9 komentarzy do wpisu „Makowce”

  1. Mam małe pytanie-tylko proszę bez uśmiechu politowania nad biedną istotą, żart oczywiście-nie mam zielonego pojęcia czy mogę użyć do któregoś z powyższych makowców gotowej masy makowej. Nigdy nie piekłam makowca i nic o nich nie wiem:-D. Jeżeli tak to do którego i ile masy będę potrzebować?. Z góry bardzo dziękuję za odp.

    Odpowiedz
  2. Bardzo dziękuję za radę. Tak zrobię bo nie mam możliwości zmielenia maku. Właśnie ten makowiec najbardziej przypadł mi do gustu. Jestem bardzo ciekawa efektu. Z pewnością dam znać jak wyszło. Pozdrawiam

    Odpowiedz
  3. Niestety zagłębiająć się w skład masy makowej ( 27% maku i 7% bakalii) byłam zmuszona zrezygnować. Sernik też wylądował w koszu ( przepis mojej mamy) bo ser mimo wielokrotnego mielenia popsuł wypiek. Jednak uratowałam nastrój Świąt genialnym kruchym ciastem z orzechami i muffinkami z bananami i czekoladą. Bardzo dziękuję.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz