Czekoladowe ciastka z M&M’s

Szybkie w przygotowaniu, smaczne ciastka czekoladowe z cukierkami M&M’s. Świetnie smakują, są bardzo czekoladowe, kruche i do tego uroczo, kolorowo wyglądają. Dzieciaki były zachwycone:). Ciastka są proste do zrobienie, dlatego już po chwili możemy się cieszyć wspaniałym smakiem czekolady. Bardzo polecam, przepis z filmem.(przepis ze strony dulcesentimiento.com).

Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji TICKLE CRITTERS .

Zapraszam na film.

Czekoladowe ciastka z M&M's

Czekoladowe ciastka z M&M’s
Składniki:
100g masła w temperaturze pokojowej
130g jasnego brązowego cukru (można użyć białego)
1 duże jajko w temperaturze pokojowej
170g mąki pszennej (użyłam tortowej)
60g ciemnego kakao bez cukru
60g M&M’s
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 opakowanie cukru wanilinowego 16g (można zastąpić aromatem)
szczypta soli
Dodatkowo:
około 70g M&M’sów do ozdoby

1. Masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, ucierać przez około 3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Dodać jajko i ucierać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników.

2. Mąkę i kakao przesiać. Następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

3. Do maślanej masy dodać mąkę z kakao i szybko zagnieść ciasto. Na końcu dodać M&M’sy i wymieszać.

4. Z ciasta formować w rękach kulki wielkości orzecha włoskiego i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszczać. Proszę zachować miedzy ciasteczkami odstępy. W każde ciastko delikatnie wcisnąć jeszcze po 3-4 czekoladowe cukierki.

4. Ciasteczka piec w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg (180C na funkcji góra-dół) przez około 13-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia.

Udanych wypieków:)

Czekoladowe ciastka z M&M's

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

29 komentarzy do wpisu „Czekoladowe ciastka z M&M’s”

  1. Ciasteczka proste i przepyszne intensywnie czekoladowe naprawdę polecam. Mój synek robił je razem ze mną i tak mu się spodobało że upiekliśmy 4 blachy. Ten przepis dołączam do swoich ulubionych.

  2. Właśnie dzisiaj sama robiłam ( mam 13 lat) są mega pyszne według mnie trochę za dużo kakao ale jest mega jak dla mnie i mojej rodziny zrobiłam dwie takie porcje ( wszystko x2) już ich nie ma a zjadłam tylko 2 ciastka reszta poszła w mgnieniu oka doskonały przepis !!!!

  3. Super przepis. Zamiast masła dalam olej kokosowy i tez fajnie smakują. Teraz bd testować resztę przepisów; ););)

  4. A jesli nie mam w piekarniku 1800 Cstopni to w jakiej temperaturze upiec??i ile minut bardzo prosze o podanie .Chciałabym upiec te ciasteczka.Pozdrawiam Karolina

  5. Cóż, albo ja coś nie tak zrobiłem albo przepis wcale nie jest taki dobry. Ciastka w ogóle nie wyrosły, w moim piekarniku przy 180 stopniach nie powinny być dłużej niż 10 minut bo przypalają się od dołu… :/

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.