Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz

Podczas Food Blogger Fest VI – miałam zaszczyt wziąć udział w warsztatach kulinarnych orgaznizowanych przez markę Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz. Warsztaty były świetnie zorganizowane, pan Andrzej z panią Kasią, przesympatyczne osoby, służyli poradą i pomocą. Było pyszne jedzenie, panowała wspaniała atmosfera i można było poznać ciekawych ludzi. Podzieleni byliśmy na grupy, z których każda miała przygotować coś smacznego z przepisów pana Andrzeja. Przygotowałam z tego wydarzenia krótki FILM.

<

Warsztaty Bakalland

Powyżej mój zespół :), który spisał się na medal. Przygotowałyśmy pyszne curry z kalafiora. Główną pieczę nad nim sprawowała Lucia z Zielony lanczboks, widać było fach w ręku. Na końcu były podziękowania (patrz FILM) i przemiłe słowa otuchy.

Warsztaty Bakalland

Nasze stanowisko zaopatrzone było w wielką patelnię (nigdy wcześniej takiej nie widziałam :)). Miałyśmy pełno warzyw, mleczko migdałowe, masło orzechowe i przyprawy. Oczywiście nie zabrakło bakalii i wspaniałego towarzystwa.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

O to nasze fantastyczne dzieło. Wielka patelnia curry z kalafiora. Posypane świeżymi ziołami i uprażonymi orzechami.

Warsztaty Bakalland

Poniżej przepyszny pudding ryżowy. Bardzo mi smakował, świetne zestawienie bananów, limonki, cynamonu. Mam nadzieję, że uda mi się go odtworzyć i podzielić przepisem na blogu.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

Print Friendly, PDF & Email

133 komentarze do “Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz”

  1. Zdecydowanie orzechy i to praktycznie wszystkie :) Mino, iż jestem na nie uczulona, to jednak regularnie zdarza mi się „łamać” zasady i chrupnąć orzechowe małe co nieco :)

    Odpowiedz
  2. Najbardziej lubię suszona żurawinę..
    Do jogurtu, keksa sera, żurawina dzień rozwesela :)
    Pozdrawiam serdecznie.

    Odpowiedz
  3. Moje ulubione bakalie to orzechy nerkowca i migdały…dobre do wszytskiego…do ciast, owsianki czy do posypania kremu brokułowego ;)
    …a nie,,,jeszcze pistacje i fistaszki do pochrupania <3

    Odpowiedz
  4. Najlepsze są te w keksie. Uwielbiam suszone śliwki namoczone w alkoholu, żurawine i suszony ananas oraz gruszki.

    Odpowiedz
  5. Migdały ❤️❤️Sa nie tylko delikatne, pyszne i chrupiące ale także bardzo zdrowe. Sa bogatym źrodłem substancji odżywczych. Cała moja rodzina je uwielbia. W żadnym tygodniu nie może u nas w domu zabraknąć migdałów. Rowniez ciasta, ciasteczka i babeczki idealnie sie komponują z migdałami. Moja miłość do kuchni , szczególnie do pieczenia sprawia ze ciagle odkrywam coś nowego, ale migdały sa nie odłączonym elementem w moich przepisach.

    Odpowiedz
  6. Żurawina super jest, ty też możesz przecież jeść , na śniadanie do owsianki , bez niej życie jest nie WARTE

    Odpowiedz
  7. Chociaz niektorzy twierdza, ze daktyle moga wywolac bol glowy ja i tak uwazam ze jest to najlepszy wybor jesli mowimy o bakaliach.

    Odpowiedz
  8. Orzechy nerkowca, kandyzowany ananas i skórka pomarańczowa. Nie pogardzę suszonymi śliwkami…mogą być w czekoladzie:-)

    Odpowiedz
  9. Nie ma bakalii, których bym nie ubóstwiała :) Uwielbiam zarówno orzechy, jak i suszone owoce. Migdały, rodzynki jak wszystkie was smakowitości zajadać chcę! Lecz przyznam się, o jednych szczególnie śnię- figi- te właśnie jem! bo figa jedyna, swą słodyczą mnie zachwyca ;)

    Odpowiedz
  10. Uwielbiam bakalie a szczególnie wszelkie orzechy. Miłością pałam do migdałów, orzechów makadamia czy nerkowców. Nie pogardzę zwykłymi orzechami włoskimi czy laskowymi. Jeśli w ręce wpadną suszone owoce to czemu nie tez chętnie. Tak sobie myślę czy to już uzależnienie czy jeszcze nie :)

    Odpowiedz
  11. Moje ulubione bakalie to orzechy laskowe i suszona żurawina. Ale bardzo lubię też suszone śliwki, morele, rodzynki i orzeszki ziemne.

    Odpowiedz
  12. Najsmaczniejsze moim zdaniem są rodzynki oraz kandyzowane owoce ananasa, papai, mango oraz skórka pomarańczy/cytryny w czekoladzie

    Odpowiedz
  13. Uwielbiam wszystkie bakalie :-) no może pomijając daktyle bo za nimi nie przepadam…. Ale całą resztę kocham ! :-) Baklie dodaje wszędzie, do muesli, ciast, ciasteczek ale najbardziej uwielbiam wielkanocną pasche z żurawiną, morelami, migdałami i rodzynkami :-) Już się nie mogę doczekać tej aksamitnej konsystencji i aromatu bakalii.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz