W połowie marca marka Nespresso zapraszała do pięknego butiku we Wrocławiu na pyszny poczęstunek ze wspaniałą, aromatyczna kawą. Była to ponura, zimna niedziela i przez chwilę myślałam, że zostanę w domu i nosa nie wystawię na dwór, jednak się przemogłam i nie żałuję. Tak jak Nespresso namawiało w reklamie i na plakatach – poszłam odkryć słodki sekret Wrocławia. Deser przygotowała pani Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji programu Master Chef, a był on zainspirowany Wrocławiem. Wydarzenie było świetnie przygotowane, dookoła była przemiła obsługa, można było spróbować dowolnej kawy z dużego asortymentu kolorowych kapsułek Nespresso. Przygotowałam z tego spotkania krótki FILM, zapraszam.
Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Pani Beata stworzyła przepyszny deser. Składał się z ciasta drożdżowego brioszki, chrupiącej kruszonki z cynamonu, malinowej frużeliny i kremu serowo – śmietanowego z wanilią i skórką pomarańczową. Całość nie za słodka, idealna, świetna do kawy. Do tego wyglądał kusząco i apetycznie.
Przepis można było dostać na ulotkach przygotowanych do tego eventu, więc może za jakiś czas pojawi się na stronie Małej Cukierenki.
Cieszę się, że mogłam poznać panią Beatę i chociaż przez krótką chwilę z nią porozmawiać, popytać o kulinarne sprawy.
Mam nadzieję, że za jakiś czas Nespresso znów zorganizuje jakieś pyszne wydarzenie.
Pozdrawiam serdecznie
Natalia
Szkoda, że będąc we Wrocławiu nie wiedziałyśmy o tym wydarzeniu :/ Pana Damiana chętnie byśmy spotkały xD