Niedługo tłusty czwartek, dlatego zaczął się już szał na pączki. Wszędzie teraz widzę pączki:). Nie mogłam się powstrzymać i też już zrobiłam mały wstęp przed tym fantastycznym dniem, tak fantastycznym:). Śmieszy mnie zawsze myśl, że tyle ludzi w ten dzień je okrągłe, mega tłuste i słodkie ciasto:)…, ale wracamy już do Małej Cukierenki. Upiekłam dzisiaj smaczne, małe pączki ze skórką pomarańczową i serem. Bardzo szybkie w przygotowaniu, zagniatamy tylko ciasto i smażymy. Bez nadziewania i czekania, aż ciasto wyrośnie. Pączki robimy małe, aby upiekły się w środku. Z wierzchu są chrupiące, w środku mięciutkie i delikatnie pomarańczowe. Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!!.
Zapraszam na FILM.
Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Najprostsze PYSZNE MINI Pączki z Serem
Składniki na około 25 mini pączków:
Ciasto:
240g mąki pszennej
150g zmielonego twarogu (użyłam twarożku kanapkowo – sernikowego)
60g cukru
20g kandyzowanej skórki pomarańczowej lub mieszanki kandyzowanych skórek (niekoniecznie)
1 płaska łyżeczka sody
1 jajko
Dodatkowo:
olej do smażenia
cukier puder do posypania
papierowe ręczniki
1. Składniki na ciasto zagnieść rękoma (powstanie gęste ciasto), patrz FILM.
2. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego lub nawet mniejsze (to ważne, ponieważ większe pączki nie dopieką się w środku).
3. Do rondla wlać olej i podgrzać. Kiedy będzie już bardzo gorący (będzie czuć jego zapach) zmniejszyć ogień i smażyć kuleczki na ciemno – złoty kolor. Po wyjęciu z oleju osączać je na papierowych ręcznikach.
4. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)
Przepisy z tej strony są rewelacyjne 🥰😍
Pączki też przepyszne 🤤😄
bardzo się cieszę🥰 pozdrawiam serdecznie
Mój pączkowy debiut i wyszły świetne. To już któryś przepis z tej strony i jak zwykle rewelacja. Pozdrawiam i dziękuję za inspiracje i te udające się przepisy.
Czy można smażyć na smalcu zamiast oleju?
tak można, pozdrawiam
Pączusie super piekę je już kilka razy i zawsze znikają w mig. Dziękuję za wspaniale przepisy. Pozdrawiam