Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

Niedługo tłusty czwartek, dlatego zaczął się już szał na pączki. Wszędzie teraz widzę pączki:). Nie mogłam się powstrzymać i też już zrobiłam mały wstęp przed tym fantastycznym dniem, tak fantastycznym:). Śmieszy mnie zawsze myśl, że tyle ludzi w ten dzień je okrągłe, mega tłuste i słodkie ciasto:)…, ale wracamy już do Małej Cukierenki. Upiekłam dzisiaj smaczne, małe pączki ze skórką pomarańczową i serem. Bardzo szybkie w przygotowaniu, zagniatamy tylko ciasto i smażymy. Bez nadziewania i czekania, aż ciasto wyrośnie. Pączki robimy małe, aby upiekły się w środku. Z wierzchu są chrupiące, w środku mięciutkie i delikatnie pomarańczowe. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!!.

Zapraszam na FILM.

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka




Najprostsze Pyszne Mini Pączki

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem
Składniki na około 25 mini pączków:
Ciasto:
240g mąki pszennej
150g zmielonego twarogu (użyłam twarożku kanapkowo – sernikowego)
60g cukru
20g kandyzowanej skórki pomarańczowej lub mieszanki kandyzowanych skórek (niekoniecznie)
1 płaska łyżeczka sody
1 jajko
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
papierowe ręczniki

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

1. Składniki na ciasto zagnieść rękoma (powstanie gęste ciasto), patrz FILM.

2. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego lub nawet mniejsze (to ważne, ponieważ większe pączki nie dopieką się w środku).

3. Do rondla wlać olej i podgrzać. Kiedy będzie już bardzo gorący (będzie czuć jego zapach) zmniejszyć ogień i smażyć kuleczki na ciemno – złoty kolor. Po wyjęciu z oleju osączać je na papierowych ręcznikach.

4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Smacznego:)

Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem

Print Friendly, PDF & Email

97 komentarzy do “Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem”

  1. Mój pączkowy debiut i wyszły świetne. To już któryś przepis z tej strony i jak zwykle rewelacja. Pozdrawiam i dziękuję za inspiracje i te udające się przepisy.

    Odpowiedz
  2. Nie spodziewałam się, że w pół godziny je zrobię. Jako, że nie znalazłam nigdzie sera kanapkowo-sernikowego, to użyłam zwykły serek kanapkowy i efekt moim zdaniem był zadowalający. A że nie lubię owoców kandyzowanych, to użyłam aromatu pomarańczowego :D więc lekko zmieniona wersja, ale wszyscy się zachwycali :)

    Odpowiedz
  3. najlepiej smażyć na świeżym oleju, ale jeśli Pani chce i nie jest zbyt „brudny” od mąki, to czemu nie,
    pozdrawiam

    Odpowiedz
  4. A czy ten olej można jeszcze wykorzystać? Zastanawiam się czy można jeszcze raz na nim pączki usmażyć? Pozdrawiam

    Odpowiedz
  5. Można te pączki smażyć w maszynie? Czy koniecznie w tłuszczu?
    i jeszcze jedno pytanko… ile pączków wychodzi z tych proporcji? ;)
    Pozdrawiam :)

    Odpowiedz
  6. Czy ta skórka pomarańczowa jest konieczna ? Mam straszną ochotę na takie pączusie ale nie mam jej pod ręką właśnie ;( . Mg zrobić je beż tej skórki ?

    Odpowiedz
  7. Paczusie wyszly przepyszne :) jak fajnie, ze Pani zamieszcza te wszystkie przepisy!!!♡♡♡ pozdrawiam cieplutko
    i dziekuje za kolejny przepis ♡♡♡

    Odpowiedz
  8. a te pączki nie wsiąkną tłuszczu za dużo? bo w przepisie nie widzę wódki, można śmiało zrobić bez? :P a ten serek to jakiej firmy?

    Pozdrawiam :)

    Odpowiedz
  9. Super pączusie, wcześnie wstałam, zrobiłam niespodziankę dzieciom, bo dzisiaj rozpoczynają ferie zimowe, wyszły super i są przepyszne, obawiam się, że nawet zrobione z podwójnej porcji szybko znikną, pozdrawiam!!!!!!

    Odpowiedz
  10. Zrobiłam je pierwszy raz i wyszły pyszne. Okrągłe, chrupiące a w środku puszyste. I tak było do wczoraj. Co zrobiłam to były świetne. Niestety tym razem wyszedł, co tu dużo mówić, glut.
    Tak piszę żeby przestrzec, patrzcie nie tylko na opakowanie mąki, czy nazwę ale również czy nie zmienił się producent, bo można się niemile zaskoczyć a szkoda, bo pączusie są genialne.

    Odpowiedz
  11. Moja 2,5letnia córeczka przepada za nimi;)). Przepis szybki, tani i bardzo dobry. Dzisiaj kolejny raz będę robiła. Na drugi dzień moim zdaniem są lepsze ;) Pozdrawiam

    Odpowiedz
  12. Właśnie skoczyłam robic, zrobiłam z podwójnej porcji i chyba przesadziłam, wyszła ich prawie cala miska o srednicy ok 30cm,! dałam taki twaróg mielony kanapkowy, bez przypraw naturalny. 2 op po 200g . zajeło mi to wszystko niecałą godzinkę. A ile jedzeniaa….;D a ze tłusty czwarek dzis to się zje:) do mamy zawioze i do sasiadi pojde na kawe z kilkunastoma:) fajny , tani i szybki przepis.polecam:)

    Odpowiedz
  13. Witam,
    właśnie zrobiłam mini pączki. Zamiast gotowego twarożku dodałam ser wiejski, ciasto wyszło troszkę za suche, więc dodałam jeszcze jedno jajko. Pączuszki usmażyły się idealnie, są przepyszne. Patrzę z radością jak zajada się nimi moja czteroletnia córeczka. Dziękuję za przepis i pozdrawiam :)

    Odpowiedz
  14. Jejku jakie cuda :) Ja tez jutro zrobię i dam znać jak mi wyszło ! Chociaz mam dwie lewe ręcę do pieczenia to pączusie zrobie na 200%.

    Odpowiedz
  15. Uwielbiam je :)
    Ostatnio smażyłam pączki serowe jakoś w listopadzie i od tamtego czasu nie miałam kiedy wrzucić ich na bloga, właśnie mi o nich przypomniałaś, za co Ci bardzo dziękuję :D.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz