Bez glutenu

PROSTE BROWNIES z fasolą bez mąki Ciastka kokosowe z miodem bez glutenu, bez cukru Ciastka cytrynowo -kokosowe bez glutenu, bez cukru, wegańskie Sernik z masłem orzechowym i polewą czekoladową Kuleczki daktylowe z sezamem bez cukru, wegańskie
Pierniczki bez glutenu, wegańskie WEGAŃSKI torcik tiramisu BEZ GLUTENU
Ciasteczka z dynią, wegańskie bez glutenu
Muffiny bez mąki pszennej z owocami
Kruszonka z rabarbarem, truskawkami i płatkami
Ciasteczka bez mąki z masłem orzechowym i czekoladą Ciasteczka bez pieczenia cytrynowe z kokosem, wegańskie Ciasteczka z sezamem, słonecznikiem i miodem, bez glutenu Ciasto czekoladowe bez mąki
Ciasto czekoladowe z amaretto bez mąki
Batoniki Przepisy Proste ciastka owsiane – batoniki owsiane Proste ciasto marchewkowe bez glutenu Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu Ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia Ciasto wegańskie z jagodami i porzeczką, bez cukru, bez glutenu
Trufle kokosowo – różane, wegańskie, bez glutenu Brownies z kaszy jaglanej

4 komentarze do wpisu „Bez glutenu”

  1. Produkt bezglutenowy dla osób chorych na celiakię jest bezpieczny kiedy ma międzynarodowy znak przekreślonego kłosa. Ten na zdjęciu nie jest tym znakiem, niestety. Jęczmień naturalnie jest bezglutenowy ale z uwagi na krzyżowe zanieczyszczenie glutenem w trakcie uprawy, zbioru, transportu, przetwarzania i przechowywania nie jest już produktem bezglutenowym. W sklepach należy szukać tylko z tym znakiem, po za tym inne które nie mają znaku ale w składzie nie ma podanego dodatku lub śladowych ilości glutenu kupuje się i spożywa na własne ryzyko. http://www.celiakia.pl/wana-informacja-dla-producentow/

    Odpowiedz
  2. Źle napisałam. Popraw, proszę. Jęczmień zawiera gluten a o krzyżowym zanieczyszczeniu miałam napisać o gryce. Popraw, proszę.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz