Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz

Podczas Food Blogger Fest VI – miałam zaszczyt wziąć udział w warsztatach kulinarnych orgaznizowanych przez markę Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz. Warsztaty były świetnie zorganizowane, pan Andrzej z panią Kasią, przesympatyczne osoby, służyli poradą i pomocą. Było pyszne jedzenie, panowała wspaniała atmosfera i można było poznać ciekawych ludzi. Podzieleni byliśmy na grupy, z których każda miała przygotować coś smacznego z przepisów pana Andrzeja. Przygotowałam z tego wydarzenia krótki FILM.

<

Warsztaty Bakalland

Powyżej mój zespół :), który spisał się na medal. Przygotowałyśmy pyszne curry z kalafiora. Główną pieczę nad nim sprawowała Lucia z Zielony lanczboks, widać było fach w ręku. Na końcu były podziękowania (patrz FILM) i przemiłe słowa otuchy.

Warsztaty Bakalland

Nasze stanowisko zaopatrzone było w wielką patelnię (nigdy wcześniej takiej nie widziałam :)). Miałyśmy pełno warzyw, mleczko migdałowe, masło orzechowe i przyprawy. Oczywiście nie zabrakło bakalii i wspaniałego towarzystwa.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

O to nasze fantastyczne dzieło. Wielka patelnia curry z kalafiora. Posypane świeżymi ziołami i uprażonymi orzechami.

Warsztaty Bakalland

Poniżej przepyszny pudding ryżowy. Bardzo mi smakował, świetne zestawienie bananów, limonki, cynamonu. Mam nadzieję, że uda mi się go odtworzyć i podzielić przepisem na blogu.

Warsztaty Bakalland

Warsztaty Bakalland

Print Friendly, PDF & Email

133 komentarze do “Warsztaty Bakalland z Andrzejem Polanem i Kasią Bujakiewicz”

  1. Uwielbiam suszone morele. Jeśli są dobrej jakości to pachnie nimi cała szafka. Pyszne, mięsiste, słodziutkie naturalne cukierki :)

    Odpowiedz
  2. Ostatnio namiętnie faszeruję się suszoną żurawiną i orzechami nerkowca… Uwielbiam!
    Wszelkie orzechy zawsze są u mnie mile widziane. :) A laskowe… to już niebo w gębie!

    Odpowiedz
  3. Uwielbiam wszystkie bakalie jednak moje najukochańsze to migdały. Uwielbiam je w każdej postaci: w całości, w płatkach czy słupkach. Mielone migdały świetnie zastępują mąkę w ciasteczkach. Są niesamowicie zdrowe i przepyszne.

    Odpowiedz
  4. Moje ulubione bakalie to daktyle. Może nie są one tak pachnące jak sliwki ani chrupkie jak orzechy. Ale są słodkie i klejące. Gdy widzę daktyle to zawsze mi się przypomina wiersz Danuty wawilow gdzie są moje daktyle

    Odpowiedz
  5. Uwielbiam migdały.. Dają tyle Możliwości! W całości jako spod do sernika,w płatkach do ozdoby,mielone mogą zastąpić mąkę.. Pyszne i zdrowe! Kocham piec i często z nich korzystam :))

    Odpowiedz
  6. ulubione to suszona śliwka i morela, końcówką lata to orzechy włoskie ale takie którym trzeba ściągnąć skórkę takie najlepsze :)

    Odpowiedz
  7. Definitywnie orzechy włoskie, po prostu ubóstwiam! Nie dość, że są tak pyszne to i do wszystkiego smakują wprost idealnie. Gdybym mogła dodałabym je do wszystkiego, poczynając od zwykłej owsianki nawet po sernik, poukładane na wierzchu. Pozdrawiam Panią serdecznie :)

    Odpowiedz
  8. Ja uwielbiam wszystkie bakalie ,szczególnie w keksie własnej roboty :) ale najczęściej w mojej kuchni goszczą orzechy włoskie dodawane do ciast,ciasteczek i sałatek,suszona żurawina,migdały oraz suszone morele i śliweczki uwielbiane przez moje dzieci.Moim ulubionym śniadaniem jest pyszna,energetyczna owsianka z mnóstwem bakalii.

    Odpowiedz
  9. Ulubione bakalie? Stawiam na migdały – zdrowe, smaczne i co najważniejsze UNIWERSALNE.
    – Chcesz coś słonego do piwa? Chrupnij solone migdałki.
    – Słodka przekąska do kawki? Migdały w czekoladzie będą jak znalazł.
    – Ozdoba do ciasta? Elegancka posypka z płatków migdałów.
    – Zdrowa podstawa na ciastka, ciasta i babeczki? Zmielone migdałki na pewno zdadzą egzamin.

    No istny cud, miód i orzeszki :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz