Wiosenna edycja Restaurant Week 2017 – degustacja w NOVO2 Square lounge bar

Witajcie Kochani!

Po raz kolejny zostałam ambasadorką festiwalu najlepszych restauracji – Restaurant Week w wiosennej edycji „emocje na talerzach”. Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. Już teraz na stronie www.restaurantweek.pl możecie rezerwować najlepsze stoliki i poznać festiwalowe menu najlepszych restauracji we Wrocławiu i w innych większych miastach w Polsce. Znajdziecie tam wszystkie niezbędne informacje i możecie dokonać rezerwacji stolików. Zachęcam i zapraszam do udziału, naprawdę warto. Każde trzydaniowe doświadczenie restauracyjne zawsze w tej samej cenie – 39zl. W ramach festiwalu odbędzie się również sporo wydarzeń towarzyszących; myślę, że każdy smakosz znajdzie coś dla siebie. Jako ambasadorka wydarzenia już teraz sprawdzam dla Was proponowane przez restauracje menu i przygotuję z nich krótkie recenzje. Pierwsza moja degustacja odbyła się w restauracji NOVO2 Square lounge barwe Wrocławiu i było przepysznie :). Restauracja mieści się w hotelu Novotel Wrocław Centrum i jest odświeżona, odnowiona. Jest przestrzennie i przyjemnie, stoliki są nie za blisko siebie i siedzi się w wygodnych fotelach. Obsługa jest przemiła i uprzejma, świetnie się bawiłam.

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Wiecie że desery są dla mnie najważniejsze, więc jak zawszę zacznę od końca. Restauracja NOVO2 Square lounge barwe w ramach festiwalu przygotowała dwa menu i w każdym jest inny, pyszny deser. Powyżej sorbet z papai z lawendą oraz poziomkową watą cukrową. Deser lekki, smaczny, orzeźwiający i wygląda fantastycznie w pięknych kolorach. Wspaniałe zakończenie posiłku.

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Drugi deser w menu to suflet Grand Marnier z prażonymi orzechami makadamia i syropem klonowym, równie pyszny jak pierwszy deser. Bardzo kremowy, puszysty, rozpływa się w ustach i jest to przepis autorski szefa kuchni. Polecam…

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Na danie główne mamy do wyboru:
– Filet z kaczki sous vide z puree z batatów, sos demiglas, podane na liściach młodej botwinki
– Filet z pstrąga na risotto pietruszkowym z paloną młodą marchewką
Każde danie było pięknie podane, ciekawe i bardzo nam smakowało.

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Na przystawkę:
– Delikatny krem z białych szparagów z grzanką truflową
– Komosa ryżowa z marynowaną rzodkiewką i płatkami dojrzewającego sera regionalnego ze Ślubowa
Obie przystawki były pyszne i ładnie podane. Cóż mogę więcej powiedzieć, polecam!

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Wiosenna edycja Restaurant Week 2017

Podsumowując: Bardzo smaczne, ciekawe dania, ładnie podane. Przyjemna atmosfera i wspaniała obsługa, polecam! Stolik można zarezerwować już na stronie https://restaurantweek.pl/wyszukiwarka/wroclaw/

Pozdrawiam serdecznie :)

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz

.