Lubię w niedzielę upiec ciasteczka, bo parę sobie odłożę i w ciągu tygodnia umilają mi one śniadanie w pracy:). Zatem kolejny przepis na bardzo smaczne owsiane ciasteczka. Chrupiące o zapachu waniliowym. Wielkość ciasteczek zależy od naszych preferencji, ja lubię duże, więc robiłam spore kulki i wyszło mi około 20 ciasteczek. Wiem, że miało być bardziej dietetycznie, ale upiekłam parę takich dietetycznych i w ogóle mi nie smakowały, za to te, to co innego. Szybkie, pyszne, pachnące, polecam…
Chrupiące ciasteczka owsiane
Składniki na około 22 duże ciasteczka:
200g masła w temperaturze pokojowej
3/4 szklanki jasnego brązowego cukru (można użyć białego)
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 jajko (w tej samej temperaturze co masło)
1 szklanka mąki pszennej
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
2 i 1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki posiekanych bakalii
1. Mąkę wymieszać z sodą, solą.
2. Masło ucierać mikserem na średnich obrotach przez około 2 minuty. Dodać cukier, cukier wanilinowy i ucierać jeszcze przez 2-3 minuty. Następnie dodać jajko, wymieszać.
3. Do maślanej masy dodać pozostałe składniki i wymieszać łyżką lub rękoma.
4. Z ciasta formować w rękach kulki, układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i spłaszczać (między ciasteczkami proszę zachować odstępy). Ciasteczka wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C na funkcji termoobieg i piec przez około 17 minut (na funkcji góra-dół 180°C). Podawać przestygnięte.
Udanych wypieków:)
Zdjęcia czytelników:
Pycha
Ja zrobiłam z żurawiną, a do połowy dodałam też wiórki kokosowe. Ciastka wyszły przepyszne. Prawdziwy hit.
bardzo się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
czy zamiast cukru można dodać syrop z agawy albo z daktyli? jesli tak to ile?
nie wiem, nie doradzę, pozdrawiam serdecznie
Moje wyszły pyszne, ale płaskie tzn rozjechały się ;) kto wie dlaczego? Za mało mąki?
Mimo wszystko zniknęły błyskawicznie :D
można dać ciut więcej mąki, pozdrawiam
ciasteczka rewelacyjne !!! chociaż w moim piekarniku wystarczy im 10min ;) – każdy piekarnik inny.
Moja rodzina jest od nich uzależniona właśnie się pieką. Przepis genialny!
bardzo mi miło :) pozdrawiam ciepło
Właśnie włożyłam do piekarnika wprawdzie trochę mało batalii dodałam ale myślę,że i takie będą pyszne dziękuję za inspirację
mam nadzieję, że smakowało, pozdrawiam serdecznie
ciastka przepyszne
Ciacha pycha. Ja dodałam do swoich żurawinę, mak oraz pestki slonecznika.
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie
Oszalałam na punkcie tych ciasteczek :)
moja mała zmiana to zamiast masła olej kokosowy zapachowy (nadaje piękny aromat kokosa) i tak jak niektórzy już pisali dodaje czasem orzechy, żurawinę, słonecznik. Mmmmm…. boskie :) mniam…
brzmi pysznie, dziękuję za komnetarz, pozdrawiam serdecznie
Matko boska nie mam piekarnika co sie rozgrzewa do 1700 stopni
Jakieś takie nie dobre wyszły :(
Robię te ciasteczka już od kilku lat. Wszystkim smakują i polecam przepis znajomym :) Dodaję żurawinę, kawałki gorzkiej czekolady, ziarna słonecznika i orzechy :)
bardzo się cieszę, dziękuję, pozdrawiam serdecznie
Przepyszne, delikatne i chrupiące. Dodałam jeszcze sezam, siemię lniane i orzechy włoskie. A ten zapach unoszący się po całym domu…
bardzo się cieszę, że smakowały, dziękuję,
pozdrawiam ciepło
bardzo mi miło, dziękuję, pozdrawiam serdecznie
Dzisiaj upiekłam. Smakują mi i dzieciom więc warto:)
Odkryłam wczoraj. Dzisiaj z samego rana upiekłam. Dokładnie wg przepisu. Spróbowałam. Przepyszne, kruche, aromatyczne. Polecam !!! Teraz czekam na opinię domowników :)
ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie.
Pierwszy raz robiłam takie dzieło a należę do szczypiorkiem w tej dziedzinie. Ciastka supet-najlepszy tester moja 3 letnia córka którą je pochłania. Jedynie chyba na mój piiecyk za dużą temperatura i się mocno zarumienienily
miło mi :) pozdrawiam serdecznie
Przepyszne ciasteczka z prostego i szybkiego przepisu! Dodałam slonecznik, wiórki kokosowe i chia, bo to akurat miałam pod ręką :) no i cynamon! dziękuję za inspirację i przepis, na pewno do niego wrócę :)
dziękuję, bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie :)
właśnie się pieką i już z pierwszej partii spróbowałam z córką i są przepyszne :) dodałam pól szklanki i cukru, a i tak są bardzo słodkie, więc następnym razem dam jeszcze mniej cukru :) ale juz dawno nie jadłam tak dobrych ciasteczek :) dziękuje za przepis :)
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie :)
Świetny przepis, idealny dla początkujących, czyli dla mnie :-) Ciasteczka przepyszne, upiekłam je z mąki razowej, następnym razem dam tylko trochę mniej cukru, bo jak dla mnie są trochę za słodkie.
tak, proszę je przechowywać w zamkniętym pudełku, pozdrawiam serdecznie
Przepyszne. Zrobiłam z moim 3latkiem. Zdrowy i chrupiący smakołyk. Dziękuję za przepis! Przechowywać w zamknietym pudełku żeby były takie chrupiące również jutro?
Ciasteczka wyszły przepyszne. Zamiast mąki pszennej dałam orkiszową, bakalie (nie wszystkie dzieci za nimi przepadają) zamieniłam na rozdrobnione orzeszki. Do części dodałam także kawałki czekolady (pozostałe z jajek niespodzianek). Ciacha mocno rozpłaszczyłam na blaszce, wyszły cieniutkie i super chrupiące. Dziękuję za inspirację i pozdrawiam :-)
Uwielbiam są przepyszne
muszą być pyszne! wspaniałe modyfikacje, pozdrawiam serdecznie
ja podprazylam platki owsiane dodalam banana i orzechy nie mialam cukru waliniowego to zastapilam to syropem waniliowym do kawy i syropem orzechowym plus laska wanilii swieza wlasnie sie pieka ale aromat unoszacy sie na dom jest cudowny ciacho tez kosztowalam przed wlozeniem do piekarnika i super smakuje
mam pytanie co sie stanie jak dodam miodu zamiast cukru :)
bardzo mi miło :) pozdrawiam serdecznie
Przeeeeeeeepyszne, super rozpływaą się w ustach i mimo moich słabych umiejętności kulinarnych wyszły !! ELEGANCKOO :))
ogromnie się cieszę :) pozdrawiam serdecznie
WITAM PRZEPIS NA CIASTECZKA OWSIANE REWELACJA CZESTO JE PIEKĘ W NIEMCZECH ZAJADAJĄ SIĘ NIMI ,MIMO TEGO ,ŻE CAŁY CZAS SIĘ ODCHUDZAJĄ POZDRAWIAM PYCHOOOOOOOOOOOOOOTKA
delicje!!!! moje dzieciństwo:D
bardzo mi miło:)pozdrawiam serdecznie
Te ciastka są przepyszne. Robię je dziś kolejny raz, tym razem dodałam wiórki kokosowe.
myślę, że tak,pozdrawiam
Czy moze byc maka kukurydziana?
Ogromnie się cieszę, dziękuję za komentarz, pozdrawiam ciepło:)
PRZEPYSZNE CIASTECZKA!!!!!!!!!!!!!Taki prosty przepis!!! Nie wiem czy dojadą do rodziny, bo właśnie dla nich upiekłam!!!
Zamiast bakalii dałam 100g słonecznika i dodałam dwie łyżki kakao – pycha!
bardzo mi miło, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Powiem krótko :) Pychaa na pewno będę robiła ciasteczko cały czas z tego przepisu :) Dziękuje za przepis :)
miło mi, pozdrawiam serdecznie:)
Ciasteczka rewelacyjne, nigdy nie jadłam smaczniejszych:-)
Ciasteczka są PRZEPYSZNE!!! :) Robimy je z córcia już kolejny raz (chyba po raz piąty) i za każdym razem znikają w błyskawicznym tempie. Nasze ciasteczka pieczemy z żurawiną. Dziękujemy za super przepis!
cieszę się, że smakowały, pozdrawiam serdecznie:)
zmieszałam mąkę pszenną z mąką pełnoziarnistą (1:1) i nie wiem czy to przez to ( a może mój piekarnik), że mimo temperatury i czasu pieczenia- zrumieniły mi się za bardzo. Ale mimo to wyszły pyszne :). Fajny przepis :)
– myślę, że tak, pozdrawiam
Czy zamiast masła mogę użyć margaryny do pieczenia? Pozdrawiam serdecznie :)
bardzo mi miło:) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Prosty przepis, szybka realizacja a pyszny efekt! Nie wiem tylko komu udaje sie je zachowac na kilka dni, bo u mnie znikaja w kilka godzin:)
ciasteczka są przepyszne; wychodzą i dobrze smakują z każdą mąką: orkiszowa, orkiszowa razowa, owsiana :-) nie zastępujcie tylko cukru ksylitolem bo tracą wtedy kruchość
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie :)
Uzależniłam się od tych ciasteczek- przepysze :) pozdrawiam
bardzo mi miło:) pozdrawiam serdecznie
Ciasteczka wyśmienite. Właśnie po 4 dniach musze zrobić następne. A zapach podczas pieczenia obłędny.Super przepis. Pozdrawiam
myślę, że tak pozdrawiam
Zamiast mąki pszennej dodać żytnią np 720. Będzie ok?
Te ciasteczka są obłędne! Nie mogę przestać ich jeść. Moje się nie rozlewają i tylko trochę rosną. Dodsję trochę ponad szklankę owsianych i szklankę wiórków, bo nie przepadam za suszonymi owocami. Wszystkie sklepowe ciastka nie umywają się.
Zapomnialam dodac jajko … Ale i Tak wyszly
A czy ktoś z Was zastępował może mąkę pszenną pełnoziarnistą? Bo nie wiem, czy warto próbować.
Marta – cieszę się, że ciasteczka się udały i smakowały,
Ewa: – wszytko będzie dobrze, życzę smacznego
pozdrawiam serdecznie
Gdy formowałam ciasta, wyczuwalne były kryształki cukru, czy to jakoś negatywnie wpłynie na końcowy efekt ciasteczek? Pozdrawiam :)
nerkowców ::))
Witam :) To mój pierwszy przepis z Twojej strony :) ciasteczka są przepyszne…mocno maślane i bardzo kruche. Dodałam zamiast 1/2 szkl płatków-szklankę zblenderowanych migdałów i nerkowów + 1/2 szkl rodzynek :) Bardzo słodka strona-na pewno tu jeszcze zawitam :) Pozdrawiam.
Witam,
Cały dzień chodzi za mną ochota na słodkości. Teoretycznie nie powinnam bo zaczynam zdrowo się odżywiać, tak więc pomyślałam że ciasteczka owsiane będą dobra alternatywą.
Oczywiście skorzystałam z przepisu Małej Cukierenki i jak zawsze nie zawiodłam się! Ciasteczka robiłam wspólnie z Synkiem. Teraz po kolacji zajdamy się tymi pychotkami!!:)
Dziękuję za przepis!
Przed chwilą je zrobiłam i muszę upiec na nowo, bo zjedliśmy je w zastraszająco szybkim tempie:) Polecam, są baaardzo chrupiące i smaczne!
Pierwszy przepis który wypróbowałam i PYCHOTA! Na pewno będę częściej korzystać z tej strony :)
jajko w całości, pozdrawiam
czy jajko należy podać w całości czy samo żółtko?
hm… najlepiej dać pół na pół, pozdrawiam
Musze spróbować je upiec, ale czy zamiast płatków owsianych mogę użyć otrąb owsianych? Pozdrawiam
były naprawdę pyssszzne!
kocham je robić!:) pozdro
ogromnie się cieszę:) życzę kolejnych udanych wypieków, pozdrawiam serdecznie
Jest Pani cudowna :) Dzięki Pani zaczęłam piec i to z powodzeniem. Dotychczas wydawało mi się to ponad moimi możliwościami, ale Pani wszystkie przepisy podaje jak na tacy. Dziękuję ;)
rzeczywiście szybkie pyszne i szybkie…:)
Moje ulubione ciasteczka owsiane – daję 2 szklanki płatków owsianych i 1 szklankę bakalii ( słonecznik i Żórawina)
Są pyczne
Wspaniały przepis. Ciasteczka robiłam przynajmniej kilkanaście razy. Rodzina i znajomi zachwyceni! Pierwsze ciasteczka jakie zrobiłam, na zawsze pozostaną tymi najulubieńszymi, bardzo dziękuję! Pozdrawiam gorąco!:)
można dodać mniej cukru, do smaku, pozdrawiam
Ciasteczka wyszły pyszne! Dziękuję! Zastanawiam się, czy można mniej cukru dodać, bo jak dla mnie trochę za słodkie :)
myślę, że zwykłe, pozdrawiam
Czy lepiej wziąć płatki owsiane błyskawiczne, czy zwykłe?
Dzisaj z coreczka pokusilysmy sie na te ciasteczka:) wyszly pyszne, troche dodalysmy gorzkiej czekolady i zurawiny. Dziekujemy za kolejny przepis :) pozdrawiamy serdecznie.
Lepszych ciasteczek nie jadłam, są pyyyyszne :) i bardzo proste w wykonaniu:)
Lepszych ciastecze niż te nie jadłam. Jedynym blędem jaki zobiłam to za gęsto poukładałam je na blaszce i miałam „ciasto” a nie pojedyncze ciasteczka, ale smak cistek niesamowity :).. I bardzo proste wykonaniu :)
Ja go nie znam z tej strony, również pozdrawiam Natalia
Znam ten przepis, ze strony mojewypieki.com. Może warto byłoby o tym wspomnieć? Pozdrawiam, Sonka
Te ciasteczka są bezkonkurencyjne, cała moja rodzina je wypieka:)) Bardzo dziękuję za ten przepis:)
ile kakao można dodać pozdrawiam
tak można, pozdrawiam serdecznie
A czy zamiast bakali można dodać np. orzechy czy żurawinę ?
Pyszne wyszły, synowi smakują :)
można zamiast sody użyć proszek do pieczenia i proszę dać go tyle co sody, pozdrawiam
Witam
Z pośród chyba „miliona” przepisów w necie twój najbardziej przypadł mi do gustu i jeszcze 10 min a zobaczę czy moje ciasteczka się udały :) Oczywiście również modyfikowałam według swojego gustu ( dodałam słonecznik i wiórki kokosowe ) Mam tylko pytanie czy sodę oczyszczoną mogę wymienić na proszek do pieczenia ? Jeśli tak to w jakiej proporcji ? Pozdrawiam serdecznie :)
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Uzaleznilam siebie i moich chlopakow. Robie podwojna porcje raz w tygodniu. Super.
Moje ulubione ciasteczka. Pyszne, chrupiące, a do tego mogę zrobić zapas i spokojnie w pudełku czekają na swoją kolej! Najlepsze!
Można też na końcu polać ciastka rozpuszczona czekolada mleczna . Są prze pyszne !
to proszę piec na góra – dół 180oC pozdrawiam
a ja w swoim piekarniku mam tylko opcje góra lub dół :( tez 180c
3700 kcal
80g białka
150g tłuszcze
400g węglowodany
Tyle dostarcza całe „ciasto”. Pytanie, na ile ciasteczek je podzielimy :)
takie do gotowania, te większe – będą lepsze, pozdrawiam serdecznie
Czy płatki mają być błyskawiczne-te małe, czy takie do gotowania? bo to wielka różnica;)
cieszę się, że smakują:) pozdrawiam serdecznie i dziękuję
Wczoraj robiłam ciasteczka po raz drugi bo tak dzieciakom smakowały i musiałam wszystkie składniki powielić ×2 . Córki i zięć stwierdzili, że jeszcze tak dobrych ciasteczek nie jedli. Dziekuje za przepis który na moim osiedlu robi furorę bo komu dam spróbować ciasteczko to zaraz chce przepis. Pozdrawiam.
Są wspaniałe. Daję więcej bakalii . Lubię dać sporo żurawiny.
dobry pomysł, cieszę się, pozdrawiam serdecznie :)
Zamiast bakalii dałam kakao… Pycha:)
myślę, że można dać owsianą, ale najlepiej dać pół na pół z pszenną, pozdrawiam:)
Czy mogę zamiast maki zwykłej dać owsianą, wydaje mi się, że wyjdzie zdrowsza :) Co jescze mogę zmienić w moich składnikach aby wyszło zdrowiej :) Pozdrawiam i trzymajcie kciuki :)
bardzo się cieszę, pozdrawiam serdecznie i smacznego!
Zrobiłam wczoraj partię i na dziś zostały tylko 3 ciacha i to tylko dlatego że uprzednio je schowałam :) Połowę zrobiłam ze skórką pomarańczową i cytryną a drugą połowę z kakao i kawałeczkami czekolady. Pyyycha :) Dzięki za przepis!
Witam :)dziekuje za przepis :)ciasteczka sa przepyszne :) przepis ten dodalam do ulubionych :)p.s. dalam mniej cukru brazowego i dodalam troche miodu :) tez polecam:)
Pozdrawiam serdecznie:)
bardzo mi miło, cieszę się, że tak smakują, pozdrawiam serdecznie
Ciastka proste w wykonaniu i bardzo pyszne. Pozdrawiam :))
bardzo łatwy i szybki przepis nadający się dla poczatkujących
bardzo dziękuje ciasteczka wyszły znakomicie
Właśnie skończyłam je piec i teraz sie nimi objadam. Na prawdę jest to przepis banalny myślałam że to coś trudnego a teraz się przekonałam że to całkiem proste a jestem bardzo młoda i bałam sie je piec ale sie udało! Stronka świetna będę w przyszłości korzystać! :-)
Pozdrawiam :-)
myślę że nie, pozdrawiam
Witam, mam pytanie odnośnie konsystencji masy/ciasta, czy dałoby sie uformować rogaliki? (z nadzieniem)
Genialny przepis! Pycha :)
przepyszne! ja jeszcze dodaje do przepisu jak mam: żurawinę, rodzynki, orzechy, musli i płatki kukuryziane typu corn flakes
tak można , pozdrawiam
Można zamiast masła dodać margaryny?
Ciasteczka są pyszne :) Dziękuję za świetny przepis! Dodaję tylko 100 g masła i zamiast cukru miód i jest pysznie :) Idealne na podróż, przekąskę i co najważniejsze zdrowe:)
bardzo mi miło:), życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
…nagła zachcianka na słodkość….skok w internet..pierwszy z wyswietlonych przepisów….szybki rekonesans w kuchni odnośnie składników……….no i….SĄ….pierwsza partia stygnie, kolejne się pieką…pachnie w całym domu…nie wytrzymałam do całkowitego wystudzenia…..i pochłonęłam dwa:))))…jesuuuuu jakie one są pyszne…(dodałam pistacje, żurawinę , skórkę z pomarańczy ,suszone wiśnie i kawałeczki gorzkiej czekolady….)MNIAMUŚNE!!!!!!!…Bardzo dziękuję!!!
Zrobiłam wersję maka owsiana+maka pszenna, 3 łyzki miodu i musli – przepyszne i zdrowsze :)
Pierwsze ciastka, jakie zrobiłam :) Od roku je pieke, a za każdym razem są tak samo cudowne i rodzinka sie nimi zajada! Pozdrawiam! :D
Najlepszy przepis na ciasteczka owsiane!! Dziękuję i pozdrawiam i dziś ZNÓW je piekę!!! Angela
Zaraz piekę… już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że wyjdą pysznie! Świetna stronka , niedawno ją znalazłam i korzystam dopiero z drugiego przepisu ale na pewno będę tu zaglądać często :)
dużo kombinacji:) cieszę się, że smakowały, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Na bazie tego przepisu stworzyłam ciasteczka-śmietniki :-) powrzucałam trochę orzechów, migdałków, suszonych owoców, wiórków kokosowych, wszelkiej maści otręby i płatki, dwie łyżki cukru, pól szklanki mąki, jajo i ćwierć łyżeczki sody. I nie miałam margaryny, ani masła, więc użyłam oleju. Wyszły bardzo dobre, tylko kruche – chyba jednak trzeba było skoczyć po margarynę ;-)
Po cieście bananowym-wyszło super!- wyjęłam ciasteczka z piekarnika …odczekałam i mniam mniam. Dałam cukier brązowy i miód,żurawina,orzechy włoskie,płatki migdałów,pomieszałam mąki : pszenna,owsiana i ryżowa.Rozpływają się w ustach i było 31 sztuk !
gratulację! cieszę się, że smakowały,
pozdrawiam serdecznie:)
pyszne, zrobiłam na próbę z 1/4 ilości składników (no jajka nie podzieliłam :))
dodałam ciutkę miodu i z bakali płatki migdałów
jestem z siebie dumna, bo pierwszy raz w życiu upiekłam ciasteczka
dziękuję za ten przepis i inne
Przepyszne ciasteczka, dzieci są zachwycone. Z ochotą skorzystam również z innych przepisów.
Robiłam podwójną porcję, używając płatków musli, cukru dałam tylko 3/4 szklanki, bo nie chciałam, żeby były bardzo słodkie, ale dodałam 2 łyżeczki miodu dla zapachu i aromatu. Wyszły naprawdę pyszne, cała rodzina i chłopak byli zachwyceni :)
na pewno będą pyszne, pozdrawiam
Świetny przepis! Bardzo łatwe do zrobienia, co dosyć istotne jako że mam 16 lat i raczej marne doświadczenie kulinarne. Zamiast bakalii dodałam wiórki kokosowe, mam nadzieję, że nic tym nie zepsułam. Ciasteczka właśnie się pieką, więc zobaczymy jak wyjdą (:
Upiekłam – pyszne i chrupiące jak w opisie :)
oj nie wiem:)
Ile takie ciasteczko ma kalorii ?
Rewela:) Cukier i masło zmniejszyłam o połowę i wyszło pysznie i nawet bardzo słodko, a obawiałam się że będzie bez smaku. Następnym razem dam jeszcze mniej cukru (użyłam białego). Dzięki za przepis!!:)
Ciasteczka super :) nie mogłam się zdecydować czy robić ciastka czy ciasto z bananami dwukolorowe – zrobiłam to i to – świetna stronka – na pewno będę korzystać z przepisów i polecam
bardzo mi miło, cieszę się:) powodzenia z ciastem jogurtowym, na pewno sie uda! pozdrawiam serdecznie
Przyznam szczerze, że podczas robienia wyglądały mało apetycznie ale są prze… prze… przepyszne!!!!!!!!!!!!!!! zajadam się nimi cały dzień :) polecam bo są banale do zrobienia a ja nie mam ogóle wprawy w gotowaniu ! kolejne wyzwanie to ciasto jogurtowe:)
pozdrawiam i super przepisy:)
myślę, że około 5-6 łyżek, pozdrawiam
właśnie piekę :) gdybym chciała zastąpić cukier miodem, ile powinnam go dodać?
cieszę się bardzo, również pozdrawiam
ciastka pyszne. Pozdrawiam
Czy ktoś byłby w stanie policzyć kalorie? ;)
bardzo mi miło:) cieszę się, że ciasteczka smakowały,
pozdrawiam serdecznie
Super ciasteczka – dałam słonecznik i żurawinę – pycha
można, pozdrawiam
Kusi mnie, żeby je dzisiaj upiec! Czy można dodać o połowę mniej cukru???
Ciasteczka rewelacja:). Dodaję sporo rozdrobnionych orzechów laskowych i startą czekoladę z płatkami zbożowymi. Coś wspaniałego:)
chciałbym zabrać głos jako przedstawiciel płci męskiej, otóż…gotować i piec nie umiem, nie potrafię zrobić nawet zupy pomidorowej ale postanowiłem zrobić ciasteczka wg Pani przepisu… i stał się cud…wyszły, ba, są smaczne, mało tego, jutro będę robił brownies wg instrukcji podanej na Pani stronie. Dziękuję :)
Właśnie upiekłam, jeszcze ciepłe a znikają w oczach. Przepyszne :)
cieszę się, że smakowały:) pozdrawiam serdecznie
Piekę je kolejny raz… za każdym razem zmieniam coś w składzie bakalii i jest super :) Zmniejszam jednak ilość cukru, a mąkę daję razową (to rady dla tych na diecie)
Ciasteczka piekłam juz dwa razy :) są pyszne, wszyscy sie zajadają :) u mnie juz po 13 minutach są idealnie wypieczone POLECAM :)
Ciasteczka rewelacyjne! Praktycznie samo przygotowanie trwa max 10 minut plus pieczenie. Moja dieta chyba się właśnie skończyła :-)
cieszę się bardzo pozdrawiam:)
Robiłam takie ciasteczka pierwszy raz :) wyszły pysznie !!! :) czekam aż wypróbuję inne przepisy :)
Kamila: – dziękuję za radę, cieszę się, że smakują,
Bet: – bardzo mi miło:) wspaniale, że najbardziej smakują,
pozdrawiam serdecznie
Wlasnie skonczylam ciasteczkowy maraton. Wyprobowalam dzisiaj 4 rozne przepisy. Twoj jest zdecydowanie najlepszy, bardzo dziekuje :). Nie obylo sie bez modyfikacji, ale zawsze je robie. Zmniejszylam ilosc cukru do pol szklanki, zamiast maki pszennej uzylam kukurydzianej, zmniejszylam ilosc masla i platkow (do 2 szklanek), pominelam cukier wanilinowy.
Ciasteczka sa kruche i pyszne. Nastepnym razem zamiast cukru dodam miod, bedzie zdrowiej, ciekawe, jak beda smakowac.
Zrobilam tez ciastka z platkow, bakalii i bananow, ale mimo niezlego smaku nie odpowiada mi ich konsystencja – sa zbyt miekkie, takie ciastko-placki, a Twoje sa idealne. Jeszcze raz dziekuje :)
Już drugi raz korzystam z przepisu, ciasteczka są wyśmienite, bardzo dziękuję za udostępnienie i z pewnością jeszcze nie raz skorzystam. PS ja zamiast płatków owsianych i bakalii dodaję płatki musli i mniej cukru:) pozdrawiam serdecznie!
Wyszły naprawde pyszne!
anecia: – świetne modyfikacje,
Vinka: może Pani pominąć to i to,
pozdrawiam ciepło
Czy mogę nie dodawać sody i/albo cukru waniliowego?
troszke zmodyfikowałam przepis i wyszły bardzo dobre. bardziej dietetyczne. dałam tylko 3 łyżki cukru starłam 2 rządki gorzkiej czekolady i były nawet słodkie, no i zamiast szklanki mąki dałam pół na pół mąka z otrębami, wyszły super
Witam, cieszę się, że ciasteczka smakowały, dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
Bardzo prosty i smaczny przepis! Zrobiłam z mąki kukurydzianej, dałam pół szklanki cukru i 2 szklanki różnych bakali: migdały, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, żurawina, gorzka czekolada Pychota!!
ogromnie się cieszę, pozdrawiam serdecznie:)
Tak bardzo udane ciasteczka!
Przepis mega przydatny , pychotka!
Wczoraj zrobiłam i wyszły mi idealnie, dodałam jeszcze zurawine, rodzynki i wiórki kokosowe – jutro zrobię z czekoladą :)
Koleżanką w pracy mega smakowały!!!
Pozdrawiam
racja – z mąką kukurydzianą wyszły pyszne, ale następnym razem dam więcej bakalii; pozdrawiam
jest godz. 22 a ja po przeczytaniu przepisu już piekę………… pierwsza blachę 12 szt juz jej niema………. rewelacyjne ciasteczka. Pal licho kalorie !!!!!
pozdrawiam i dzięki za przepis
również pozdrawiam:)
Bardzo dobry przepisy , szczególnie jak komuś się nudzi w walentynki ! Dzięki i pozdrawiam ;>
nigdy nie używałam mąki z płatków owsianych, więc nie wiem jak się zachowa, pozdrawiam
czy zamiast mąki pszennej można dać mąkę z płatków owsianych?
bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że smakują, pozdrawiam serdecznie
Przepis rewelacyjny. Ciasteczka pyszne, wszystkim smakują. Bardzo dziękuję :)
myślę, że z kukurydzianą powinny się udać, pozdrawiam
a ją się zastanawiam, czy mogę mąkę pszenną zastąpić np. kukurydzianą albo jakąś inną – jaki będzie efekt? mam alergię na pszenicę i ochotę na ciasteczka owsiane – tylko czy da się to pogodzić
Ciasteczka piekę od dłuższego czasu.Dodaję co najmniej szklankę dodatków tj : czekolada gorzka, rodzynki, żurawina, śliwki suszone , słonecznik , dynia, siemię ,kokos, migdały i co tylko mam w domu.Córcia 2 letnia uwielbia ,mąż również a co najważniejsze zdrowe.
Ekstra ciasteczka:) kiedys robilam z innego przepisu i nie wyszly za dobre, natomiast te sa genialne! nie tylko smaczne po upieczeniu ale z kazdym dniem sa jakby lepsze:)
Piekę je na okrągło – kiedy tylko się skończą zaraz piekę następne – są pyszne i zajada się nimi cała rodzina (nie tylko dzieci) .
Pozdrawiam
Jola
ogromnie się cieszę, że ciasteczka tak dobrze się udały i smakowały, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie:)
zawsze marzyłam, że będę piec ciasteczka owsiane;D *przepis serdecznie pozdrawiam!
fenomenalne ciasteczka. pzepis banalny. nawet takie beztalencie pieczeniowe jak ja nic nie jest w stanie zepsuć. piekę je regularnie. przepis pocztą pantoflową poszedł w świat- wszyscy użtkownicy równie zadowoleni. BARDZO DZIĘKUJĘ
Super przepis jednak następnym razem dodam o połowę mniej cukru;)
może być margaryna, pozdrawiam
Czy zamiast masła mogę użyć margaryny?W lodowce mam jeszcze masło klarowane.
Ciasteczka wyszły genialne. Piekłam kilka dni pod rząd! Pierwszy raz korzystałam z tej strony i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Wyszły za każdym razem.
Pozdrawiam i zapraszam do mnie : http://justbelieveandlive.blogspot.com/
Pyszne, dodałam troche miodu i oprócz bakali suszoną żurawinę , warto zaznaczyc ze ciasteczka bardzo zwiekszają swoją objetosc podczas pieczenia, mi 1 partia wyszła na całą blachę i musiałąm je przecinać nozykiem. Trzeba zrobić duzy odstep przy układaniu ich na blache.
tak można, pozdrawiam
A można zamiast masła dać margarynę?
Anna: – nie wiem, nigdy nie piekłam na ryżowej, pozdrawiam serdecznie
bardzo się cieszę:)) dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
jejciu jeszcze jestem pod wrażeniem… ciastuszka mega mega pyszne!! nawet mój mąż zażyczył sobie bym zapakowała mu dziś do pracy a jest wielkim krytykiem kulinarnym :)) jako bakalie dodałam rodzynki, słonecznik i wiórki kokosowe :)
Świetny przepis – gratuluję :)
Witam mam pytanie czy zamiast maki zwyklej moge dac make ryzowa jestem przed pieczeniem pozdrawiam
można nie dodać lub proszę zastąpić proszkiem do pieczenia, pozdrawiam
czy mozna nie dodac sody do ciasteczek? nie mam jej w domu a sklepy sa juz zamkniete :cc
bardzo mi miło, cieszę się, że smakują:)
pozdrawiam serdecznie
Na ciasteczka grzeje się piekarnik piekę je już 4 raz :)
bardzo się cieszę, że smakowały,
pozdrawiam ciepło
Wyszły pyszne:)) Może trochę za słodkie mimo że dałam mniej cukru:) Ale bardzo smaczne. Piekłam pół h.
nikt nie napisał ze przy pieczeniu wszystko sie zlewa
Ciasteczka wyszły piękne, duuże i pyszne :)
Robi się je bardzo szybko, a radość trwa do ostatniego okruszka :P
Ja zamiast bakalii dodałam zwykłe orzechy, które przed tym rozgniotłam :)
Serdecznie polecam!
Pozdrawiam ;)
ogromnie się cieszę, że smakują,
dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie:)
Ciasteczka pyszne! Ja dodałam mąkę pełnoziarnistą, taką do wypieku chleba. Sprawdziła się rewelacyjnie :) i błonnika było więcej :) Pozdrawiam!
przepis jest fantastyczny, ciasteczka są przeeeeepyszne! :))
Zdecydowanie polecam :))) pyszne i zdrowe
Robiłam już kilka razy, dodaję płatki owsiane z Lidla z suszonymi owocami lub z suszonymi owocami i orzechami więc daję ich poprostu 3 szklanki i nie dodaję już żadnych bakalii. Zawsze wychodzą super z tego przepisu więc serdecznie go polecam.
myślę, że tak, pozdrawiam ciepło
mam jesszcze jedno pytanie :). moge uzyc platkow owsianych blyskawicznych?
nie jestem dobra z gotowania ani pieczenia ale ten przepis jest rewelacyjny ciasteczka przepyszne !!!!
łatwo, szybko a efekty wyśmienite !!
naprawde polecam !!
Megi – to bardzo miłe, ogromnie się cieszę, że ciasteczka smakowały, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Paula: – wydaje mi się że tak, ale ja nie próbowałam z inną mąką,
pozdrawiam ciepło
Witam. Czy można użyć innego rodzaju mąki i nie dodawać bakalii. Wyjdą dobre?
… i zdały jeden z najsurowszych testów – „Test Mojego Teścia” :), który wcale nie jada słodyczy. Położyłam całe ciasteczko na talerzyku obok kawy, głupio mu było się wymówić, więc rad nie rad skubnął odrobinkę i wydał werdykt: „Moooże byyyć…” (szkoda, że nie słyszeliście jego intonacji – bezcenna!), po czym powolutku, po cichutku zmiótł resztę do ostatniego okruszka.
Wydaje mi się, że przy jednym ogniu upiekły się dwie pieczenie… Ciastka otrzymały certyfikat jadalności w kategorii „Teść i słodycze”, a ja też zdałam egzamin (który dramatycznie rozgrywał się w tle) na… synową ;)))
Pozdrawiam serdecznie, dziś piekę jeszcze raz, w charakterze pierniczków wigilijnych, czyli z dodatkiem przypraw korzennych.
O „motyla noga”, dziś jest dzień bez wulgaryzmów, ale chyba mi wybaczycie, bo to co upiekłam wg. przepisu podanego w Małej Cukierence przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Nie dość, że zupełnie bezinwazyjnie; nie pobrudziłam nawet paluszka, to smak i kruchość – REWELACJA!!! Rozpływają się w ustach.
Z bakalii miałam jedynie wiórki kokosowe i żurawinę, więc dodałam, płatki delikatnie „bzyknęłam”, żeby były troszkę drobniejsze, wszystko robiłam po kolei jak wyżej, tylko już do końca używałam miksera, a formowałam łyżką moczoną w wodzie. O, ja niemądra…, zrobiłam z połowy porcji :..(
Bardzo dziękuję za ten przepis, bo owsiane robimy często, ale nigdy nie były TAKIE :P
lepsze będą zwykłe, pozdrawiam
Witam,płatki owsiane lepsze będą zwykłe czy błyskawiczne?Pozdrawiam!
myślę, że tak, pozdrawiam
Czy mozna uzyc platka owsianego blyskawicznego?
Bardzo się cieszę, że ciasteczka smakowały:) bardzo dziękuję za komentarze, pozdrawiam serdecznie
Ciasteczka wyszly MEGA PYSZNE!, rzadko kiedy dodaje komentarze na stronach kulinarnych, ale w tym przypadku musialam. Tak znakomite ciastka jeszcze nigdy mi nie wyszly :D Bardzo dziekuje :))
Bardzo się cieszę że smakowały
Pozdrawiam serdecznie:)
Nareszcie znalazłam przepis na idealne ciasteczka. Ciastka rewelacja, piekę co tydzień , osobiście dodaję mniej cukru i dużo słonecznika , bo go uwielbiam. Gratuluję fajnej strony. Pozdrawiam :)
Pyyyyyyszneeeee wyszły – Mała Cukierenka rządzi :)
Właśnie zrobiłam dla moich najbliższych na Mikołaja i są pyszne!!! Dziękuję za przepis!:)
bardzo się cieszę, że smakowały, pozdrawiam serdecznie:)
Ciasteczka z Pani przepisu wyszły przepyszne!!
Cała rodzinka była zachwycona-jutro robię powtórkę!!!
Pozdrawiam!!!!
właśnie zrobiłam ciastka z Twojego przepisu – są pyszne i bardzo łatwe, nawet mnie -osobie, która ma dwie lewe ręce do pieczenia udały się pięknie:) Zamiast bakalii dodałam kawałeczki czekolady. Polecam!
to wspaniale:)
dziękuję za komentarz, pozdrawiam serdecznie
to najlepsze domowe ciasteczka jakie kiedykolwiek jadlam! duze, chrupiace, slodkie, a jednoczesnie zrowe i nie tak bardzo kaloryczne no i z duza iloscia blonnika. Ja zamienilam make pszenna na orkiszowa i wyszly rownie pyszne. Szczerze polecam :)
przepyszne :) nic dodać nic ująć Pozdrawiam
Ciasteczka bomba :). Nie jestem mistrzem w kuchni, ale wyszły mi przepysznie. Wszystkim smakowały. Wypróbowałam już kilka przepisów na ciasteczka owsiane-te są najlepsze. POLECAM! Jedyne „ale” to następnym razem dam odrobinę mniej cukru
Wspaniałe ciasteczka a jakie pyszne – niebo w gębie :-D
SĄ C U D O W N E !!!!!!! DZIĘKUJĘ BARDZO <3
Pyszności, dodałam trochę mniej cukru i 1/2 szklanki płatków zastąpiłam 1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego a do tego odrobina cynamonu. Wyszło bajecznie :D
Anonim:-ogromnie się cieszę, pozdrawiam serdecznie:)
MAJA:- używam masła o zawartości tłuszczu 82% jest najlepsze,
dziękuję za komentarz
WITAM ,DZISIAJ Z CÓRECZKĄ DOKONAŁYŚMY WYPIEKU CIASTECZEK—SUPER!!!!!
POLA I DAGA !
Przepis brzmi cudownie prosto, więc może i mi wyjdą takie ciasteczka :) Pytanie mam co do masła- jakie dodać, takie typu KASIA/PALMA czy jakieś inne? Pozdrawiam
Jestem totalnym beztalenciem kulinarno-wypiekowym, ale te ciastka wyszły mi rewelacyjnie i zachwyciły wszystkich domowników! Dziękuje za przepis, pozdrawiam :)
Ciasteczka są rewelacyjne! Jestem na etapie zauroczenia płatkami owsianymi a przepis na te ciasteczka trafia do moich ulubionych – szybki, prosty i pyszny :) Pozdrawiam i dziękuję!
Mmm… ciasteczka wyszły pyszne. :-D
Wielkie dzięki za przepis ;-)
;-)
Proszę dodać więcej mąki, powinno pomóc, pozdrawiam ciepło
Dziękuję za przepis :) Ciasteczka wyszły przepyszne, jednak nie wyglądają tak pięknie jak na zdjęciu… Po włożeniu do piekarnika trochę się „rozlały”, dzięki czemu są dość duże, ale nie są takie okrąglutkie na brzegach, tylko właśnie rozlane, jak placuszki. Chciałabym, żeby były trochę grubsze i nie rozpłaszczały się. Co powinnam zrobić? Dodać więcej mąki? Płatków? Będę wdzięczna za pomysły!
Pozdrawiam
myślę, że tak,ale najlepiej pół na pół,
pozdrawiam
A czy zamiast zwykłej mąki przennej można użyć pelnoziarnistej? ;) pozdrawiam :)
Ciastka są super smaczne :-D
życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie:)
Właśnie wyjęłam ciasteczka z piekarnika- są przepyszne ;) Dodałam jeszcze pokrojoną gorzką czekoladę :) Dziękuję za fajny przepis i pozdrawiam :)
Anonim: – tak, jajko z masłem przez chwilę ucieramy mikserem, ale tak na średnich obrotach,
ewelina: – 170oC ale na funkcji termoobieg, powinny raczej się spiec z wierzchu,
pozdrawiam
moje po 20 min przy 170 stopniach sa surowe w srodku a od spodu spiecozne :(
Dziś planuje zrobić po raz pierwszy ciasteczka owsiane, przepis mi się bardzo podoba. Zastanawiam się czy to jajko w tym maśle mam ucierać mikserem. Za odpowiedz z góry bardzo dziękuję :-) Pozdrawiam
życzę smacznego! pozdrawiam
Mniam :) Robiłam pierwszy raz i ułożyłam ciacha zbyt ciasno – nie sądziłam, że potrzebne są aż takie duże odstępy. Druga blacha będzie ładniejsza!
bardzo się cieszę:) pozdrawiam
Pychota!!!! :) polecam
Może się nie dopiekły, proszę piec dłużej, pozdrawiam
Dlaczego są one surowe na spodzie? należy je przewrócić?
Czemu po wyjęciu z piekarnika są miękkie?
przepis obłędny, rodzina zachwycona
bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że ciasteczka smakują,
pozdrawiam serdecznie
pierwszy raz zrobiłam z margaryną kasią i z płatkami błyskawicznymi, drug raz zrobiłam tak jak w oryginale, tylko dodałam białej czekolady i te z margaryną wyszły mi takie bardzie jakby zwarte, ale i tak są pyszne w smaku- a trochę się rozpłynęły pewnie przez tą czekoladę. dziękuje za przepis, a że jestem teraz mamą karmiącą to jest jedna z niewielu słodkich przekąsek na którą mogę sobie pozwolić:)
wspaniale, cieszę się:) pozdrawiam ciepło
Zrobiłam. Tylko jedną szklankę płatów zamieniłam na szklankę musli z dużą ilością rodzynek, orzechów itp. i powiem, że moja rodzina oszalała z radości. :) Dziękuję pięknie
AGA: – bardzo dziękuję za radę:)
Anna: – nie wiem ile mają kalorii,
Anonim: – proszę nie dodawać proszku,
bardzo dziękuję za komentarze, cieszę się, że ciasteczka smakowały,
pozdrawiam serdecznie
mam pytanie dodac proszek do pieczenia czy nie koniecznie
Upiekłam je pierwszy raz w wakacje i piekę co jakiś czas ,bo domownicy zachwyceni za każdym razem i ciągle im mało ! :) To jedyny sposób na „przemycenie „do ich diety płatków owsianych :)
Przepyszne :):) ile mają kalorii?:)
właśnie zrobiłam – wyszły cudownie! Takie chrupiące jak zawsze chciałam – dziękuję za świetny przepis :)
Witam ponownie,
moja córcia opatentowała, że na drugi i kolejny dzień ciasteczka są smaczniejsze jeśli są podgrzane :)
Polecam więc ciasteczka owsiane na ciepło :)
cieszę się, że Pani korzysta z przepisów i że ciasteczka smakowały, dziękuję za komenatrz,
pozdrawiam serdecznie
Ciasteczka rewelacja, pyszne, chrupiące, nie można się powstrzymać od podjadania :) Kiedyś nudząc się w pracy :) weszłam na stronkę „Mała Cukierenka” – fajne przepisy, korzystam coraz więcej. Pozdrawiam serdecznie
Ciasteczka pyszota! Chodziły za mną juz od dawna i w końcu przekonałam moją córeczkę, żeby zamiast babeczek zrobić ciasteczka osiane. Ma 3,5 roku, ale w kuchni jest prawdziwą pomocniczką :). Dzielnie ugniatała ciasto, rozpłaszczała kulki na blasze, a po spróbowaniu stwierdziła, że ciasteczka są PRZEPYSZNE!
I pełni się z nią zgadzam :)
Pozdrawiamy słodko i dziękujemy za przepis!
Super! nareszcie jakis przepis na wiecej niz 5 ciastek
dobrze, ale jakiej firmy masło, jaka nazwa? Przepraszam, że męczę, ale jestem ciekawa,
pozdrawiam ciepło
Używam zwykłego masła w kostce. Spróbuję z mniejszą ilością mąki, dodam może 3/4 szklanki zamiast 1 szklanki. Pewnie dziś/jutro znów będę piec te ciasteczka to zdam relację z pola walki.
Susanna szyje – hm… może trochę ciut mniej mąki i powinno być dobrze, jakiego Pani używa masła?
franiula – bardzo się cieszę że smakują,
dziękuję za komentarze,
pozdrawiam ciepło
Ciasteczka piekłam już chyba… 5 raz (z różnymi dodatkami) i upiekę po raz kolejny ale moje ciasteczka nie chcą się rozlać na blasze i spłaszczyć. Nie wiem dlaczego? Co robię źle…?
Ciasteczka baardzo dobre i co ważne zdrowe. Ja zrobiłam mix płatków bo miałam owsiane ,jęczmienne i orkiszowe .Dodałam żurawinę pestki dyni orzechy gorzką czekoladę i właściwie co miałam to wrzuciłam.
Córcia 2 letnia bardzo je lubi co mnie cieszy .
Pyszne :-)
Monika – myślę, że tak,
Ewo – cieszę się, że smakowały,
pozdrawiam serdecznie
Czy zamiast płatków owsianych można użyć gryczanych?
witam .dziękuję za tak prosty przepis ,moi synkowie uwielbiają te ciasteczka.pozdrawiam serdecznie
Bardzo smaczne, super na Dzień Chłopaka w sam raz
pozdrawiam
myślę, że tak, będą dobre, pozdrawiam
czy myśli Pani, że można dodać do masy posiekanej gorzkiej czekolady?
bardzo mi miło:) cieszę się, pozdrawiam ciepło
Przepyszne ciasteczka!! Moja roczna coreczka po prostu je uwielbia :) No i cala rodzina i znajomi oczywiscie tez chetnie sie nimi zajadaja ;)
Rewelacyjne ciasteczka. Długo czekałam na tak prosty i pyszny przepis :). Musiałam jedynie troszkę zmniejszyć temperaturę piekarnika i piekłam troszkę krócej. Ciacha mniamniaśne!
Pyszniutkie i wielkie mi wyszły, całej rodzinie bardzo smakowały
Przepyszne!
właśnie się delektuję…;p
Przepyszne!
Bardzo się cieszę, ze smakowały i dobry pomysł z margaryną,
dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
margarynę rozpuszczam na małym ogniu,bez miksera;-)do tego dodaję duzo-ale to naprawdę duzo słonecznika,ciastka wychodzą przepyszne i malo przy nich pracy;-)
ale pysznie:) życzę smacznego! pozdrawiam serdecznie
Dodam ze zamiast masla dodalam margaryn ktora lezala w temp pokojowej od wczorajszego wieczora i dalam 175 g.. Reszta wg Twojego przepisu!! BIG UP!!;)
P.s. Szkoda ze jestem na redukcji wagi i zjadlam jedno ale napewno jeszcze kiedys sprobuje:) dzis poki co moj gosc bedzie sie zajadal tymi ciasteczkami:)) a na obiad zrobie dla nas dietetycznie lodki z cukini mieskiem kurczaczka i papryka nadziewane:))
ja nie próbowałam,
pozdrawiam ciepło
Wygladaja pieknie. Czy probowal ktos zrobic je bez cykru i na mace orkiszowej pełnoziarnistej? Chyba jutro sprobuje:))
bardzo mi przykro, pozdrawiam ciepło
a ja chyba coś zepsułam…. zrobiłam to z margaryny Kasi zamiast masła i wszystko się rozpłynęło na gładką masę:/
Ogromnie się cieszę:) bardzo dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie:)
znalazłam przepis wczoraj-zrobiłam, zniknęły praktycznie po chwili.dzisiaj zrobiłam po raz drugi, nie miałam tyle płatków-dodałam otrąb żytnich, dałam dwa razy tyle bakalii ile jest w przepisie (słonecznik,migdały,kokos) i do części dodałam na próbę kawałki czekolady – wszystko wyszło przepyszne!przepis mozna modyfikować jak się chce i wyjdzie super.tych ciasteczek nie da sie „zepsuć”! są boskie! jutro zapakuje córci z drugim śniadaniem.dziękuję!
bardzo mi miło, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło:)
REWELACJA. Zrobiłam część z orzechami włoskimi i część z żurawiną i rodzynkami , wyszły mistrzostwo świata. Dziękuję za super przepis i puszczam go dalej w świat do rodzinki i znajomych.
Susanna szyje – cieszę się, że smakowały:)
kinga:- myślę, że tak około tygodnia,
pozdrawiam serdecznie
Korzystając z chwili snu mojego synka upiekłam te ciasteczka. Konsystencja ciasta mnie nie przerażała bo wcześniej piekłam inne ciasteczka owsiane i taka „pulpa” musi być aby wyszły pyszne :) Są naprawdę wspaniałe, kruche i chrupkie. W całym domu unosił się niesamowity zapach :) Kolejny przepis dodany do ulubionych pewniaków. Wielki plus za to, że przygotowanie i pieczenie trwa chwilę.
Ile czasu mogą stać? ;)
wspaniale się palą.
bardzo dziękuję za komentarz, cieszę się, że smakowały:)
pozdrawiam serdecznie
Przepyszne!
Po prostu wspaniałe
ja dodałam trochę wiórek kokosowych
i wyszły wspaniałe
bardzo sycące i słodziutkie :)
dzięki że umieściłaś tak fajny przepis
:) czasami tak bywa, najlepszym się przytrafia,
pozdrawiam serdecznie
Jestem początkującą kucharka, zrobiłam je ale przez nieuwagę dodałam 2 łyzeczki sody zamiast 1/2.. No cóż, przynajmniej wyrosły, nastepnym razem będzie lepiej :D
bardzo się cieszę że smakowały, dobry pomysł z czekoladą
pozdrawiam serdecznie:)
pyszne :) ja pod koniec pieczenia połóżyłam na wierzch małe kawałki czekolady gorzkiej, delikatnie się rozpłynęła i fajnie wygląda
bardzo się cieszę:), że ciasto nie trafiło do kosza, dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie
Witam, właśnie zrobiłam te ciasteczka. Ma do mnie wpaść siostra na kawę, więc pomyślałam, że takie ciasteczka skutecznie umilą nam czas. Na etapie mieszania wszystkich składników byłam załamana- wydawały się tak okropnie tłuste :/ nawet się zastanawiałam czy sobie nie darować i ich nie wyrzucić. Kombinowałam co zrobiłam nie tak. Tym razem (!) co mi się naprawdę rzadko zdarza, zrobiłam wszystko dokładnie wg przepisu. No ale nic, uformowałam ciastka i hop do piekarnika. W całym domu pachnie pięknie wanilią a ciastka wyszły świetne :) kruche, maślano-waniliowe. Rada dla tych, których tak jak mnie załamie konsystencja przy mieszaniu- przecierpieć, bo ciastka są tego warte. Pozdrawiam ciepło :)
mam nadzieję, że będą smakowały, pozdrawiam:)
Oh moje właśnie są w piekarniku i pachną pięknie:-) Za to chyba odstępy zbyt małe, bo trzeba będzie tego placuszka kroić nożem ;-) Tak to jest jak się chce wszystko za jednym razem upiec. Nauczka na przyszłość! Pozdrawiam
szybkie, proste i przesmaczne. pół godzinki i upieczone. drugie pół i ciastek nie ma ;d
Moje jedno „ciasteczko” wyszło jak wielka pajda chleba hehe troche przesadziłam z wielkością kulek ale fakt , ze sa przepyszne :)
Przepyszne, wprost genialne. Dodalam jeszcze troche sezamu i wiorkow kokosowych :)
generalnie ciastka dobre, jednak nie wyszły mi coś…rozlały się i troszkę przypaliły ranty…
Ciastka są niesamowite! Właśnie je upiekłam i moi przyjaciele zajadali się nimi! Następnym razem zamoczę jedną połowę w mlecznej czekoladzie tylko muszę znaleźć dobry przepis i już w ogóle będą obłędne! Dziękuje za przepis i z pewnością skorzystam z innych :)
Sa przepyszne i bardzo proste
Ciastka rewelacja!!!!! Właśnie upiekłam, pachnie w cały domu. Zrobiłam właściwie mega ciacha!!! Za duze chyba te moje kuleczki;) Ale i tak super. Dodałam posiekane migdały i skórke pomaranczową:) POLECAM GORĄCO nawet na te gorące dni. Dzieki Cukierenko!
można spróbować, teraz tak gorąco to masło jest bardzo miękkie,
pozdrawiam
Można zmniejszyć porcje masła? Odchudzam się, więc chyba za dużo kalorii :D
Rzeczywiście super. Właśnie upiekłam i rozlały się na całą blachę:(
bardzo mi miło:)
pozdrawiam serdecznie
wyszły świetnie!
dodałem żurawiny i gorzkiej czekolady
pyszka!
I znowu strzał w 10, ciastka są pyszne. Polecam!!!!!!
Jejku! zrobiłam je jakieś 20 minut temui są genialne! Super przepis :) Polecam!!! Wyszły wielkie, ale przepyszne! Na pewno zrobię je jeszcze nie jeden raz!
mmmmmmmmm pyszności! pierwszy raz w życiu upiekłam coś z przepisu znalezionego w internecie i to był strzał w 10! :)
Rewelacja! Nie dodawałam żadnych dodatków. Wyszły boskie! Chrupiące, waniliowe… Dla mnie sama rozkosz. Po prostu niebo w gębie!
życzę udanej wycieczki i smacznego! dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
Popełniłam te ciasteczka, gdyż za parę dni jadę na wyprawę rowerową i te ciastka będą jak znalazł. Dodałam trochę kakao i pół szklanki wiórków kokosowych zamiast bakalii. Są ok, ale trochę za kruche, żeby brać je w plener, poczekam niech trochę pobędą sobie na powietrzu, może stwardnieją :) Zrobiłam duże kule i ciasta wyszły wielgaśne i kwadratowe, następnym razem zmniejszę kulki, zwiększę odstępy i będę piekła na dwie tury w piekarniku.
Bardzo smaczne, właśnie delektuję się pierwszym ciastkiem :-)
mmm… moje też:)
pozdrawiam serdecznie
Wspaniałe, po prostu boskie. W połączeniu ze szklanką mleka lub soku pomarańczowego tworza moje ulubione śniadanie :)
Przepyszne, własnie je upiekłam, dodałam żurawinę, bo tylko ją miałam…. cudownie chrupią, dziękuje za przepis!!!
wspaniale:) dziękuję za komentarz,
pozdrawiam ciepło
ciastka są przepyszne. dodałam mąki pełnoziarnistej, migdały, suszone morele i żurawinę, wiórki kokosowe i kawałki gorzkiej czekolady. od tej pory moje ulubione:)
super, bardzo się cieszę, ciekawe dodatki,
pozdrawiam serdecznie
Do mąki dodałam łyżkę kakao, a w ramach bakalii co tam znalazłam po szafkach i zapach rumowy – kilka kropli. BOSKIE…
:) cieszę się, że smakowały i były chrupiące.
pozdrawiam serdecznie
wyszły pyszne,chrupiące jak jasna cholera :) dodałam tylko płatki owsiane+ziarenka dyni i słonecznika :)
ogromnie się cieszę:) dziękuję za komentarz:) pozdrawiam ciepło
absolutnie pyszne!! wszyscy ktorzy je probuja prosza o przepis. Uwielbiam je – sa chrupiace, maslane i maja duuuzo dobrego (ja dodaje jeszcze wiecej platkow i co najmniej szklanke bakalii)
nie próbowałam z kakao,
cieszę się, że smakują:)
pozdrawiam serdecznie
Super przepis – ciasteczka pyszne i banalnie proste w przygotowaniu. Można robić dosłownie z zamkniętymi oczami, ja sypię niebotyczne ilości bakalii, nie przykładam uwagi do ilości poszczególnych składników (miarka „na oko ;)), a ciacha i tak zawsze wychodzą smaczne i chrupiące. Czy ktoś może próbował dosypać do nich kakao? Chciałam upiec czekoladowe dla taty, ale martwię się, że ciasteczka stracą ten swój specyficzny posmak..
myślę, że będą dobre,
pozdrawiam
Myślicie że bez bakali też będą smakować tak dobrze?
bardzo się cieszę:) dziękuję za komentarz,
pozdrawiam serdecznie i smacznego!
Pierwszy raz w życiu piekłam ciastka i wyszły super! Idealne!
Jagoda, gonia200- wspaniale:) bardzo się cieszę,
dziękuję za komentarze,
pozdrawiam ciepło
Ciasteczka rewelacyjne!!! Cała rodzinka się zachwycała…szczególnie moje słodkie dzieciaczki:)
Dziękuję za przepis i pozdrawiam:)
Ciasteczka są rewelacyjne ;) ja dodałam zmielone orzechy włoskie i kawałki czekolady ;) Pozdrawiam Częstochowa ;*
Pozdrawiam z Wrocławia:)
życzę smacznego
Witam! Moje ciasteczka sa wlasnie w piekarniku :) pomyslalam ze mozna byloby sprobowac dodac zamiast samych platkow owsianych musli z kandyzowanymi owocami, orzechami i roznymi zbozami… ja na pewno sprobuje nastepnym razem :) Bielsko Biala pozdrawia!
witam!Własnie zrobiłam ciasteczka , sa bardzo dobre :). Już dość długo pieke ciasteczka z innych przepisów, ale jeszcze nigdy nie były tak chrupiące. Dziekuje na pewno jeszcze tu zajrze :)
Wyśmienite :) lepszych nigdy nie jadłam! Następnym razem mniej spłaszczę :)) ale w smaku cud miód
Ja jako „bakalie” dodalam: troche kokoskow, troche zmielonych orzechow, platki migdalow i zurawine!!! Pycha! Niebo w gebie!
zrobiłam dziś, troche za bardzo spłaszczyłam, ale są pyszne :)
Fantastyczny przepis:-) do wszystkiego dodalam ok.100 g zmnielonych migdalow-palce lizac!dziekuje i pozdrawiam!
Ciasteczjka wyszly rewelacyjne !!!
Rzeczywiście ciasteczka są wyjątkowo pyszne i co równie ważne łatwe i szybkie w przygotowaniu . Upiekłam wczoraj a dziś pozostało po nich tylko wspomnienie . Dziękuję za kolejny fantastyczny przepis . Pozdrawiam z deszczowego Opola .
Chcialam zrobić wczoraj, ale miałam ochotę na żurawiny, których nie było w zapasach. Dzisiaj kupiłam dużą porcję. Pierwsza partia ciastek mocno przypieczona, ale z każdą blachą lepiej. Niesamowite, chrupiące ze zdrową żurawiną. A co za tym idzie, sympatyczne śniadanie na kilka dni. Dziękuję za przepis :)
Stałam się kolejną fanką banalnie proste i pyszne ciasteczka syn nie czeka nawet by wystygły zjada co wychodzi z piekarnika
na pewno, życzę smacznego,
pozdrawiam ciepło
Zrobiłam, dodałam tartych jabłek. Zamiast 22 ciastek zrobiłam 16 wielkich ciach! :) Mam nadzieje, że będą dobre
super przepis ! ja do swoich ciastek dodałam jeszcze żurawinę i ziarna słonecznika-pychotka ;)
Te ciasteczka są przepyszne!! Polecam wypróbować każdemu. W moim przypadku tylko bakalie się nie sprawdziły, bo z suszonych jabłek i śliwek zrobiły się takie gumiżelki i trzeba dłuuugo je żuć ale z orzeszkami są po prostu rewelacja!! Dziękuję za kolejny trafiony przepis :) :) :)
ja bym piekła na najniższej lub drugiej od dołu i proszę piec krócej około 15 minut,
pozdrawiam
Witam!W piekarniku bez termoobiegu , na jakim poziomie piec ciastka i na jakiej temperaturze i jak długo bo troszke mi sie przypiekły ale były pyszne .
Podobne troszkę do Anzac Biscuits…tyle że mają cudowny dodatek bakalii, które kocham ponad życie :)
cieszę się, życzę smacznego,
pozdrawiam serdecznie
Bardzo apetyczne, dziś upiekę:), A następna w kolejce tarta z gruszką…
Zdrowe, pożywne ciasteczka owsiane. Uwielbiam! Idealne drugie śniadanie z kawką:)
wyglądają świetnie!Dziękujemy za zdjęcie i zapraszamy do naszego wiosennego konkursu :)
PRZEPYSZNE!!!! właśnie wyciągnęłam pierwszą partię z piekarnika – niebo w gębie – a jakie pole do popisu , można dodać różności np własnoręcznie kandyzowaną skórkę z pomarańczy- cud miód …. pycha
Witam,
jeszcze się z takimi nie spotkałam:) ale ciekawy przepis, na pewno kiedyś wypróbuję,
pozdrawiam ciepło i dziękuję
W książce znalazłam przepis na ciastka owsiane ale gotowane a nie pieczone i zastanawiam się czy to ma szansę wyjść zjadliwe.. Podaję przepis:
2 szkl cukru, pół szkl mleka, pół szkl masła – zagotować + 3 szkl płatków owsianych + szkl kakao + do wyboru: pół szkl wiórek kokosowych/ orzechów włoskich/ masła orzechowego. Mieszać aż się zagotuje, zdjąć z ognia, wykładać łyżką na folię/ papier. Gotowe gdy ostygną.
Ciastek owsianych nigdy nie robiłam i chciałabym spróbować, pewnie w końcu wybiorę któreś z Twojego przepisu ale i te gotowane mnie ciekawią. Jeśli się z takimi spotkałaś, napisz proszę czy są dobre i warte zrobienia :) Pozdrawiam.
wyszły przepyszne:) od dzis ulubione:) oczywiscie juz wszystkie zjedzone:)
myślę, że można dodać, jeśli chodzi o kalorie to nie wiem,
pozdrawiam
Pyszności :)
A jakby dodać mąki żytniej ?
Zastanawiam się ile mają i ile by miały kcal : ) ?
mam nadzieję, że będą smakowały, pozdrawiam
już próbuję:)
:) życzę smacznego i przyjemnego pieczenia, pozdrawiam
A ja właśnie dziś zabieram się za owsiane ciasteczka. Też lubię umilać sobie nimi posiłki w ciągu tygodnia. :)