Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

Niedługo tłusty czwartek, dlatego zaczął się już szał na pączki. Wszędzie teraz widzę pączki:). Nie mogłam się powstrzymać i też już zrobiłam mały wstęp przed tym fantastycznym dniem, tak fantastycznym:). Śmieszy mnie zawsze myśl, że tyle ludzi w ten dzień je okrągłe, mega tłuste i słodkie ciasto:)…, ale wracamy już do Małej Cukierenki. Upiekłam dzisiaj smaczne, małe pączki ze skórką pomarańczową i serem. Bardzo szybkie w przygotowaniu, zagniatamy tylko ciasto i smażymy. Bez nadziewania i czekania, aż ciasto wyrośnie. Pączki robimy małe, aby upiekły się w środku. Z wierzchu są chrupiące, w środku mięciutkie i delikatnie pomarańczowe. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!!.

Zapraszam na FILM.

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka




Najprostsze Pyszne Mini Pączki

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem
Składniki na około 25 mini pączków:
Ciasto:
240g mąki pszennej
150g zmielonego twarogu (użyłam twarożku kanapkowo – sernikowego)
60g cukru
20g kandyzowanej skórki pomarańczowej lub mieszanki kandyzowanych skórek (niekoniecznie)
1 płaska łyżeczka sody
1 jajko
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
papierowe ręczniki

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

1. Składniki na ciasto zagnieść rękoma (powstanie gęste ciasto), patrz FILM.

2. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego lub nawet mniejsze (to ważne, ponieważ większe pączki nie dopieką się w środku).

3. Do rondla wlać olej i podgrzać. Kiedy będzie już bardzo gorący (będzie czuć jego zapach) zmniejszyć ogień i smażyć kuleczki na ciemno – złoty kolor. Po wyjęciu z oleju osączać je na papierowych ręcznikach.

4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

Print Friendly, PDF & Email

99 komentarzy do “Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem”

  1. Nie spodziewałam się, że w pół godziny je zrobię. Jako, że nie znalazłam nigdzie sera kanapkowo-sernikowego, to użyłam zwykły serek kanapkowy i efekt moim zdaniem był zadowalający. A że nie lubię owoców kandyzowanych, to użyłam aromatu pomarańczowego :D więc lekko zmieniona wersja, ale wszyscy się zachwycali :)

    Odpowiedz
  2. najlepiej smażyć na świeżym oleju, ale jeśli Pani chce i nie jest zbyt „brudny” od mąki, to czemu nie,
    pozdrawiam

    Odpowiedz
  3. A czy ten olej można jeszcze wykorzystać? Zastanawiam się czy można jeszcze raz na nim pączki usmażyć? Pozdrawiam

    Odpowiedz
  4. Można te pączki smażyć w maszynie? Czy koniecznie w tłuszczu?
    i jeszcze jedno pytanko… ile pączków wychodzi z tych proporcji? ;)
    Pozdrawiam :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz