu waniliowego, wymieszać (powstanie sypka masa).
2. Dodać jajka i 120g orzechów, wymieszać.
3. Ciasto przełożyć na kwadratową blaszkę (23×23) wysmarowaną masłem i posypaną delikatnie mąką. Wierzch ciasta posypać orzechami (50g) i lekko docisnąć. Piec w temperaturze 170-180°C przez około 30 minut.

Smacznego :)

Print Friendly, PDF & Email

47 komentarzy do “Proste brownies z orzechami”

  1. Ciasto wyszło mi za suche, pewnie dlatego że miałam blaszkę 25 cm :( . Mimo to wszystkim smakowało :) Muszę kupić mniejszą blaszkę albo robić z podwójnych składników. Dziękuję za tę stronę, jestem fanką :)

    Odpowiedz
  2. witam:)
    zaraz lecę je upiec, wieczorem zdam relację jak poszło..
    chyba właśnie znalazłam kolejną ulubioną kulinarną stronę:)

    Odpowiedz
  3. Wczoraj zrobiłam to ciasto i muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się, że wyjdzie aż takie dobre :). Wszystkim bardzo smakowało :). Do rana został tylko jeden mały kawałek ;). Bardzo dziękuję za przepis i na oewno będę częściej tutaj zaglądać! :) Pozdrawiam serdecznie :)

    Odpowiedz
  4. Dziewczyny, mam pytanko w wielu przepisach spotkałam się z tym że w „składnikach” podane jest tak jak i nawet w tym dodać make, ale jaka? . Osobiście jestem totalną amatorką w kuchni, heh staram się to zmienić więc proszę jakby to nie stanowiło kłopotu o bardziej szczegółowe dane ;]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz