Prosty deser kawowy Affogato i ekspres do kawy Saeco PicoBaristo

Zapraszam na prosty i pyszny deser kawowy z lodami Affogato. Smakuje wybornie, a jego przygotowanie zajmie nam chwilę. Do jego przygotowania potrzebujemy tylko 4 składników. Jednym z nich jest kawa espresso, którą przygotowałam w automatycznym ekspresie do kawy Saeco PicoBaristo. Dostałam go do przetestowania, więc przez parę dni mogłam się cieszyć pyszną, dobrze przygotowaną kawą.

Zapraszam na FILM.

Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka




Saeco PicoBaristo

Saeco PicoBaristo

W ekspresie możemy przygotować aż 11 rodzajów kaw. Jest łatwy w obsłudze, wręcz intuicyjny. Ma zaprojektowane proste menu, w którym znajdziemy funkcje czyszczenia, temperaturę kawy, czas parzenia. Do tego dodatkowe pyszne kawy jak: double espresso, baby cappuccino, flat white. Możemy również przygotować gorącą wodę lub spienione mleko bez kawy. Pojemnik na mleko można czyścić po każdym użyciu, korzystając z funkcji szybkiego czyszczenia, a dzbanek z mlekiem można wyjąć i przechowywać w lodówce.

Pico-baristo9

Dzięki wielu funkcjom można stworzyć ulubioną kawę – odpowiednio intensywną, kremową, z pianka lub bez. Można z łatwością zapisać wybrany czas parzenia kawy dla każdego jej rodzaju dzięki funkcji pamięci. Od tej pory każda filiżanka kawy będzie idealnie dopasowana do Twojego gustu. Dodatkowo ładnie i estetycznie wygląda, przód ekspresu zrobiony jest ze stali szlachetnej. Posiada młynek ceramiczny, dzięki temu parzymy świeżo zmieloną, aromatyczną kawę.
Poniżej na zdjęciu przepyszne mleczne kawy:

Saeco PicoBaristo

W ekspresie możemy również ustawić stopień zmielenia kawy i mamy do wyboru aż 10 grubości. Od najdrobniejszego w celu przygotowania prawdziwego espresso po najgrubsze w celu przygotowania łagodniejszej kawy, więc jeśli ktoś ma ochotę na piecie codziennie pysznej kawy, to polecam…

Saeco PicoBaristo

deser kawowy Affogato

Przepis na prosty deser kawowy Affogato

Składniki na 1 porcję:
60ml gorącego espresso
2 gałki lodów waniliowych
2 łyżki likieru kawowego (użyłam Kahlúa)
1 łyżka poszatkowanych orzechów laskowych

1. Do szklaneczki przełożyć dwie gałki lodów (patrz FILM). Zalać gorącym espresso i polać likierem.

2. Na końcu posypać poszatkowanymi orzechami. Od razu podawać.

Smacznego :)

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

.