9 komentarzy do “Makowce”

  1. Niestety zagłębiająć się w skład masy makowej ( 27% maku i 7% bakalii) byłam zmuszona zrezygnować. Sernik też wylądował w koszu ( przepis mojej mamy) bo ser mimo wielokrotnego mielenia popsuł wypiek. Jednak uratowałam nastrój Świąt genialnym kruchym ciastem z orzechami i muffinkami z bananami i czekoladą. Bardzo dziękuję.

    Odpowiedz
  2. Bardzo dziękuję za radę. Tak zrobię bo nie mam możliwości zmielenia maku. Właśnie ten makowiec najbardziej przypadł mi do gustu. Jestem bardzo ciekawa efektu. Z pewnością dam znać jak wyszło. Pozdrawiam

    Odpowiedz
  3. Mam małe pytanie-tylko proszę bez uśmiechu politowania nad biedną istotą, żart oczywiście-nie mam zielonego pojęcia czy mogę użyć do któregoś z powyższych makowców gotowej masy makowej. Nigdy nie piekłam makowca i nic o nich nie wiem:-D. Jeżeli tak to do którego i ile masy będę potrzebować?. Z góry bardzo dziękuję za odp.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz